Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
17
Képek
1
Videók
Dark City
 
hsanya182   2015. 05. 15.

Ilyen egy jó sci-fi, és a végére mindenre fény derül...Főhősünket érdeklik az apró részletek, ellentétben a többiekkel. A film régi klasszikus, nagyon szerettem, akkoriban egyedi alkotásként tekintettem rá. Mostanában már ilyen filmeket sorolnék ide, ami e témákat boncolgat: Emlékek Őre, Equilibrium, The Sign, Elysium.

 
Milanman   2015. 05. 04.

Alex Proyas a 90-es évek egyik legjelentősebb kultrendezője. A Dark City mellett a Holló-t is Ő jegyzi. Sötét látásmódja és a valóságtól néha nagyon elrugaszkodott világai csodálatos, de egyben ijesztő látképet festenek korunk társadalmáról. Az elvárosiasodott, erőszakos környezet, a komor és lehúzó díszletek mind emelik filmjei színvonalát. Felejthetetlen képei hosszú időre ott maradnak a nézővel


 
Deku   2017. 10. 22.

Nem tudom elnézni, hogy ez a film gyakorlatilag az elejétől számítva unalomba hajszolt. Eszméletlenül lehangoló lett ez a film, gondolok itt arra, hogy a történet eleve kutyafarkát sem ért.

 
macskulare   2015. 06. 11.

Az "EMLÉKEK ŐRE" c film felnőtt változatban. Elég sötét elborult sivárságot árasztó film, mindenki a sötétségben éli az életét, de egyvalakit felébredésre sugallnak a felismerések. Jól sikerült, múltbéli időkben játszódó hatalmas alkotás: Dark City! :)

 
Queenakasha   2018. 04. 02.

Előfordulhat, hogy ezt a filmet nem most kellett volna megnéznem, hanem akkor amikor még fénykorát élte, de ez most nekem nem igazán jött át. Az egész egy hatalmas katyvasznak tűnik, szerintem túl sok minden nincs megfelelően megmagyarázva, többek között, hogy az idegenek pontosan mit is akarnak elérni az információval amit megszereznek...Nekem a vége sem tetszett és az idegenek ábrázolása sem. Úgy éreztem magam mintha valami Hellraiser folytatást néznék.

Kiefer Sutherland
Jennifer Connelly
Kiefer Sutherland
Melissa George
Rufus Sewell
Melissa George
Rufus Sewell
Jennifer Connelly
 

A zene, amit Bumstead nyomozó hallgat, egy 1939-es dal, amit a lengyel-zsidó zeneszerző, Jerzy Petersburski írt, a címe: „Kicsi kék keszkenő”. A dal elsősorban a szovjet érában volt népszerű a második világháború idején, melynek szövege egy magányos, kóborló emberről szól, aki örökre elvesztett szerelmén búsul.

(SódóGA)
 

A listán, amit Bumstead mutat Emmának, Murdoch áldozatai Michelle Davies, Alison Montgomery, Samantha Richards, Kathleen O'Shea, Simone Shaunessy és Beth Mulligan.

(SódóGA)
 

Kiefer Sutherland karakterének a neve Daniel Schreber, ami megegyezik a „Denkwürdigkeiten eines Nervenkranken” írójáéval, akit skizofréniával kezeltek. A könyv igen népszerű lett a pszichiáterek és pszichológusok között, Freud és Yung is sokat merített belőle. A film is inspirálódott a könyvben megjelenő világszemléletből.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.