Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
53

Laura Mars szemei (1978)

Eyes of Laura Mars
Filmadatlap
 
31
Szereplők
1
Vélemények
2
Képek
Videók

 
Filmbarbár   2019. 03. 26.

legújabb vélemény

Kissé megkopott és fáradt thriller

A maga korában minden bizonnyal a jobbak közé tartozott ez a film, mára azonban már megkopott a fénye, hiába a rangos alkotógárda és a viszonylag érdekes alapötlet. A sztori némileg döcögősen indul, és véleményem szerint kicsit hosszú is a játékidő a némileg szegényes cselekményhez képest, viszonylag sok az "üresjárat", amikor pl. azt nézhetjük, hogyan fotózzák a lányokat, illetve a szerelmi szál is talán kissé elnyújtott, noha kétségtelen, hogy a befejezés tekintetében mindenféleképpen indokolt a két főszereplő közti romantikus kapcsolat részletes ábrázolása. Amit kicsit hiányoltam, az annak a kiaknázása, hogy Laura provokatív művészetének hatásait valamivel bővebben elemezzék. Ugyanis a filmben is többen kritizálják ezt az agresszív, erőszakos stílust, és maga Neville nyomozó is többször utal arra, hogy a gyilkos számára is esetleg ez ad indokot tettei elkövetésére. Valamiért nem igazán éreztem, hogy a sztori néhány jelzésértékű momentumtól eltekintve komolyabban reflektált volna arra az erőszakhullámra, amelyet az USA-ban mondjuk a Piszkos Harry-történetek vagy más hasonló alkotások taglaltak. Pedig lett volna erre lehetőség, kezdve onnan, hogy a jelenetek egy része lepukkant városnegyedekben játszódik, és hogy fényes nappal brutális gyilkosságok áldozataivá válhatnak tisztes állampolgárok, nem mellesleg pl. Tommy Ludlow karaktere is a társadalomba visszailleszkedni próbál... több»

A film összbevétele 20 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az égő autók előtt pózoló modellek fényképezésének jelenetét négy nap alatt forgatták le a New York City-ben található Columbus Circle-n.

(Filmbarbár)
 

A film forgatása 56 napot vett igénybe.

(Filmbarbár)
 

A filmet sokan az olasz giallo amerikai példájának tartják.

(Filmbarbár)
 

A filmbeli monológját Tommy Lee Jones saját maga írta, amit az Írók Testülete (Writers' Guild) nem véleményezett, de a film rendezőjének benyújtotta jóváhagyásra.

(Filmbarbár)
 

Laura Mars szerepére többek között Catherine Deneuve-öt, Goldie Hawnt, Diane Keatont és Barbara Streisandot is kiszemelték (az utóbbi énekelte a film egyik betétdalát).

(Filmbarbár)
 

A mintegy hétmillió dolláros költségvetésből készült film az Egyesült Államokban húszmillió dollár bevételt termelt.

(Filmbarbár)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.