Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
21
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Hátsó ablak
 
kota   2020. 04. 22.

legújabb vélemény

ez a tényleg...a tökéletes film... nem bírok rá írni kritikát... nem is lehet... és nem is szabad...

 
Filmdoki   2019. 03. 31.

a nap véleménye

Kukkoljunk!

Mivel ütnéd el az időd, ha törött lábbal kellene egész nap a szobádban gubbasztanod? Olvasnál? Tévéznél? Esetleg zenét hallgatnál? Jeff, a fotóriporter máshogy üti el az időt. Szomszédjai mindennapjait figyeli az ablakból. Persze hosszú távon ez sem ... teljes kritika»


 
Deku   2017. 07. 25.

Meglepett a film kevesebbet vártam tőle lévén, hogy milyen régi de James Stewart nagyon tudott. Nagyon látványos és fantasztikus lett amellett, hogy szerintem bőven többet ki lehetett volna préselni ebből az ötletből. Egynek elmegy.

 
Berto49   2018. 04. 30.

Nehéz eldönteni, hogy melyik a legjobb Hitchcock-film. Az viszont biztos, hogy a legjobbak között helyet követel magának ez a film. A törött lábú fotóriporter, a Mester egyik kedvenc színésze, James Stewart által megszemélyesítve, unalmában a nyitott... több»

 
Milanman   2015. 05. 04.

Hitchcock számtalan mesterművének egyike, zseniális kamaradarab, a mester által tökélyre vitt "suspense" egyik legtökéletesebb mozgóképes megjelenése.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

Alfred Hitchcock a feszültségkeltés nagymestere.Totálisan fel tudja pörgetni az eseményeket,ezáltal bennünk is beindul az adrenalin! Jó kis mozi,ami az emberi gyengeségből táplálkozik.Mit csinálok otthon,ha szobafogságra vagyok ítélve?Hát persze hogy leskelődöm.A többi már történelem. Ajánlott.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Az emberek kukkolása örök. Pont azért nézünk filmeket, azért Facebook-ozunk, amiért főhősünk a kényszerhelyzetéből fakadóan kukkolta a szomszédait. Külön tök jó, hogy az egyes ablakok a házasság egyes fázisait mutatják be.

Galéria (12)

Videók (2)

A film összbevétele 36 888 916 dollár volt (imdb.com).

 

Akkoriban ez a film büszkélkedett a legnagyobb beltéri épített díszlettel a Paramount Studios-ban.

(Miska bácsi)
 

Szigorúan véve a 2007-es Disturbia, D.J. Caruso rendezése koppintása a filmnek, azzal a különbséggel, hogy Kale-nek nem törött a lába és az egész házban tud mozogni.

(Berto49)
 

Cornell Woolrich (1903-1968) egyike a legnépszerűbb amerikai regényíróknak, akinek írásait előszeretettel filmesítették meg. Első írásai a jazz-korszak szellemében születtek, később tért át a bűnügyi regények alkotására, Álneveken is publikált, például: William Irish (ezen a néven adta ki a „Hátsó ablak” című regényét) illetve George Hopley. Egy elhanyagolt sérülés miatt amputálni kellett a lábát, kerekesszékbe kényszerült, egy szálloda halljából figyelte az utca forgalmát. Innen adódik a passzív szemlélődő hős ötlete.

(Berto49)
 

Alfred Hitchcock a film ötletét több forrásból nyerte. Egyrészt Cornell Woolrich (William Irish) novelláját használta fel, valamint megtörtént bűnügyeket is (Patrick Mahon-, és Crippen-ügy).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor 1968-ban újra elkezdték vetíteni a filmet, Alfred Hitchcock így szólt a nézőkhöz: "Ha a Hátsó ablak képeit nézve nem futkos a hideg a hátukon, csípjenek magukba, mert bizonyosan halottak".

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1954-ben.

(dulkap)
 

A 4. Hitchcock film, melnyek operatőre Robert Burks volt.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 48. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

A főszereplő James Stewart szinkronhangját Szersén Gyulának köszönhetjük.

(citizenfour99)
 

A filmben egyáltalán nincsen háttérzene. Minden megszólaló dallamot valamelyik szereplő játszott, vagy a lemezlejátszóból szólt.

(Menyét Ibolya)
 
Ellentmondásos film, és talán nem a legjobb, de ez még mindig egy A ligás Hitchcock film. 8/10 több»