Alexander Skarsgård és Mia Goth főszereplésével itt a Végtelen víztükör.

A Brandon Cronenberg (Gyilkos tudat) által írt és rendezett, film januárban debütált a Sundance Filmfesztiválon. A végtelen víztükrön együtt dolgozott Michael Bloom (Ne hagyj nyomot!) producer, Jeff Deutchman (A jövő bűnei), Ryan Heller (Felfelé a lejtőn) és Mariah Zuckerman (The Mauritanian), akik korábban közösen vettek részt a Diana hercegnőről szóló életrajzi filmen, a Spenceren.

A film egy gazdag párt követ, James és Em Fostert, akik egy távoli sziget üdülőhelyén vakációznak. James inspirációt keres második könyvének történetéhez, és véletlenül egy másik, szállodában lakó párra talál, akik imádták az első kötetét.  A házaspár meghívja Jamest és feleségét egy egynapos kirándulásra, amelybe Em csak vonakodva megy bele.

Egy tragikus balesetet követően James arra ébred, hogy rendőrök kopogtatnak az ajtaján, akiknek letartóztatási parancsuk van ellene. Megosztják vele, hogy az általa elkövetett bűnért a helyi törvények szerint halál jár, a büntetést pedig csak  egy “hatalmas összeg" befizetésével kerülheti el. Egyéb lehetőségek hiányában James belemegy, hogy a pénzéért cserébe létehozzanak egy vele teljes mértékben megegyező hasonmást. A klón pedig átveszi a helyét a büntetés végrehajtásakor. Ha láttad Christopher Nolan 2006-os, A tökéletes trükk című filmjét, akkor tudhatod, hogy itt kezdenek elmosódni az erkölcsi határok…

Ami látszólag pihentető vakációnak indult, gyorsan rémálommá válik, amikor Jamest elragadja az élvezet, a kizsákmányolás és a nyílt szadizmus világa.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelezel Sky Showtime előfizetéssel, akkor a  Mafab oldalán található film adatlapján, a “hol nézheted” szekció alatti gombra kattintva már nézheted is!

horror | misztikus | sci-fi

SkyShowtime (2023.11.20.)

James (Alexander Skarsgård) és Em (Cleopatra Coleman) egy elszigetelt szigeti üdülőhelyen töltik tökéletes vakációjukat, ahol érintetlen strandok, kivételes személyzet és... több»