Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87

Idegenek a vonaton (1951)

Strangers on a Train
Filmadatlap
 
30
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Berto49   2018. 06. 11.

legújabb vélemény

Amikor olvastam az írónő remek első regényét (még Noé előtt, 1980-ban) nem volt sok esélye annak, hogy megnézhessem a filmet. Még magamban szereposztást is készítettem, hogy ki lehetne szerintem Guy és Bruno. Aztán nagyot fordult a világ Hitchcock filmjei hozzáférhetők lettek, ezt jó néhányszor meg is néztem. Minden alkalommal jobban tetszik. Az alapötlet originális, ha bűnöző lennék élnék is vele, mert ez a tökéletes gyilkosság receptje. Megölni egy ismeretlen ember ellenségét, aztán várni, hogy akinek „szívességet” tettem végezzen az enyémmel. Csak az az el nem hanyagolható tényező, hogy aki ezt javasolta, Bruno közveszélyes pszichopata. Thrillernek azonban kiváló téma, a Mester legjobb filmjei közé tartozik. Farley Granger, a teniszbajnok Guy alakítója nem tartozott az élvonalbeli színészek közé, ezen kívül egy korábbi, szintén Hitchcock-filmben játszott főszerepet (A kötél, 1948), nem nyújtott kimagasló teljesítmény, nem úgy, mint Robert Walker. Félelmetesen hiteles a zakkant Bruno szerepében. A műfaj legjobbjai közé tartozik, a filmgyűjteményem egyik féltett darabja.

 
Deku   2017. 10. 23.

Na ilyen egy rendesen jó film, van tanulsága és érdemes jobban oda figyelni arra amit mondani akar. Nagy kedvencem lett ez a film, elérte a tőle igazán elvárt hatást, ami pedig számomra az, hogy kellemesen elszórakoztasson arra a kis időre.


 
tamas84   2015. 12. 02.

Talán egy egész kicsit hosszúra sikerült ez a film, volt benne egy kis pangás, amikor nem igazán történt semmi, meg nem igazán volt feszültség. De ettől függetlenül a színészek nagyon jók voltak, a rendezés természetesen első osztályú, szóval minden filmkedvelő számára nagy élmény lesz ez a film.

 
csenge   2015. 02. 25.

Izgalmas film, vérbeli Hitchcock még akkor is, ha nem tartozik a rendező legismertebb alkotásai közé. Ennek ellenére magán viseli a legjellegzetesebb vonásokat, jól fel van építve a feszültség, kiválóan megformált, megszerkesztett a történetvezetés, az operatőri munka, minden kiváló.

A film összbevétele 7 630 000 dollár volt (imdb.com).

 

Van a regénynek egy TV számára készített változata 1996-ből. Címe: "Találkozás egy idegennel". A feldolgozás "nagy" ötlete, hogy két nő a főszereplő, ők cserélnek gyilkosságot.

(Berto49)
 

Patricia Highsmith, akinek a regénye alapján készült a film maga is feltűnik egy röpke pillanatra: ő az egyik lemezbolti eladó, aki megvető pillantást vet a vevőkre. Jogos ez a viselkedése, mert az olvasmányaim szerint kimondottan utálta a megfilmesített munkáit. A macskákat viszont imádta.

(Berto49)
 

Alfred Hitchcock és a film forgatókönyvírója, Raymond Chandler sehogy nem értették meg egymást. A rendező a forgatás közben majdnem úgy is határozott, hogy más írót szerződtet le a munkára.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.