Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Dark City (1998)

Dark City
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Galéria (15)

Kiefer Sutherland
Jennifer Connelly
Kiefer Sutherland
Melissa George
Rufus Sewell
Rufus Sewell
Jennifer Connelly

Videók (1)

 
fankbringa   2022. 09. 02.

legújabb vélemény

0
Abszolút kedvenc

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon rég láttam a filmet és mai napig nosztalgiával gondolok rá. Ezt a filmet vagy szereti valaki, vagy egy összecsapott érthetetlen katyvasznak tartja. A film azt boncolgatja, hogy mennyire határoznak meg minket az emlékeink, mennyire vagyunk azok, akik vagyunk. Van-e olyan dolog egy emberben, ami elválaszthatatlan tőle. Mi tartozik a lélekhez és mi a testhez? Emiatt a gyönyörű párhuzam miatt imádom a filmet. Nagyon szépen, szinte már giccsesen ábrázolja, hogy a szeretetet nem lehet műszerekkel megtalálni, pláne ha nem jó helyen keressük.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

0

Dark hangulat,komor,nehéz,és félelmetes képsorok,éles vágások,és futurisztikus párbeszédek váltogatják egymást folyamatosan.Nagyon jól sikerült film,nálam abszolúte nagy kedvenc.Rufus Sewell kifejezetten jól alakít.Sutherland is kellemes csalódás.Abszolúte jó kis misztikus thriller,érdekes szemszögből.

 
hsanya182   2015. 05. 15.

1

Ilyen egy jó sci-fi, és a végére mindenre fény derül...Főhősünket érdeklik az apró részletek, ellentétben a többiekkel. A film régi klasszikus, nagyon szerettem, akkoriban egyedi alkotásként tekintettem rá. Mostanában már ilyen filmeket sorolnék ide, ami e témákat boncolgat: Emlékek Őre, Equilibrium, The Sign, Elysium.

 
Deku   2017. 10. 22.

0

Nem tudom elnézni, hogy ez a film gyakorlatilag az elejétől számítva unalomba hajszolt. Eszméletlenül lehangoló lett ez a film, gondolok itt arra, hogy a történet eleve kutyafarkát sem ért.

 
macskulare   2015. 06. 11.

2

Az "EMLÉKEK ŐRE" c film felnőtt változatban. Elég sötét elborult sivárságot árasztó film, mindenki a sötétségben éli az életét, de egyvalakit felébredésre sugallnak a felismerések. Jól sikerült, múltbéli időkben játszódó hatalmas alkotás: Dark City! :)

 
Milanman   2015. 05. 04.

1

Alex Proyas a 90-es évek egyik legjelentősebb kultrendezője. A Dark City mellett a Holló-t is Ő jegyzi. Sötét látásmódja és a valóságtól néha nagyon elrugaszkodott világai csodálatos, de egyben ijesztő látképet festenek korunk társadalmáról. Az elvár... több»

 
JRD   2022. 09. 01.

0

Amikor először láttam a filmet mély hatást gyakorolt rám. A rendező (Alex Proyas) pár évvel a film előtt rukkolt elő A hollóval és ezután jött a Dark City. Sokan azt mondják, hogy A holló után kíváncsian várták, hogy Proyas hogyan tudja a film sikeré... több»

A film összbevétele 12 821 985 dollár volt (imdb.com).

 

A piacra doborr DVD tartalmazza a kivágott részeket is.

(JRD )
 

Ha valakinek az az érzése támadt, hogy a díszlet ismerős neki az nem véletlen. A film befejezése után a díszletet felhasználták a MÁTRIX című film készítésekor is.

(JRD )
 

1996-ban kezdődött a forgatás.

(JRD )
 

A zene, amit Bumstead nyomozó hallgat, egy 1939-es dal, amit a lengyel-zsidó zeneszerző, Jerzy Petersburski írt, a címe: „Kicsi kék keszkenő”. A dal elsősorban a szovjet érában volt népszerű a második világháború idején, melynek szövege egy magányos, kóborló emberről szól, aki örökre elvesztett szerelmén búsul.

(SódóGA)
 

A listán, amit Bumstead mutat Emmának, Murdoch áldozatai Michelle Davies, Alison Montgomery, Samantha Richards, Kathleen O'Shea, Simone Shaunessy és Beth Mulligan.

(SódóGA)
 
Miért kötelező megnézni? Mert amellett, hogy izgalmas sci-fi, örök érvényű kérdéseket és igazságokat tartogat. Rávilágít, hogy az ember a természet olyan különleges alkotása, ami tökéletlensége miatt tökéletes. több»