71% 131 szavazat
Paradise

Paradise

Paradise
Filmadatlap
15
Vélemények (15)
25
Szereplők (25)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
8
Cikkek (8)
Fórum
Lejátszás
puszta  

Hol nézheted

FILMINFÓ

Miután a felesége egy biztosítási tartozás kifizetéséhez kénytelen lemondani negyven évről az életéből, a férje kétségbeesetten keresi a módját, hogy visszaszerezze őket.

(Hupka Adrián)

Rendező: Boris Kunz
Forgatókönyvíró: Simon Amberger, Peter Kocyla, Boris Kunz
Ország: Németország
Premier: 2023.07.27. | Netflix (2023.07.27.)

KULCSSZAVAK

 
2024.01.24 Török389133

legújabb vélemény

Érdekes kérdéseket vet fel, és az egész történet érdekes, viszont vannak benne logikátlanságok, és érződik rajta, hogy kissé alacsony költségvetésű, a vége pedig hülyeség, de összességében mégis tetszett a témája miatt.

0
 
2023.08.14 kabel

Hogyan vesztegessünk el egy jó ötlet

Igen, a filmben van jó pár jó gondolat, és egy nagyon érdekes világot mutat be. Látszik, hogy a készítők picit belegondoltak, hogy nézne ki a valóság, ha az emberek át tudnák adni fiatalságukat. Reméltem, hogy a film vagy egy hihetetlen disztópikus valóságképet fest majd, vagy ügyesen játszik, a ki a fiatal, ki az idősebb gondolattal. Mindkettő jelen van a filmben kicsit, azonban furcsa mód, a sztori kimondottan vontatottá és lassúvá válik, pedig alig állunk meg a központi tematika morális kérdéskörével foglalkozni. Nem igazán van vita nagyon a karakterek között, vagy nem elég, hogy az öregség-fiatalság kérdéseit megvitassuk. Egy-két helyen felbukkan a dolog, de inkább háttérelemként van tartva, és főszereplőink bár sajátos karakteríven mennek keresztül, mégis nagyon furcsa irányba érnek el a történetünk végig, olyannyira, hogy a történet lezárása teljesen meseszerű és valószínűtlen, holott a sztori többi része egész földhözragadt volt. Sőt, a történetünk cselekménye bemutatta, hogy akár sokkal komorabb sztori is lehetett volna ez, ha kicsit jobban megnyomnak bizonyos elemeket. Sajnálom, hogy végül egy langyosabb filmet kaptunk.

0
 
2023.07.27 szemtelen

Német disztópia

Berlinben járunk, a nem túl távoli jövőben, ahol az életévek egyik emberről a másikra való áthelyezésének módszere teljesen megváltoztatta az öregedést. Egy igen erőteljes kezdés, érdekes a téma, sokféle eredményhez vezethet, ám a nyitás után film innentől kezdve meglehetősen kiszámítható, és nincsenek olyan őrült vagy váratlan fordulatok, amelyek megragadják vagy felkelthetik az érdeklődést. Ha már van egy ilyen érdekes koncepciója, elvárt, hogy vigyen minket tovább a kezdeti sebességgel. A film sajnos belemerül egy bizonyos pár történetébe, akik csak boldog véget akarnak maguknak. Egy empatikus nő hirtelen kapzsi lesz, majd átáll a férje oldalára. Sajnos innen nagyot zuhan a színvonal, elszáll a kreatív lufi, számomra erőtlen a folytatás. És mindezek után a film a legtöbb ember számára nem túl boldogan ér véget, savanyú ízt hagy a szájban. A film eleje és vége szerintem jól működik, a középrésze gyengébb sajnos. Nem arról van szó, hogy rossz a film; messze van ettől; egyszerűen rossz ritmusra vált a forgatókönyv, de egészében nézhető, szórakoztató és a akár a folytatás lehetőségét is magában hordozza.

0
 
2023.08.07 Fikatours_blogger

Remek történet, nem remake

A történet kreatív, a kivitelezés (nyilván a büdzsé szerénységéhez képest) megfelelő, és a befejezés is jól sikerült. (Nem annyira hollywoodi klisé.)

0
 
2023.11.30 puszta

Nem rossz film, főleg a történetvezetés miatt, bár vannak benne kiszámítható fordulatok, de olyanok is, amik mentesek az unásig nyomott megoldásoktól, sőt némelyik már-már „elegáns” vagy figyelemreméltó. Technikailag is rendben van, a színészek, rend... Több

1
 
Értékelés: 5/10
(2023. 09. 01.)
A német techdisztópiában még az életkorod is pénzzé teheted
A Paradise koncepciója első pillantásra nagyban hasonlít a Lopott időre, de nagyszabású sci-fi őrület helyett annak személyes szintjére koncentrál. A minimalista eszközökkel megalkotott, de ízléses látványvilág mögött pedig bőven rejtőznek megtárgyalásra alkalmas etikai, filozófiai kérdések is. Kár, hogy a megvalósítása már inkább középszerű.... Több
Valós halál
2018
Hol nézheted: Netflix
3%
2016
Hol nézheted: Netflix
Rugal
2020
Hol nézheted: Netflix
Légió
2017
Hol nézheted: HBO Max,Disney+
SS-GB
2017
Titkos invázió
2023
Hol nézheted: Disney+
Jessica Jones
2015
Hol nézheted: Disney+
Andor
2022
Hol nézheted: Disney+
A SHIELD ügynökei
2013
Hol nézheted: Disney+
¡García!
2022
Hol nézheted: HBO Max