Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
27
Szereplők
20
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Hátsó ablak
 
Deku   2017. 07. 25.

Meglepett a film kevesebbet vártam tőle lévén, hogy milyen régi de James Stewart nagyon tudott. Nagyon látványos és fantasztikus lett amellett, hogy szerintem bőven többet ki lehetett volna préselni ebből az ötletből. Egynek elmegy.

 
Berto49   2018. 04. 30.

Nehéz eldönteni, hogy melyik a legjobb Hitchcock-film. Az viszont biztos, hogy a legjobbak között helyet követel magának ez a film. A törött lábú fotóriporter, a Mester egyik kedvenc színésze, James Stewart által megszemélyesítve, unalmában a nyitott ablaknál látcsővel fürkészi a lakók mindennapi életét. Az egyik ilyen alkalommal az a megalapozott gyanúja támad, hogy gyilkosság történt. A sokszor megfigyelt szomszéd, Thornwald házaló ügynök felesége hiányzik a leltárból. Ismerősei és gyönyörű barátnője (a világszép Grace Kelly) segítségével kideríti az ügyet.


 
Filmdoki   2019. 03. 31.
Kukkoljunk!

Mivel ütnéd el az időd, ha törött lábbal kellene egész nap a szobádban gubbasztanod? Olvasnál? Tévéznél? Esetleg zenét hallgatnál? Jeff, a fotóriporter máshogy üti el az időt. Szomszédjai mindennapjait figyeli az ablakból. Persze hosszú távon ez sem túl izgalmas elfoglaltság, pláne ha a gipsz alatt az ember lába viszket is, azonban az egyik szomszéd gondoskodik arról, hogy hősünk ne unatkozzék tovább. Az úriember felesége ugyanis szőrén-szálán eltűnik. Jeff azonnal szimatot fog, és nyomozni kezd. Csakhamar társul hozzá ápolója, Stella, és a gyönyörű Lisa, aki valósággal epedezik érte. Egy 65 éves filmről beszélünk, azonban szinte egy percet sem öregedett. Hitchcock zseniálisan játszik ugyani... több»

 
Milanman   2015. 05. 04.

Hitchcock számtalan mesterművének egyike, zseniális kamaradarab, a mester által tökélyre vitt "suspense" egyik legtökéletesebb mozgóképes megjelenése.

 
sabnock666   2019. 08. 31.

Alfred Hitchcock a feszültségkeltés nagymestere.Totálisan fel tudja pörgetni az eseményeket,ezáltal bennünk is beindul az adrenalin! Jó kis mozi,ami az emberi gyengeségből táplálkozik.Mit csinálok otthon,ha szobafogságra vagyok ítélve?Hát persze hogy leskelődöm.A többi már történelem. Ajánlott.

 
Ellentmondásos film, és talán nem a legjobb, de ez még mindig egy A ligás Hitchcock film. 8/10 több»

A film összbevétele 36 888 916 dollár volt (imdb.com).

 

Akkoriban ez a film büszkélkedett a legnagyobb beltéri épített díszlettel a Paramount Studios-ban.

(Miska bácsi)
 

Szigorúan véve a 2007-es Disturbia, D.J. Caruso rendezése koppintása a filmnek, azzal a különbséggel, hogy Kale-nek nem törött a lába és az egész házban tud mozogni.

(Berto49 )
 

Cornell Woolrich (1903-1968) egyike a legnépszerűbb amerikai regényíróknak, akinek írásait előszeretettel filmesítették meg. Első írásai a jazz-korszak szellemében születtek, később tért át a bűnügyi regények alkotására, Álneveken is publikált, például: William Irish (ezen a néven adta ki a „Hátsó ablak” című regényét) illetve George Hopley. Egy elhanyagolt sérülés miatt amputálni kellett a lábát, kerekesszékbe kényszerült, egy szálloda halljából figyelte az utca forgalmát. Innen adódik a passzív szemlélődő hős ötlete.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.