Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
3
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Filmbarbár   2019. 04. 04.
Egy kisember tragédiája

A Második lehetőség – avagy egy lehetséges magyar címváltozatban Másolatok – egy rendkívül sűrű atmoszférájú, nyomasztó hangulatú film, amely egy kisember tragédiáját meséli el, miközben éles kritikát fogalmaz meg az "amerikai álomról" is. Arthur Hamilton, egy idősödő férfi szorongva, izzadva ül egy vonaton, miután egy titokzatos ember egy cetlit adott át neki. Ezzel a rejtélyes nyitánnyal belépünk a borzalmak világába, ám ebben az esetben John Frankenheimer ügyesen játszik a történettel, hiszen a néző jóval kevesebbet tud az ügy hátteréről, mint a főszereplő, így kíváncsian figyelheti, vajon mi is lehet ennek a szorongásnak az oka. (Persze már a főcím is nagyon szokatlan, a torz optikával k... több»

 
Berto49   2017. 11. 24.

Ez a legelső olyan film amelyben láttam Rock Hudson alakítását. Jó bemutatkozás volt. Különös, hogy a filmet a cannes-i bemutatóján a nézők kifütyülték. A film sikertelensége megtörte Hudson karrierjét. Mai szemmel nézve érdekes témát boncolgat, lehetséges-e egy vadonatúj életet kezdeni átalakított külső személyiségjegyekkel? A David Ely regénye alapján készült adaptáció 1966-ban érthető módon nem lett sikeres,mert korát meghazudtoló módon szembe ment a nézői elvárásokkal. Jó látlelet az elidegenedésről, amelyről az átlagos néző még nem is hallott, vagy ha igen, nem akart róla tudomást szerezni. Modernista művészfilm, amely sok kategóriába besorolható; lehet az előbb említett elidegenedett Egyén ábrázolása, vagy a korabeli amerikai jólét és konformizmus bírálata, műfajilag pedig lehet akár sci-fi, akár neo-noir, vagy éppen thriller. A legemlékezetesebb jelenete a modern kori bacchanália Santa Barbara-ban. Olyan film ez, amely a korát messze megelőzi a különböző technikai megoldások (kézi kamera és gumiobjektív) használatával is, és a megnézése után még sokáig foglalkoztatja a nézőt


 
KingPin   2016. 11. 22.

remek zsánerfilm, lassú, depresszív és meglepő, nagyon jó kamerával. Kafkás, sötét hangulatú triller az identitáscseréről.

 

John Randolphnak is meg kellett tanulnia bal kézzel dolgoznia, mert Rock Hudson balkezes volt.

(Filmbarbár)
 

Rock Hudson valóban részeg volt abban a jelenetben, amelyben részeget alakított egy partin.

(Filmbarbár)
 

Az Antiochus Wilson lakásában játszódó jeleneteket John Frankenheimer saját malibui házában vették fel.

(Filmbarbár)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.