Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
83

Hátsó ablak

(Rear Window)
 
mdlg4th  2016. 02. 04. 21:28

Ez a film nem okoz maradandó élményeket az lehet de ettől függetlenül egész tűrhető. Erős közepesnek állítanám be. Némi kis gyengeség felfedezhető benne ennyi.

 
Deku  2017. 07. 25. 21:36

Meglepett a film kevesebbet vártam tőle lévén, hogy milyen régi de James Stewart nagyon tudott. Nagyon látványos és fantasztikus lett amellett, hogy szerintem bőven többet ki lehetett volna préselni ebből az ötletből. Egynek elmegy.

 
sipiarpi  2016. 09. 16. 15:01

Lassan induló film, ami végig bizonytalanságban tart. Hitch és Stewart párosa mindig jó, Grace Kelly pedig gyönyörű, nem is tud az emberfia a történetre koncentrálni. :)
Több apró momentumon át rajzolódik ki a dráma, amíg eljut a várható végkifejletig. Nem a kedvenc Hitchcock filmem, de azért tetszett.

 
Milanman  2015. 05. 04. 17:50

Hitchcock számtalan mesterművének egyike, zseniális kamaradarab, a mester által tökélyre vitt "suspense" egyik legtökéletesebb mozgóképes megjelenése.

 
FarZoo  2015. 06. 25. 12:02

Alfred Hitchcock egyik legjobb filmje. Annyira egyedülálló, különleges a hangulata, hogy hozzá hasonlóval még nem találkoztam. Méltán mondható, hogy egy igazi időtálló klasszikus. Egyedi, feszült hangulat, kiváló rendezés.

Filmérték: Hátsó ablak
Ellentmondásos film, és talán nem a legjobb, de ez még mindig egy A ligás Hitchcock film. 8/10
 

Alfred Hitchcock a film ötletét több forrásból nyerte. Egyrészt Cornell Woolrich (William Irish) novelláját használta fel, valamint megtörtént bűnügyeket is (Patrick Mahon-, és Crippen-ügy).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor 1968-ban újra elkezdték vetíteni a filmet, Alfred Hitchcock így szólt a nézőkhöz: "Ha a Hátsó ablak képeit nézve nem futkos a hideg a hátukon, csípjenek magukba, mert bizonyosan halottak".

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1954-ben.

(dulkap)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.