Megvan, mikor jön Joaquin Phoenix Joker-filmjeA kép forrása: ThePlaylist

A cég két fejesének lemondása után úgy tűnik, valóban nagy változások előtt áll a DC. Épp tegnap számoltunk be a Batman reboot körüli fejleményekről, máris itt az újabb hír, ezúttal a Joker szólófilmről.

Az elmúlt hónapokban egyre nyilvánvalóbbá vált, milyen irányban képzeli egy a DC a szuperhősfilmjei jövőjét. Az eddig felépített univerzum ugyan marad, de párhuzamosan egy inkább a felnőtt közönségnek szóló vonal is fejlesztés alatt áll, melynek első két képviselője a Matt Reeves-féle (A majmok bolygója: HáborúA majmok bolygója: Forradalom) Batman-reboot és Todd Phillips és Martin Scorsese Joker szólófilmje.

Utóbbiról néhány órája derült ki, hogy a forgatás már idén ősszel megkezdődik Joaquin Phoenix főszereplésével, azonban egy kimondottan alacsony költségvetésű produkcióról lesz, mely hollywoodi viszonylatban kevésnek számító 55 millió dollárból készül majd el. Hogy kontextusba tudjuk helyezni a dolgot, a szintén nem tipikus szuperhősfilm, a Logan - Farkas közel kétszer ennyiből készült. Ez pedig azt jelenti, hogy a DC ezúttal (hála az égnek) nem látvánnyal és a CGI-jal akarja eladni a filmet, ami Az Igazság Ligája bukása után (ne felejtsük el, a legkevesebb bevételt hozó DC-filmről beszlünk) egyrészt ésszerű, másrészt nagyon is üdvözlendő.

Azzal, hogy a produkció forgatása még idén megkezdődik, és az alacsony büdzsé miatt minden bizonnyal az utómunkálatok sem tartanak majd hosszú hónapokig, a Joker szólófilm már a jövő év második felében a mozikban kerülhet.