A 2020-ban megjelent, Oscar-díjas Jojo Nyuszi és a Thor: Szerelem és mennydörgés után Taika Waititi újra egy szerzői filmmel jelentkezett. A győztes gól 2023 decemberében debütált a magyarországi mozikban, mától pedig a Telekom FilmPremieren is elérhető.

A film cselekménye igaz történeten alapul, hiszen Amerikai Szamoa focicsapatát valóban a sportág minden idők egyik leggyengébben teljesítő formációjának tekintették. Emiatt érkezik a szigetre Thomas Rongen edző, aki egyrészt zaklatott múltját is igyekszik maga mögött hagyni. Bár Thomas igyekezte, hogy kikupálja a helyi csapatot, szinte teljesen reménytelennek tűnik, “hősünk” mégis arra kezd ráébredni, hogy a foci végül is csak egy játék, amelyet bármilyen körülmények között lehet élvezni.

A győztes gólt ugyanakkor enyhén szólva is elmarasztalta a szakma. A Rotten Tomatoes portálon mindössze 45 százalékra értékelték a kritikusok, a nézők viszont 84 százalékot adtak rá, mindemellett pedig a hazai közönség is 64 százalékra értékelte a Mafabon.

A film főszerepeiben Michael Fassbender mellett Elisabeth Moss, Will Arnett, Luke Hemsworth, Kaitlyn Dever és Rhys Darby láthatók.

A győztes gól mától tehát elérhető a platformon, a film mafabos adatlapján található Telekom FilmPremier ikonjára kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dráma | sportfilm | vígjáték

Az amerikai-szamoai labdarúgó-válogatottat az Ausztrália elleni legendás 0:31-es vereség óta a világ egyik legrosszabb futballcsapatának tartják. Ilyen mértékű vereséget még... több»