Teljes rebootot kap a Batman franchise, elköszönhetünk Ben Afflecktől

Úgy tűnik, máris megvan a DC körül napokban beállt változás első áldozata/nyertese.

Egy éve folynak a találgatások arról, hogy vajon Ben Affleck ölti-e majd magára a denevérember jelmezét Matt Reeves (A majmok bolygója: Háború, A majmok bolygója: Forradalom) szólófilmjében, és bár hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg, egyre nagyobb a valószínűsége, a DC kreatív igazgatójának, Geoff Johns, és a DC Entertainment elnökének, Diane Nelson távozásával új irányt vehetnek a produkció sorsa.

A Deadline értesülései szerint Reeves teljesen rebootolni akarja a Batman-szériát a DC eddigi moziverzumától függetlenül. Ez pedig nagyon is beleillik a stúdió terveibe, hiszen teljesen különálló filmként készül a Joaquin Phoenix nevével fémjelzett Joker-mozi is (igaz, múlt héten derült ki, hogy Jared Leto Jokere is önálló filmet kap).

Visszatérve Reeves Batman-mozijára, a reboot ebben az esetben természetesen egy új főszereplőt is kíván, így jobb, ha felkészültök arra a castinggal kapcsolatos pletykák és hírek tucatjaira. Bár előbb még érdemes lenne megvárni, hogy a DC hivatalos formában is megerősítse Affleck távozását.

A stúdió új filmje, az Aquaman decembertől a mozikban, az első előzetes még a hét folyamán várható.