Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
20
Képek
1
Videók
39 lépcsőfok
 
schvarz   2018. 06. 15.

legújabb vélemény

Hitchcocktól megszokott hangulat és profizmus, ma is felülmúlhatatlan film. Ez sem okozott csalódást. Mai filmekkel is vetekszik ez az időtálló, klasszikus alkotás.

 
Deku   2017. 11. 20.

Nemes egyszerűséggel ez maga lett a tökély és nem is volt kivetnivaló benne. Kiváló alkotás lett a maga nemében mindenképpen. Remekek voltak a színészek, a története is nagyon tetszett és éppen emiatt biztos szívvel ajánlom.


 
sipiarpi   2016. 09. 16.

A mester korai munkájával van dolgunk. Az alapszituáció: Ismeretlen hölgy segítséget kér és a gáláns lovag megmenti amivel jókora zűrbe keveredik. A különböző kalandokon át eljut a főhősünk a fő gonoszhoz, majd a megoldáshoz. Mai szemmel meglepő, hog... több»

 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

A nagy Hitch legjobbja az angliai évekből - a Londoni randevú mellett. Rövid, tömör, pörgős, és persze odaszegez a székekhez, mint azt megszokhattuk a mestertől.

 
Pock   2016. 07. 06.

Nem ez Hitchcocktól a legjobb film, de elmondható, hogy a mai thrillerekhez képest nagyságrendekkel egyedibb és izgalmasabb, profibb alkotás. Magával ragadó, izgalmas történet és atmoszféra van jelen végig a filmben.

 

Kautzky Armand kölcsönözte magyar hangját Robert Donat-nak.

(Bogi87)
 

Alfred Hitchcock visszatérő kulcsmotívuma (tévedésből, el nem követett bűnért felelősségre vont ártatlan ember alakja) a 39 lépcsőfokban jelent meg először.

(Bogi87)
 

A film igazi áttörésnek számított a brit filmiparban.

(Bogi87)
 

A teljes filmet az Egyesült Királyságban vették fel, összesen 5 helyszínen.

(Bogi87)
 

A világpremier 1935. június 6-án volt az Egyesült Királyságban, Londonban.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 98%-os értékelést kapott 44 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 9.helyén áll.

(Bogi87)
 

Alfred Hitchcock huszonkettedik filmje.

(rbernadett)
 

2011-ben bejelentették, hogy Robert Towne új forgatókönyvet ír egy remake-hez.

(rbernadett)
 

Robert Donat olyan betegségben szenvedett, ami folyamatos remegést és rángást idézett elő nála, ezért a színészt nagyon kimerítették a hosszú felvételek.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.