Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
98%

M - Egy város keresi a gyilkost (1931)

M
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Peter Lorre
Inge Landgut
Georg John
Peter Lorre
Georg John
Peter Lorre
Peter Lorre
Peter Lorre
Peter Lorre
Peter Lorre

Videók (2)

 
Péter Fazekas   2021. 11. 29.

legújabb vélemény

0

Nagyszerű film ez is.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Ennél többre én nem is vágyok egy filmtől. Amit elszoktam várni, hogy hozzon egy film azt ez hozta, méghozzá nem is alap szinten. Az értelmes történet lételeme egy filmnek és itt felül is emelkedik rajta.

 
Timon   2020. 07. 30.

0
A tökéletes krimi

Ott kezdem,hogy ebben nulla hiba van.Már rögtön a legelején alkotói előnyben voltak a készítők a filmtechnika minőségével,és a szabadabb kameramozgások terén.Minden egyes helyszínt alaposan,részletesen készítettek elő,a színészek játéka,mozdulatai szintén minden apró részletében tökéletesek voltak.A háttérzene olyan tökéletesen mély hatású volt,hogy gyakorlatilag minden résznél megjósolta,hogy történhet valami. Egyetlen fölösleges rész sincs benne.Tökéletesen lett megalkotva. 10/10

 
sipiarpi   2016. 09. 06.

0

Nagyon hatásos a film, jók a vágások. Peter Lorre nagyszerű színész. Az azóta klasszikussá váló dallamtól pedig kirázza a hideg az embert. Érdekes volt ahogy a rendőrök mellett a bűnözők is keresik a gyilkost. Tetszett.

 
tamas84   2015. 11. 11.

0

Nagyszerű film, utánozhatatlan a hangulata, bár ez szerintem nem kis mértékben a történelmi távolság miatt is van. Ilyen filmet ma már nem tudnának csinálni, ha akarnának sem, pedig minden technikai eszközük meg lenne hozzá. Meg aztán ott van Peter Lorre is, aki szintén utánozhatatlan.

 
paixmondiale   2015. 03. 30.

0

Az első filmek közé tartozik, ami bűnügyet dolgoz fel. A történet egyetemes, tükör annak, hogy bűnözők, és bűnesetek mindig is voltak. Az emberek nem változnak, csak a körülmények. Annak is ajánlom, aki a modern, pörgős krimiket szereti, hisz ez a film a dédapja a mostani alkotásoknak..

 
BloodyMary   2016. 01. 28.

0

Hatalmas film, ami igazán kiállta az idő próbáját. Lang persze zseni, a filmet egymagában is nagyszerűvé tudta volna tenni, de Peter Lorre alakítása is párját ritkítja. Ketten együtt olyan nagyszerű remekművet alkottak, aminek még nagyon sokáig a csodájára fognak járni.

A film összbevétele 35 566 dollár volt (imdb.com).

 

Habár a filmet 1933-ban betiltották Németországban, 1966-tól újra megnézhetővé vált.

(phanzetomox)
 

A film címe eredetileg "A gyilkosok köztünk vannak" volt, de ezt később megváltoztatták.

(phanzetomox)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A film plakátja arra a jelentre utal, amelyben az egyik bűnöző M betűt ír a tenyerébe. A jelenet leforgatása után döntött úgy Fritz Lang rendező, hogy megváltoztatja a film címét "A gyilkosok közöttünk járnak "-ról M-re.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)