Mit művelt a Doctor Strange 2 a mozikban!?

FRISSÍTVE: A Doctor Strange az őrület multiverzumában a hazai mozikban is tarolt, egyetlen hétvége alatt 294 millió forintos bevételt termelt, és 159 ezernél is több mozijegyet értékesítettek rá.

A múlt hét folyamán befutott a mozikba Doctor Strange az őrület multiverzumában, amelynek úgy tűnik, hogy minden korábbi elvárást sikerült felülmúlnia.

Sam Raimi rendezése 185 millió dollár bevétellel nyitott az első hétvégén az amerikai mozikban, mindezen túlmenően a Doctor Strange 2 450 millió dolláros összbevételt húzott be, amellyel a koronavírus-járvány kitörése óta a második legnagyobb bevételt termelő produkciójává lépett elő a Pókember: Nincs hazaút után.

Ezzel egyidejűleg a film az idei év legmagasabb bevételét hozta a nyitóhétvégén. Összehasonlításképp a 2016-ban megjelent Doktor Strange 85 millió dollár bevétellel nyitott az amerikai mozikban. Raimi filmje ráadásul az első Marvel-produkció, amely a horror műfajába is tesz némi kitérőt, így az meg is kapta a 16-os karikát Magyarországon.

A 28 MCU-mozi közül a Doctor Strange 2 a negyedik legjobban nyitó film lett világszerte, csak a Bosszúállók: Végjáték, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Nincs hazaút előzi meg.

akció | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Kinyílik a titokkal és őrülettel teli multiverzum ajtaja. Most, hogy Vasember és Amerika Kapitány távozott a Bosszúállók: Végjátékban vívott ádáz küzdelem után, az egykori... több»