Az idei év egyik legizgalmasabb detektív filmje kétségtelenül a Tőrbe ejtve, amelynek folytatásán már most gőzerővel dolgozik Rian Johnson.

A rendező korábban már elárulta, hogy nem valószínű, hogy a második részben újra találkozhatnak majd a teljes színészgárdával, jó eséllyel azonban Daniel Craig visszatér még mint Benoit Blanc nyomozó.

Johnson az Empire magazinnak adott friss interjújában viszont újabb izgalmas részletet árult el az első résszel kapcsolatban, ezúttal egy olyan apró részletre hívta fel a figyelmet, amelyet valószínűleg csak nagyon kevesen szúrhattak ki.

A történet szerint Toni Collette karaktere, Joni Thrombey említi meg elsőként, hogy olvasott egy nyomozóról a New Yorker magazinban, aki fényt derített egy teniszbajnok meggyilkolásának rejtélyére. A rendező elmondta, hogy mindez utalás az 1972-ben mozikba került Mesterdetektív című filmre, amely számos inspirációt nyújtott számára.

Noha, a Tőrbe ejtve folytatására alighanem még jó ideig várniuk kell a rajongóknak, mindenesetre érdemes lehet megnézni az említett filmklasszikust is.