Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
Deku   2017. 09. 13.

Ennél többre én nem is vágyok egy filmtől. Amit elszoktam várni, hogy hozzon egy film azt ez hozta, méghozzá nem is alap szinten. Az értelmes történet lételeme egy filmnek és itt felül is emelkedik rajta.

 
sipiarpi   2016. 09. 06.

Nagyon hatásos a film, jók a vágások. Peter Lorre nagyszerű színész. Az azóta klasszikussá váló dallamtól pedig kirázza a hideg az embert. Érdekes volt ahogy a rendőrök mellett a bűnözők is keresik a gyilkost. Tetszett.


 
paixmondiale   2015. 03. 30.

Az első filmek közé tartozik, ami bűnügyet dolgoz fel. A történet egyetemes, tükör annak, hogy bűnözők, és bűnesetek mindig is voltak. Az emberek nem változnak, csak a körülmények. Annak is ajánlom, aki a modern, pörgős krimiket szereti, hisz ez a film a dédapja a mostani alkotásoknak..

 
BloodyMary   2016. 01. 28.

Hatalmas film, ami igazán kiállta az idő próbáját. Lang persze zseni, a filmet egymagában is nagyszerűvé tudta volna tenni, de Peter Lorre alakítása is párját ritkítja. Ketten együtt olyan nagyszerű remekművet alkottak, aminek még nagyon sokáig a csodájára fognak járni.

 
tamas84   2015. 11. 11.

Nagyszerű film, utánozhatatlan a hangulata, bár ez szerintem nem kis mértékben a történelmi távolság miatt is van. Ilyen filmet ma már nem tudnának csinálni, ha akarnának sem, pedig minden technikai eszközük meg lenne hozzá. Meg aztán ott van Peter Lorre is, aki szintén utánozhatatlan.

Peter Lorre
Inge Landgut
Georg John
Peter Lorre
Georg John
Peter Lorre
Peter Lorre
Peter Lorre
Peter Lorre
Peter Lorre
 
Egyáltalán nem tűnik hosszúnak a majdnem játékidő, minden perce ajándék a filmek szerelmeseinek, kár lenne kihagyni az életünkből ezt a klasszikust! 10/10 több»
 
Az M-Egy város keresi a gyilkost még mindig megállja a helyét, mai szemmel nézve is érdekes és sokszor félelmetes, többször is azt vesszük észre, hogy libabőrözünk a hangulattól. Egy olyan korszakot mutat be, amikor a társadalom tagjai teljes félelemben élnek, akár minden ok nélkül erőszakot követnének el egy ártatlan ember ellen. Azt is remekül bemutatja, hogy a gyilkos akár a legártatlanabbnak tűnő ember is lehet, és hogy hiába hisszük azt, hogy velünk, vagy a családtagjainkkal úgy sem történhet rossz, mert bizony, a gonosz bárkire és bármikor lecsaphat. 10/10 több»

A film összbevétele 35 566 dollár volt (imdb.com).

 

Habár a filmet 1933-ban betiltották Németországban, 1966-tól újra megnézhetővé vált.

(phanzetomox)
 

A film címe eredetileg "A gyilkosok köztünk vannak" volt, de ezt később megváltoztatták.

(phanzetomox)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.