Robert Downey Jr.-ral jöhet Hitchcock kultfilmjének remake-je

A Paramount Pictures Alfred Hitchcock kultfimljének, a Szédülés remake-jére készül, amelyben nem más, mint Robert Downey Jr. fogja vinni a főszerepet.

Downey Jr. ráadásul feleségével, Susan Downey-val közösen dolgozna a projekten a saját, Team Downey nevű produkciós cégükkel. A Variety beszámolója szerint a forgatókönyvet a Peaky Blinders alkotója, Steven Knight fejleszti majd, aki nemrégiben szerződött egyébként a Lucasfilmhez egy új Star Wars-film megírására.

Robert Downey Jr. az elmúlt években meglehetősen kevés szerepben volt látható, ám nagyon úgy tűnik, hogy az idén debütáló Oppenheimerrel tér majd vissza, amelyben Lewis Strauss karakterét alakítja.

Az eredeti Szédülés egy John "Scottie" Ferguson, egy San Francisco-i rendőrnyomozó történetét meséli el, aki egy súlyos szédülés okozta bénító tériszonya miatt nyugdíjba vonul. Rövidesen magánnyomozóként kap egy megbízást, egy ismerőse feleségét kell megfigyelni. Scottie az ügy megszállottjává válik, egy váratlan tragédia azonban különös dolgok láncolatát indítja el.

A Szédülés egyébként alaposan megosztotta a kritikusokat a megjelenést követően, majd csupán a nyolcvanas években kezdett kultikussá válni, később pedig minden idők egyik legjobb filmes alkotásaként kezdték számon tartani.

82 Szédülés  (1958)

misztikus | romantikus | thriller

John Ferguson rendőr volt San Fransisco városában egészen addig, amíg tériszonya miatt ki nem lépett a kötelékből. Most magánnyomozóként dolgozik, és épp egy gyönyörű... több»