Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
6
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
dailyfilmsan   2019. 01. 04.

legújabb vélemény

Rossz a rosszabb na meg a gyilkos.

Fergeteges körkép a film. A férj aki el akarja tenni láb alól jól szituált feleségét aki meg csalja a férjet. Lelkiismeretem nem tudott egyikkel sem azonosulni kivéve a nyomozóval aki Columbo és Clouseau őrmester keveréke. Nagyon tudta mi a dörgés. A film a tipikus ha minden jól megy alapon működik mert ugye tudjuk hogy olyan nincs hogy minden jól megy... Egy látszólag tökéletes terv amibe tényleg nehezen köt bele a laikus és a nem laikus egyaránt, de ott van a balszerencse faktor ami telibepiszkítja ezt a tervet és Hitchcoch műve evvel teljesedik ki. Nekem tetszett, mert ötletes és csavaros volt. Na meg persze izgalmas és ha a régi filmekre gondolunk ritkán aggathatjuk az izgalmas jelzőt rájuk. Na ez az a film amire nagybetűsen lehetne.

 
Deku   2017. 10. 25.

Ha lehet nem muszáj belenézni mert harmat gyenge lett. Egy tévés filmnek éppen megteszi. Ez most annyira nem jött be, de katasztrofálisan rossz sem lett így egyszer bőven nézhető kategóriába sikerült beleessen.


 
Berto49   2017. 08. 01.

Alfie mester filmjét újráztam, elsősorban Grace Kelly miatt. A több egybehangzó forrás szerint fehérmájú, későbbi monacói hercegnő valóban nagyon szép volt, érthető, hogy bolondultak utána a férfiak. A film egy színdarab alapján készült, ezért rettenetesen sok a szöveg benne. Sajnos Kelly magyar hangja, Kovács Nóra, saját magának suttog, így még fülhallgatóval sem nagyon értettem a szövegét, szerencsére elég kevés volt. Ray Milland ebben a filmben negatív szereplő, de ezt is jól alakítja. Az igazság az, hogy a remake (M. Douglas, Paltrow, V. Mortensen) jobban tetszett. Ebben a változatban, ahogy már írtam a szöveg dominál, a kulcs „vándorlása” pedig eléggé idegesített.

 
Bizsu82   2015. 04. 27.

Hitchcockban ebben a filmben sem kell csalódni. Remek, időtálló alkotás, és a tőle megszokott, egyedülálló, különleges hangulattal bíró alkotást kapjuk. A feszültség folyamatosan jelen van, amitől lesz minden perc érdekfeszítő.

 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

Talán kevésbé tipikus HItchcock-film, inkább egy ütős Columbora emlékeztet, de hogy ott a helye a mester legnagyobb remekművei közt, az kétségtelen, hiába kevésbé ismert, mint a Psycho, Hátsó ablak.

A film összbevétele 13 080 000 dollár volt (imdb.com).

 

Azt az eljárást, amellyel Alfred Hithcock felvette a filmet relief-nek hívják, amelyre azért volt szükség, mert az ötvenes években a televízió egyre inkább elkezdett teret nyerni, a filmrendezőknek pedig efféle újításokat kellett bevezetni azért, hogy visszahódítsák a nézőket a moziba. A nehéz kamerákkal felvett jelenetek statikussága azonban nem kedvezett Hitchcock-nak, ő ugyanis hozzá volt szokva, hogy szabadon mozgathatja a kamerát.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A 3. Hitchcock film, melnyek operatőre Robert Burks volt.

(Bogi87)
 

Cary Grant nagyon szerette volna, ha ő játszhatja el Tony Wendice karakterét a filmben, ám az alkotók úgy gondolták, hogy a nézőközönség nem fogadná el őt, mint gyilkost.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.