Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
83
Filmadatlap
 
32
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
3
Videók
A harmadik ember
 
lord777   2016. 04. 14.

legújabb vélemény

Egy film, ami sok tekintetben megelőzte a korát. A misztikus filmek új iskoláját teremtette meg Carol Reed ezzel az egyébként film noir-nak nevezhető alkotással. A színészi játék kissé statikus, mint ahogy azt a negyvenes évek filmjeitől megszokhattuk, de a képek szépek, a beállítások igényesek.

 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

A háború utáni, leamortizált Bécsben játszódik ez a borús hangulatú, borzongós, nagyon izgalmas krimi-noir. Többet nem is írok, spoiler nélkül nehéz lenne :)


 
Blindspot   2015. 10. 16.

Ez már messze túlmegy minden határon. Ennyire rossz filmet még nem sűrűn láttam. Remélhetőleg nem is sűrűn fogok belefutni hasonlóba. Nem is tudok igazán mit mondani, mindenki döntse el maga, de nekem ez sok volt.

 
danny   2015. 09. 26.

Ennek a filmnek utánozhatatlan a hangulata. Krimi, borzongás és gyilkosság a háború utáni Bécsben. Kétségtelen, hogy ez a brit filmek egy igazi klasszikusa, egy igazi kincs. A legjobb jelenetek a film első felében láthatók, utána kezd egy kicsit leülni a dolog, de a befejezés megint erős. Kár a szóért, ezt nem elemezni, hanem látni kell!

Orson Welles
Joseph Cotten
Orson Welles
Orson Welles

A film összbevétele 449 191 dollár volt (imdb.com).

 

2000-ben a Brit Fim Akadémia ezt a művet választotta a huszadik század legjobb brit filmjének.

(wintermat)
 

A forgatókönyvet Graham Greene írta, a nyomtatásban megjelent változat a film alapján készült.

(Menyét Ibolya)
 

Orson Welles a szövege nagy részét átírta vagy improvizálta.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.