Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
12
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
1
Videók
A mesterdetektív
 
Berto49   2017. 10. 30.

legújabb vélemény

Színdarab alapján készült filmadaptáció Olivier és Caine főszereplésével. Az úgynevezett "átverős" filmek legjavához tartozik. Az utolsó percig nem lehet tudni, hogy ki kit ver át. A lényeg az, hogy a film megérdemeli a zseniális értékelést. A magyar szinkron is kitűnő, Sinkó László és Viczián Ottó remekelt.

 
sipiarpi   2016. 09. 01.

Mindig szerettem a színdarabok megfilmesítését, mivel kicsit hozzá tud adni a színpadihoz képest, viszont megmarad a dráma, a feszültség. Nincs látványorgia, csak a karakterek, a szituációk, az érzelmek, és a csavarok. Ez is egy ilyen film a jobbak közül, amire biztosíték a szereposztás is.


 
batukán   2015. 12. 30.

Nálam ez azok közé a filmek közé tartozik, melynek jobban tetszik remake változata. Tagadhatatlan, hogy a színészek jók, de a tempó lassú és a zene sem a legjobb.

 
Cptn_Cold   2015. 11. 03.

Nagyon jó film, messze az egyik kedvencem. Tökéletesen végig vezet minket a sztorin, amit a készítők kitaláltak és nem éreztem, hogy bárhol is lejtmenetbe kerülne a film. Ajánlom mindenkinek!

 
xenon   2015. 05. 04.

Ajánlom azoknak, akik látták-e filmet, hogy nézzék meg a másik Mesterdetektívet is Jude Law-val (2007-es film). Nagyon jó. Zseniális filmek.

Michael Caine
Michael Caine
Laurence Olivier
Laurence Olivier
Michael Caine
Laurence Olivier
Laurence Olivier
 

Anthony Shaffer színdarabja alapján készült filmadaptáció L. Olivier és M. Caine főszereplésével. Pesten „Ördöglakat” címen játszotta Gálvölgyi János és Nagy Sándor.

(Berto49)
 

Joseph L. Mankiewicznek ez a film volt az utolsó rendezése, mellyel méltó módon fejezte be munkásságát.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A későbbi, 2007-es feldolgozásban Michael Caine Andrew Wyke szerepét játssza.

(rbernadett)
 

A mesterdetektív címen 1974 szeptember 26-án került a magyar mozikba.

(seamandarin)