Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85

12 majom (1995)

Twelve Monkeys
Filmadatlap
 
27
Szereplők
39
Vélemények
15
Képek
1
Videók
12 majom
 
elekm90   2020. 02. 10.

legújabb vélemény

A kedvencem Terry Gilliam-től, bár megvan a rendezőtől megszokott abszurd képi világ, így is sokkal befogadhatóbb a rendező több alkotásánál (pl. Brazil, Félelem és reszketés Las Vegasban). Brad Pitt zseniális, Bruce Willis szintén az egyik legjobbját nyújtja. A forgatókönyv is nagyon tetszett, főleg Pitt monológja a fogyasztói társadalom kritikájával. 9/10

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Bruce Willis sajnos mivel renget felkérést kap a mai napig, néha-néha beleszalad egy-egy értelmetlen szerepbe is.


 
Deku   2017. 07. 10.

Nagyszerű időtöltésként szolgál és szerintem bárkinek bejöhet ha kicsit is vevő a misztikus és időutazós filmeket. Számomra ez maga volt a tökély, és Bruce Willis jó választás volt.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 07.

Kell rajta gondolkodni nem mondom de izgalmas nagyon. Bruce willis kattyosan nem megszokott, általában karakterei megfontol morózus tipikus akcióhősök. Na itt nem és ez feldobja a filmet. Viszont a női főszereplő akit társként kapott maga mellé ne nekem ő nem tetszett olyan erőltetettnek véltem a játékát hogy idegesített ha megszólalt.

 
citizenfour99   2016. 03. 15.

Nagyon zsíííros kis sci-fi. Okos, átgondolt, kritikus.Zseniális. Mindeninek ajánlom.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

Nem szeretném lehúzni a filmet,de nekem nem jött át sehogyansem...háromszor sikerült ilyen-olyan okok miatt megnéznem,de akkor sem lesz a kedvencem.Willis és Pitt lehozzák a karaktert,de úgy nagyjából ennyi,kissé sablonosnak,és klisésnek tartom.

 
Norbert93   2018. 08. 07.

Nagyon jó kis film, hatalmas alakításokkal és nagyszerű fordulatokkal. Mellőzi a megszokott sci-fi zsánereket és teljesen más stílusban tálalja elénk az egészet. A történet kiváló, könnyen értelmezhető és nem szájbarágós. Bizton állítom, hogy ez egy klasszikus darabja a sci-finek.

Bruce Willis
Brad Pitt
Bruce Willis
Madeleine Stowe
Bruce Willis
Madeleine Stowe
Bruce Willis

A film összbevétele 168 839 459 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 29 millió és 1 dollár volt és jelenleg 168 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A film gyártási költsége 29M $ volt.

(dulkap)
 

A film több idősíkban is játszódik: 1914-1918, 1990, 1996, 2027 és 2035.

(dulkap)
 

Johnny Depp neve is felmerült Jeffrey Goines szerepére.

(dulkap)
 

Terry Gilliam-nek először volt lehetősége arra, hogy ő rendelkezzen a végső vágás jogával.

(dulkap)
 

Az elmegyógyintézetben játszódó jeleneteket a ma már használaton kívüli, Eastern State Penitentiary elnevezésű philadelphiai börtönben vették fel.

(dulkap)
 

Terry Gilliam első választása Jeff Bridges volt a főszerepre, mert annyira élvezte a közös munkát vele a A halászkirály legendája (1991) című filmben.A stúdió azonban egy nagyobb sztárt szeretett volna, ezért szerződtették Bruce Willis-t. Érdekes, hogy a The Fisher King főszerepére Bruce Willis is jelentkezett, de akkor pont Jeff Bridges ütötte el tőle.

(dulkap)
 

Terry Gilliam átadott egy listát Bruce Willisnek azokról a 'willis-es színészi klisékről', amiket nem használat a forgatás alatt.

(dulkap)
 

Bruce Willis az akkori átlag gázsijánál lényegesen kevesebbet kért, hogy a film költségeit minél alacsonyabban tarthassák, mert a színész mindenképpen együtt akart dolgozni a rendező, Terry Gilliam-mel.

(dulkap)
 
Kinek ajánljuk: ahogy máskor is, a velem egy húron pendülőknek, akiknek a ’90-es évek gyöngyszemei annyira a szívükhöz nőttek (ha Bruce Willis és Brad Pitt nem elég ajánlólevél önmagában). több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.