Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
13
Képek
2
Videók
Szédülés
 
Berto49   2018. 02. 23.

Egészen biztos, hogy a szőke nők voltak a gyengéi a zseniális Alfie Mesternek. Ebben a filmben is a szőke Kim Novak (Madeleine szerepében) „szívszerelme” lett Jimmy Stewartnak, viszont más színű frizurával minden áron vissza akarta alakítani szőkévé. Csavaros történet, kis melodrámával elegyítve. Hatalmas költségvetésből készült, de a korabeli közönség nem ítélte igazán sikeresnek, Valódi értékeire csak a nyolcvanas évek kritikusai világítottak rá. Hitch ezután egy „olcsó” filmet akart készíteni és megcsinálta a Psycho-t, amely számára a bevétel 60 %-át, mai értékben 150 millió $-t jövedelmezett.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 16.

Hozta a Hitchcock féle elemeket és egész jól indult a történet is ez tény és való. Viszont amikor a fordulatok jöttek és a főszereplő összeomlott kicsit csalódtam. Majd jött a csavar megint és fogtam a fejem hogy miért kell ezt. De a vége koronázta meg az egészet. A főszereplő belebolondul a történések adta katasztrófába és az új asszonypajtás akit talált magának kiderül hogy a régi.... Nem akarom lelőni a poént ha érdekel nézd meg de kicsit nevetséges lett a vége. Szerintem nem jó film. Vontatott és a közepétől nagyon lassan telik az a játékidő. Valamint nekem a szereplők sem győztek meg arról hogy jobbra értékeljem.


 
MidoD7   2019. 04. 12.

Magával ránt, és egy másodperc alatt magába bolondít. Ez egy ízig-vérig izgalmas, fordulatos film, egy hihetetlenül jól eltalált szereposztással. A színészek választása is tökéletes. Imádtam!

 
hackerjulcsi   2019. 02. 07.

Jó Hitchcock film, de nem a kedvencem az biztos. Többet vártam ettől a filmtől, mert sokan dicsérték, emlegették, de sajnos csalódás volt a részemről.

 
Bizsu82   2015. 04. 23.

Egy nagyon különleges, egyedi hangulatú film, ahogy az Hitchcocktól várható. Egyedi, feszült atmoszféra, ami utánozhatatlan. Érdekfeszítő téma. Klasszikus, időtálló, mai filmeket nagyrészben lekőröző film.

James Stewart
Kim Novak
 
A cselekménye mai mércével is izgalmas, a rejtélyes ügy magával ragadó, néhány rendezői megoldása pedig megelőzte korát, s ezek összességében fajsúlyosabbnak bizonyulnak hiányosságainál. 7,5/10 több»
 

Sokak által a legjobbnak vélt Hitchcock-film alaptörténetét Pierre Boileau és Thomas Narcejac: "D'Entre Les Morts" című regényében írták meg.

(Berto49 )
 

A filmet a maga korában lesújtó kritika fogadta. A Saturday Review így számolt be a filmről: "Néhány mozgalmas jelenet, szellemes technikai megoldás és a színek újfajta alkalmazása kivételével, melyek valóban hatásosak, a soványka történettel Hitchcock nem tudja az egész film alatt lekötni a néző figyelmét."

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ahogy oly sok színésznőjével, úgy Kim Novakkal is igen viharos volt a kapcsolata Alfred Hitchcocknak. A rendező így nyilatkozott egyszer Novakról: "Kim csak formálható viasz volt a kezemben, akiből csak nehezen sikerült bármit is kicsiholni. Mindent én értem el nála".

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.