Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Káprázat (1965)

Mirage
Filmadatlap
 
16
Szereplők
2
Vélemények
4
Képek
1
Videók

Galéria (4)

Videók (1)

 
Filmbarbár   2019. 06. 09.

legújabb vélemény a nap véleménye

0
Elveszett idő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Káprázat hitchcocki nyomvonalon haladó alkotás, amely egyszerre tekinthető suspense thrillernek, drámának, paranoiafilmnek, de akár háborúellenes darabnak is. Az értékeiből talán kissé levon a viszonylag hosszú játékidő, a helyenként felbukkanó er... teljes kritika»

 
Zenta   2017. 03. 19.

0

Hatalmas thriller volt, örülök, hogy végül megnéztem. Kicsit tartottam tőle eleinte, mert régi film, de nagyon kellemesen csalódtam, ugyanis simán élbezhető mai szemmel is.

 

A Káprázat sokban hasonlít Alfred Hitchcock Elbűvölve című filmjére: mindkettőben Gregory Peck a főszereplő, ráadásul mindkettőben egy amnéziás férfit játszik, aki attól tart, hogy korábban gyilkosságot követett el.

(Filmbarbár)
 

Eredetileg Rock Hudson kapta volna a férfi főszerepet.

(Filmbarbár)
 

A film egyik producere Quincy Jonest a bőrszíne miatt nem akarta szerződtetni a zene megírására, ám végül Jones barátja, Henry Mancini közbenjárt társa érdekében.

(Filmbarbár)
 

Edward Dmytryk rendező Tippi Hedrent szerette volna a női főszerepben látni, akit azonban Alfred Hitchcockhoz kötött a szerződése, így kapta meg Diane Baker a szerepet.

(Filmbarbár)
 

Leslie Caron azt állította, hogy a Universal felajánlotta neki a filmben való szereplés lehetőségét, de az akkori barátja, Warren Beatty annyira korlátozta őt, hogy kénytelen volt visszamondani az ajánlatot, habár később megbánta ezt a döntését.

(Filmbarbár)