Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A mesterdetektív (1972)

Sleuth
Filmadatlap
 
11
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
1
Videók
A mesterdetektív

Galéria (6)

Michael Caine
Michael Caine
Laurence Olivier
Laurence Olivier
Michael Caine
Laurence Olivier
Laurence Olivier

Videók (1)

 
Berto49   2017. 10. 30.

legújabb vélemény

0

Színdarab alapján készült filmadaptáció Olivier és Caine főszereplésével. Az úgynevezett "átverős" filmek legjavához tartozik. Az utolsó percig nem lehet tudni, hogy ki kit ver át. A lényeg az, hogy a film megérdemeli a zseniális értékelést. A magyar szinkron is kitűnő, Sinkó László és Viczián Ottó remekelt.

 
sipiarpi   2016. 09. 01.

0

Mindig szerettem a színdarabok megfilmesítését, mivel kicsit hozzá tud adni a színpadihoz képest, viszont megmarad a dráma, a feszültség. Nincs látványorgia, csak a karakterek, a szituációk, az érzelmek, és a csavarok. Ez is egy ilyen film a jobbak közül, amire biztosíték a szereposztás is.

 
batukán   2015. 12. 30.

0

Nálam ez azok közé a filmek közé tartozik, melynek jobban tetszik remake változata. Tagadhatatlan, hogy a színészek jók, de a tempó lassú és a zene sem a legjobb.

 
Cptn_Cold   2015. 11. 03.

0

Nagyon jó film, messze az egyik kedvencem. Tökéletesen végig vezet minket a sztorin, amit a készítők kitaláltak és nem éreztem, hogy bárhol is lejtmenetbe kerülne a film. Ajánlom mindenkinek!

 
xenon   2015. 05. 04.

0

Ajánlom azoknak, akik látták-e filmet, hogy nézzék meg a másik Mesterdetektívet is Jude Law-val (2007-es film). Nagyon jó. Zseniális filmek.

 

Anthony Shaffer színdarabja alapján készült filmadaptáció L. Olivier és M. Caine főszereplésével. Pesten „Ördöglakat” címen játszotta Gálvölgyi János és Nagy Sándor.

(Berto49)
 

Joseph L. Mankiewicznek ez a film volt az utolsó rendezése, mellyel méltó módon fejezte be munkásságát.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A későbbi, 2007-es feldolgozásban Michael Caine Andrew Wyke szerepét játssza.

(rbernadett)
 

A mesterdetektív címen 1974 szeptember 26-án került a magyar mozikba.

(seamandarin)