Nagy dobásnak ígérkezik a Netflix legújabb, német sci-fije, a Paradise. Az előzetes Philip K. Dick könyveinek és David Cronenberg filmjinek hangulatát idézik.

A Paradise című film a nem túl távoli jövőben játszódik. Ebben a világban adott a lehetőség, hogy az emberek életükből éveket ruházzanak át. Ezt az adottságot meglovagolva az AEON nevű biotechnológiai start-up cég milliárdos vállalattá duzzad.

Max (Kostja Ullmann) és Elena (Marlene Tanczik) házaspárként hamar szembesülnek az AEON sötét oldalával. Amikor az benyújtja feléjük biztosítási kárigényét, az egész életük 180 fokos fordulatot vesz.

Annak érdekében, hogy adosságukat kifizessék, Elenának közel 40 évet kell feláldoznia az életéből. Közös jövőjük nagy részétől megfosztva, a pár korábbi léte romokba dől. Max, aki az AEON-nak dolgozik, egy cél mellett kötelezi el magát, hogy visszaszerezze párkapcsolatának jövőjét. Az azonban hamarosan kiderül, hogy semmi maradhat a régiban.

A Paradise című film június 27-én, a Müncheni Filmfesztiválon debütál, ezt követően, július 27-től már a Netflix közönsége számára is elérhető.

Az előzetes nem csak a nagysikerű sci-fi író, Philip K. Dick (Szárnyas fejvadász) ötletét (évek átadásának lehetősége) idézi, de jócskán merít David Cronenberg rendező munkájából is (A jövő bűnei) amelyben az élet, a halál és az emberi test változásai alkotják a történetek vezérszálát.

Ígéretes beharangozójábval a Paradicsom számára minden lehetőség adott, hogy nagy sikereket érjen el a Netflixen. 

A Paradise rendezője Boris Kunz (Breaking Even), aki Peter Kocyla-val (Luden) és Simon Ambergerrel együtt a forgatókönyvért is felel. A szereposztásban Kostja Ullmann (Vakrandim az élettel) és Marlene Tanczik (Mű szerző nélkül) mellett Iris Berben (A szomorúság háromszöge), Corinna Kirchhoff (Die Diplomatin), Alina Levshin (Kriegerin), Numan Acar (Homeland: A belső ellenség) és Lisa-Marie Koroll (Ze Network) is szerepel.

71 Paradise  (2023)

akció | sci-fi | thriller

Miután a felesége egy biztosítási tartozás kifizetéséhez kénytelen lemondani negyven évről az életéből, a férje kétségbeesetten keresi a módját, hogy visszaszerezze őket. több»