A mesterdetektív két férfi különös kapcsolatát tárja elénk. Az Anthony Shaffer történetéből készült krimiben a vagyonos krimiíró, Andrew Wyke rájön, hogy felesége viszont folytat fodrászával, a nőcsábász Milo Tindle-vel. A férfi ahelyett, hogy hangos… Több

Filmgyűjtemény
Mesterdetektív (2007)

80 A mesterdetektív (1972)
Színdarab alapján készült filmadaptáció Olivier és Caine főszereplésével. Az úgynevezett "átverős" filmek legjavához tartozik. Az utolsó percig nem lehet tudni, hogy ki kit ver át. A lényeg az, hogy a film megérdemeli a zseniális értékelést. A magyar szinkron is kitűnő, Sinkó László és Viczián Ottó remekelt.
Mindig szerettem a színdarabok megfilmesítését, mivel kicsit hozzá tud adni a színpadihoz képest, viszont megmarad a dráma, a feszültség. Nincs látványorgia, csak a karakterek, a szituációk, az érzelmek, és a csavarok. Ez is egy ilyen film a jobbak közül, amire biztosíték a szereposztás is.
Nálam ez azok közé a filmek közé tartozik, melynek jobban tetszik remake változata. Tagadhatatlan, hogy a színészek jók, de a tempó lassú és a zene sem a legjobb.
Anthony Shaffer színdarabja alapján készült filmadaptáció L. Olivier és M. Caine főszereplésével. Pesten „Ördöglakat” címen játszotta Gálvölgyi János és Nagy Sándor.
Joseph L. Mankiewicznek ez a film volt az utolsó rendezése, mellyel méltó módon fejezte be munkásságát.