Megható módon állítana emléket New York városa Stan Lee-nekA kép forrása: am New York

Bár Stan Lee nincs köztük, emlékét örökké őrizni fogja a popkulturális hagyatéka, amit maga mögött hagyott. Pókember és az X-Menek atyja előtt most szülővárosa tisztelegne a legnemesebb módon.

A New York-i város tanács jóváhagyta a beterjesztést, mely alapján utcát nevezhetnek el Bronxban a Marvel ikonikus atyjáról, Stan Lee-ről. A javaslat szerint a Brandt Place és a West 176th között University Avenue-t a jövőben Stan Lee Way-re keresztelnék át. A javaslatot a városi tanács egyik tagja, Fernando Cabrera nyújtott be.

"Stan Lee tősgyökeres bronxi, aki az én kerületemben nőtt fel. Lee egy kreatív zseni, aki olyan szuperhősöket álmodott meg, mint Pókember, az X-Menek, Hulk, Doctor Strange, Hangya, Fekete Párduc és még sorolhatnám. Mr. Lee bámulatos tehetsége örömet és szórakozást hozott számtalan gyermek és felnőtt életébe, és otthon Bronx örök emléket állítson neki" - mondta Cabrera.

A dolog azonban még nem dőlt el véglegesen, ugyanis a javaslatra még New York polgármesterének, Bill de Blasiónak is rá kell bólintania. Természetesen elég valószínűtlen, hogy egy efféle beterjesztést visszautasítson a polgármester, de azért jobb, ha kivárjuk a hivatalos döntést.

Stan Lee tavaly hunyt el 95 éves korában, de az öröksége hosszú-hosszú ideig tovább él majd. Lee és alkotótársai, Jack Kirby és Steve Ditko olyan mértékben járultak hozzá a popkultúrához, mint csak nagyon kevesen, a Marvel filmeknek köszönhetően pedig a képregények világa mára a legszélesebb körben, világszerte milliók számára jelent mércét a szórakoztatás terén.