Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Szárnyas fejvadász (1982)

Blade Runner
Filmadatlap
 
32
Szereplők
30
Vélemények
128
Képek
4
Videók
Szárnyas fejvadász

Galéria (128)

Harrison Ford

Videók (4)

 
drg0602   2023. 03. 18.

legújabb vélemény

2
Tökéletes darab! A látvány és a zene páratlan.

Eszméletlen jó sci-fi akciófilm, amely mai szemmel nézve is tökéletes alkotás. Harrison Ford és Rutger Hauer tökéletes színészi teljesítményt nyújtanak. Elképesztő atmoszféra, igaz, helyeként egy kicsit lassú, de a nyomasztó légkör és a lenyűgöző látvány kárpótol mindenért. A film zenéje maga a tökély. A történet tökéletes, elgondolkoztató és páratlan. A napokban néztem újra az alkotást, még mindig eszméletlenül tetszik. Ridley Scott egyik legjobb rendezése, az biztos. Értékelés: 10/10

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

2

Egy égbekiáltóan zseniális kultfilm.Ford és Hauer egyszerűen zseniálisak ebben a kiváló alkotásban. Ridley Scott pedig nem hiába rendezi jobbnál-jobb filmek(Fehér pokol,Amerikai gengszter,Mennyei Királyság,Hannibal)itt is csillogtatja kivételes képességeit!!! Mindenféleképpen ajánlott.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 19.

0
Sci-fi köntösbe bújtatott film noir

Első nézésre nem nyűgözött le a film. Ez nyilván abból is ered, hogy a Szárnyas fejvadász nézésekor egy pillanatra sem kalandozhatnak el az ember gondolatai. Ha egyetlen részlet felett elsiklik a figyelmed, már nem fogod megérteni a sztorit. Másodjár... teljes kritika»

 
HercegPeter   2017. 12. 29.

1

Tudom, hogy kultfilm, tudom, hogy sokak kedvence, de valahogy engem nem tudom magával ragadni. Azt vártam volna, hogy majd nem győzőm kapkodni a fejem, de nem így történt. Talán épp az volt a baj, hogy valami csúcsszuper filmet vártam. Ezzel szemben ... több»

 
Milanman   2015. 02. 10.

2

A cyberpunk filmben történő megjelenésének letéteményese, stílusteremtő, katartikus mestermű, mely a rendezői változattal érte el az őt megillető kultusz helyet a legnagyobb filmes varázslatok panteonjában. Nem állítanám egyértelműen, hogy a kedvenc ... több»

 
Thibo84   2016. 10. 29.

0

Igen impozáns látvány világot teremtett Ridley Scott ebben a filmben.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Nagyon eredeti filmnek számított akkoriban. Érdekes, hogy elértünk ma már azokhoz a korokhoz amiket ők akkor csak elképzeltek. Remélhetőleg az új verziója is lesz olyan jó ha nem jobb mint ez.

A film összbevétele 27 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz nevű filmes listán előkelő helyen szerepel ez a film.

(Norbi)
 

Rick Deckard szerepére kezdetben Dustin Hoffman és Gregory Peck neve is szóba jött.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Philip K. Dick halála előtt állítólag mindössze 20 percet látott a filmből.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Maga Vangelis játéka hallható, szintetizátoron zenél.

(Bogi87)
 

Vangelis munkáját dicséri a filmzene megkomponálása.

(Bogi87)