Miközben a videojáték-projektek egyre nagyobb teret nyernek Hollywoodban, a New Line Cinema a 2021-es Mortal Kombat reboot folytatását egy új filmmel sürgette.

És a túlélő karakterek nagy része visszatér a következő filmben a rajongók kedvencének, Johnny Cage-nek az új inkarnációja mellett, ahogyan azt az első rész végén megígérték. De bár a rajongók lobbiztak azért, hogy kedvenc komikus akciósztárjukat láthassák a szerepben, úgy tűnik, a stúdió végre megállapodott egy színészben.

A The Wrap értesülései szerint Karl Urban már a végső tárgyalásokban van Cage szerepéről a Mortal Kombat 2-ben. Urban számára nem idegenek a műfaji projektek, mivel ő vezeti az Amazon The Boys című sikersorozatát, de az önéletrajza ennél sokkal gazdagabb.

Szerepet játszott a Peter Jackson által rendezett Gyűrűk Ura trilógiában, Alex Garland alulértékelt Dredd rebootjának címszereplője volt, volt egy rövid szerepe a Marvel Thor: Ragnarok című filmjében, mint az asgardi Skurge, és a Paramountnál Dr. "Bones" McCoy-t alakította a Star Trek filmtrilógiában. Ráadásul Urban komédiás képességei a jegyzett névjegyévé váltak, ami azt jelenti, hogy ez a szereposztás nagy megkönnyebbülést jelent a rajongók számára.

Természetesen a filmek az ikonikus árkád játékon alapulnak, amely 1992-ben jelent meg először, és segített új magasságokba emelni az érett/erőszakos videojáték műfaját. Paul W.S. Anderson rendezte az 1995-ös sikeres mozifilmet, amelyben Linden Ashby  játszotta Cage szerepét.

Akik nem ismerik a harcost, Johnny Cage lazán a belga akciósztár Jean Claude Van Damme-ra épült, de végül saját személyiséget alakított ki, mint egy pimasz, önjelölt hollywoodi "díva", akinek az okostojás eleme nem hasonlít Deadpoolhoz, így időnként komikus feloldást jelent. A videojátékokban Cage-nek és hős társának, Sonya Blade-nek van egy közös lányuk, Cassie.

Simon McQuoid visszatér a közelgő folytatás rendezőjeként, a forgatókönyvet pedig a Holdlovag írója, Jeremy Slater jegyzi. James Wan ismét producerként is tevékenykedik. A Mortal Kombat 2 hivatalos megjelenési dátuma még mindig nincs meg, de mivel a casting már folyamatban van, valószínűleg nem lesz túl messze a bejelentés.