Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
20
Szereplők
4
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Hosszú álom
 
NorbiP   2017. 03. 11.

legújabb vélemény

Láttam már több Marlowe-filmet, és valahogy nem jönnek be nekem. Bogart miatt néztem meg, és sajnos azt kell mondjam, hogy csak ő tetszett benne. Nem ajánlanám, mert nincs benne semmi különleges.

 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

A noir műfaj egyik alapvető darabja, zseniális alkotás, de az alapul szolgáló regény is kiváló, szóval maga a sztori adott volt. Az alkotógárda élt a lehetőséggel.


 
Laci000   2015. 06. 02.

Ez egy remek dialógusokkal tarkított, jól összekuszált cselekményű film. Humphrey Bogart, mint mindig - vagy általában - itt is egy egyéniség, olyan kisugárzással, amelyet nem lehet nem érzékelni.

 
batukán   2015. 12. 30.

Egyetlen kellék sem hiányzik, ami kell egy jó Humphrey Bogart filmhez. Az, hogy emellett ez egy csavaros történet, jó poénokkal, csak fokozza az élményt.

Galéria (11)

Lauren Bacall
Lauren Bacall
Lauren Bacall
Lauren Bacall

Videók (1)

A film összbevétele 10 682 000 dollár volt (imdb.com).

 

A rottent. kiritikaösszegzése alapján a film 96%!-os.

(citizenfour99)
 

Dorothy Malone még csak ekkoriban kezdett filmezni. Annyira ideges volt szegény, hogy le kellett húznia egy felest, hogy enyhítse kezének a remegését.

(citizenfour99)
 

Mars csatlósainak a neve Sedney és Pete , ez tisztelgés volt Sydney Greenstreet és Peter Lorre előtt.

(citizenfour99)
 

A kocsi, amit Humphrey Bogart használt a filmben, ugyanaz a modell, amelyet az 1941-es High Sierra c. filmben is használt, egy 1938-as Plymouth DeLuxe.

(citizenfour99)
 

Jack Warner azt üzente Lauren Bacallnak, hogy a "Szavakból átjött nekem az a jókedv, amit éreztél a forgatásokon. Azt meg kell hagyni."

(citizenfour99)
 

Pletykák terjengtek arról , hogy Andy Williams szinkronizálta Lauren Bacallnak az éneklést, de a rendező és Bacall is megerősítette, hogy ez nem igaz.

(citizenfour99)
 

A Warner Bros. stúdió főnöke Jack Warner 50.000 dollárt adott Howard Hawksnak , hogy megvásárolja a jogokat a "The Big Sleep'' c. filmre. Hawks ezt megvette 5000 dollárért és a többit zsebre vágta. A filmtörténész Jon Tuska szerint valójában 10,000 dollár volt a filmjog.

(citizenfour99)
 

Mivel Humphrey Bogart-nak és Lauren Bacallnak viszonya volt, így Bogart családi problémái végett nagyon nehézkesen ment a forgatás, mivel sokat ivott. A film elkészülte után 3 hónappal Humprey Bogart és Lauren Bacall összeházasodtak.

(citizenfour99)
 

Raymond Chandler azt állította, hogy Martha Vickers olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy teljesen beárnyékolta Lauren Bacallt, és így ez a vágásnál is megmutatkozott, mivel Vickers alakításába alig kellett belevagdosni.

(citizenfour99)