Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
29
Vélemények
17
Képek
3
Videók
Szárnyas fejvadász
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

legújabb vélemény

Egy égbekiáltóan zseniális kultfilm.Ford és Hauer egyszerűen zseniálisak ebben a kiváló alkotásban. Ridley Scott pedig nem hiába rendezi jobbnál-jobb filmek(Fehér pokol,Amerikai gengszter,Mennyei Királyság,Hannibal)itt is csillogtatja kivételes képességeit!!! Mindenféleképpen ajánlott.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 19.

Sci-fi köntösbe bújtatott film noir

Első nézésre nem nyűgözött le a film. Ez nyilván abból is ered, hogy a Szárnyas fejvadász nézésekor egy pillanatra sem kalandozhatnak el az ember gondolatai. Ha egyetlen részlet felett elsiklik a figyelmed, már nem fogod megérteni a sztorit. Másodjára, mikor már ennek tudatában futottam újra neki, már láttam benne a pozitívumokat. Az 1980-as évek elején már komolyan érdekelte a filmművészetet a robotok és emberek viszonya (1984-ben megjelenik az első Terminátor film, s onnantól kezdve nem is nagyon lesz megállás ezen a téren), a Szárnyas fejvadász azonban mindenképpen előfutár abban az értelemben, ahogy a mesterséges intelligenciának témaköréhez nyúl. Lehetnek-e érzései egy replikánsnak? Képesek lehetnek-e a szerelemre és a vonzalomra? Lehetnek-e saját emlékeik? Hiszen nem erre teremtették őket, sőt ahhoz, hogy rabszolgaként funkcionáljanak a személyes érzések még veszélyesek is lehetnek, hiszen lázadáshoz vezethet. S így is történt. Ahhoz kétség sem fér, hogy egy ilyen filmhez egy remek irodalmi alap is hozzátartozik, de a legérdekesebb az, hogy a Szárnyas fejvadász (és itt kifejezetten a rendezői változatra gondolok) filmként eléggé elrugaszkodott az eredeti regénytől, s így is különlegessé tudott válni (a film első nézése után volt szerencsém olvasni az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? című művet, s meg tudom erősíteni az előbbi állítást). De most koncentrálju... több»


 
Deku   2017. 07. 17.

Nagyon eredeti filmnek számított akkoriban. Érdekes, hogy elértünk ma már azokhoz a korokhoz amiket ők akkor csak elképzeltek. Remélhetőleg az új verziója is lesz olyan jó ha nem jobb mint ez.

 
Milanman   2015. 02. 10.

A cyberpunk filmben történő megjelenésének letéteményese, stílusteremtő, katartikus mestermű, mely a rendezői változattal érte el az őt megillető kultusz helyet a legnagyobb filmes varázslatok panteonjában. Nem állítanám egyértelműen, hogy a kedvenc filmem, de hogy az 5-ben benne van, az biztos. Képi világ, zene, karakterek és a filmtörténelem egyik legmágikusabb jelenete. "Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."

 
HercegPeter   2017. 12. 29.

Tudom, hogy kultfilm, tudom, hogy sokak kedvence, de valahogy engem nem tudom magával ragadni. Azt vártam volna, hogy majd nem győzőm kapkodni a fejem, de nem így történt. Talán épp az volt a baj, hogy valami csúcsszuper filmet vártam. Ezzel szemben kaptam egy teljesen hétköznapi filmet. Pedig szeretni szoktam az ilyen filmeket. Nekem itt most se a sztori, se a karakterek nem jöttek be annyira, bár azért Forddal nem volt különösebb probléma. Ezek utána nem vagyok benne biztos, hogy megnézem az új részt.

 
Thibo84   2016. 10. 29.

Igen impozáns látvány világot teremtett Ridley Scott ebben a filmben.

 
hsanya182   2017. 04. 26.

Elvont, komor hangulató cyberpunk scifi. Akkoriban lehet nagy dobás volt. Érdekes, hogy 1982-ben milyennek képzelték el a 2019-es jövőt, nem gondoltak akkor még hogy lesz LCD tv :D Vannak a filmben érdekes párbeszédek, a technikai megvalósítás is elég dermesztő, azért egyszer megéri, érdekes a sztori :D

A film összbevétele 27 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz nevű filmes listán előkelő helyen szerepel ez a film.

(Norbi)
 

Rick Deckard szerepére kezdetben Dustin Hoffman és Gregory Peck neve is szóba jött.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Philip K. Dick halála előtt állítólag mindössze 20 percet látott a filmből.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Maga Vangelis játéka hallható, szintetizátoron zenél.

(Bogi87)
 

Vangelis munkáját dicséri a filmzene megkomponálása.

(Bogi87)
 

Scott kizárólag a film címét vásárolta meg, a történetet és a szkriptet nem.

(Bogi87)
 

A bladerunner az a személy, aki illegálisan kereskedik sebészeti eszközökkel.

(Bogi87)
 

Peoples lánya javasolta a replikáns szó használatát a filmben.

(Bogi87)
 

David Webb Peoples mellett maga a rendező sem olvasta el az alapul szolgáló művet.

(Bogi87)
 

A replikáns szó nincs benne az alapul szolgáló műben.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.