Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
85%

12 majom (1995)

Twelve Monkeys
Filmadatlap
 
27
Szereplők
39
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
elekm90   2020. 02. 10.

legújabb vélemény

0

A kedvencem Terry Gilliam-től, bár megvan a rendezőtől megszokott abszurd képi világ, így is sokkal befogadhatóbb a rendező több alkotásánál (pl. Brazil, Félelem és reszketés Las Vegasban). Brad Pitt zseniális, Bruce Willis szintén az egyik legjobbj... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

0

Bruce Willis sajnos mivel renget felkérést kap a mai napig, néha-néha beleszalad egy-egy értelmetlen szerepbe is.


 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nagyszerű időtöltésként szolgál és szerintem bárkinek bejöhet ha kicsit is vevő a misztikus és időutazós filmeket. Számomra ez maga volt a tökély, és Bruce Willis jó választás volt.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 07.

0

Kell rajta gondolkodni nem mondom de izgalmas nagyon. Bruce willis kattyosan nem megszokott, általában karakterei megfontol morózus tipikus akcióhősök. Na itt nem és ez feldobja a filmet. Viszont a női főszereplő akit társként kapott maga mellé ne n... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

0

Nem szeretném lehúzni a filmet,de nekem nem jött át sehogyansem...háromszor sikerült ilyen-olyan okok miatt megnéznem,de akkor sem lesz a kedvencem.Willis és Pitt lehozzák a karaktert,de úgy nagyjából ennyi,kissé sablonosnak,és klisésnek tartom.

 
citizenfour99   2016. 03. 15.

0

Nagyon zsíííros kis sci-fi. Okos, átgondolt, kritikus.Zseniális. Mindeninek ajánlom.

 
Norbert93   2018. 08. 07.

0

Nagyon jó kis film, hatalmas alakításokkal és nagyszerű fordulatokkal. Mellőzi a megszokott sci-fi zsánereket és teljesen más stílusban tálalja elénk az egészet. A történet kiváló, könnyen értelmezhető és nem szájbarágós. Bizton állítom, hogy ez egy klasszikus darabja a sci-finek.

Galéria (15)

Bruce Willis
Brad Pitt
Bruce Willis
Madeleine Stowe
Bruce Willis
Madeleine Stowe
Bruce Willis

Videók (1)

A film összbevétele 168 839 459 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 29 millió és 1 dollár volt.

(Bob)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A film gyártási költsége 29M $ volt.

(dulkap)
 

A film több idősíkban is játszódik: 1914-1918, 1990, 1996, 2027 és 2035.

(dulkap)
 

Johnny Depp neve is felmerült Jeffrey Goines szerepére.

(dulkap)
 

Terry Gilliam-nek először volt lehetősége arra, hogy ő rendelkezzen a végső vágás jogával.

(dulkap)
 

Az elmegyógyintézetben játszódó jeleneteket a ma már használaton kívüli, Eastern State Penitentiary elnevezésű philadelphiai börtönben vették fel.

(dulkap)
 

Terry Gilliam első választása Jeff Bridges volt a főszerepre, mert annyira élvezte a közös munkát vele a A halászkirály legendája (1991) című filmben.A stúdió azonban egy nagyobb sztárt szeretett volna, ezért szerződtették Bruce Willis-t. Érdekes, hogy a The Fisher King főszerepére Bruce Willis is jelentkezett, de akkor pont Jeff Bridges ütötte el tőle.

(dulkap)
 

Terry Gilliam átadott egy listát Bruce Willisnek azokról a 'willis-es színészi klisékről', amiket nem használat a forgatás alatt.

(dulkap)
 

Bruce Willis az akkori átlag gázsijánál lényegesen kevesebbet kért, hogy a film költségeit minél alacsonyabban tarthassák, mert a színész mindenképpen együtt akart dolgozni a rendező, Terry Gilliam-mel.

(dulkap)
 
Kinek ajánljuk: ahogy máskor is, a velem egy húron pendülőknek, akiknek a ’90-es évek gyöngyszemei annyira a szívükhöz nőttek (ha Bruce Willis és Brad Pitt nem elég ajánlólevél önmagában). több»
 
Van a háborús idő, a békeidő, meg a háború békében. Ma az utóbbit éljük. Mindannyian hadban állunk egy vírussal, amelyet nagy valószínűséggel legyőzünk majd, kérdés, hogy mennyi időn belül és milyen áldozatok árán. Számos alkotás kereste már a filmtörténetben e kérdésekre a válaszokat – két ilyen műnek az elemzése következik. több»