Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 07. 25.

Meglepett a film kevesebbet vártam tőle lévén, hogy milyen régi de James Stewart nagyon tudott. Nagyon látványos és fantasztikus lett amellett, hogy szerintem bőven többet ki lehetett volna préselni ebből az ötletből. Egynek elmegy.

 
Berto49   2018. 04. 30.

Nehéz eldönteni, hogy melyik a legjobb Hitchcock-film. Az viszont biztos, hogy a legjobbak között helyet követel magának ez a film. A törött lábú fotóriporter, a Mester egyik kedvenc színésze, James Stewart által megszemélyesítve, unalmában a nyitott ablaknál látcsővel fürkészi a lakók mindennapi életét. Az egyik ilyen alkalommal az a megalapozott gyanúja támad, hogy gyilkosság történt. A sokszor megfigyelt szomszéd, Thornwald házaló ügynök felesége hiányzik a leltárból. Ismerősei és gyönyörű barátnője (a világszép Grace Kelly) segítségével kideríti az ügyet.


 
Milanman   2015. 05. 04.

Hitchcock számtalan mesterművének egyike, zseniális kamaradarab, a mester által tökélyre vitt "suspense" egyik legtökéletesebb mozgóképes megjelenése.

 
mdlg4th   2016. 02. 04.

Ez a film nem okoz maradandó élményeket az lehet de ettől függetlenül egész tűrhető. Erős közepesnek állítanám be. Némi kis gyengeség felfedezhető benne ennyi.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Az emberek kukkolása örök. Pont azért nézünk filmeket, azért Facebook-ozunk, amiért főhősünk a kényszerhelyzetéből fakadóan kukkolta a szomszédait. Külön tök jó, hogy az egyes ablakok a házasság egyes fázisait mutatják be.

 
Ellentmondásos film, és talán nem a legjobb, de ez még mindig egy A ligás Hitchcock film. 8/10 több»
 

Akkoriban ez a film büszkélkedett a legnagyobb beltéri épített díszlettel a Paramount Studios-ban.

(Miska bácsi )
 

Szigorúan véve a 2007-es Disturbia, D.J. Caruso rendezése koppintása a filmnek, azzal a különbséggel, hogy Kale-nek nem törött a lába és az egész házban tud mozogni.

(Berto49 )
 

Cornell Woolrich (1903-1968) egyike a legnépszerűbb amerikai regényíróknak, akinek írásait előszeretettel filmesítették meg. Első írásai a jazz-korszak szellemében születtek, később tért át a bűnügyi regények alkotására, Álneveken is publikált, például: William Irish (ezen a néven adta ki a „Hátsó ablak” című regényét) illetve George Hopley. Egy elhanyagolt sérülés miatt amputálni kellett a lábát, kerekesszékbe kényszerült, egy szálloda halljából figyelte az utca forgalmát. Innen adódik a passzív szemlélődő hős ötlete.

(Berto49 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.