Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
30
Szereplők
15
Vélemények
17
Képek
1
Videók
Dark City
 
Deku   2017. 10. 22.

Nem tudom elnézni, hogy ez a film gyakorlatilag az elejétől számítva unalomba hajszolt. Eszméletlenül lehangoló lett ez a film, gondolok itt arra, hogy a történet eleve kutyafarkát sem ért.

 
hsanya182   2015. 05. 15.

Ilyen egy jó sci-fi, és a végére mindenre fény derül...Főhősünket érdeklik az apró részletek, ellentétben a többiekkel. A film régi klasszikus, nagyon szerettem, akkoriban egyedi alkotásként tekintettem rá. Mostanában már ilyen filmeket sorolnék ide, ami e témákat boncolgat: Emlékek Őre, Equilibrium, The Sign, Elysium.


 
Milanman   2015. 05. 04.

Alex Proyas a 90-es évek egyik legjelentősebb kultrendezője. A Dark City mellett a Holló-t is Ő jegyzi. Sötét látásmódja és a valóságtól néha nagyon elrugaszkodott világai csodálatos, de egyben ijesztő látképet festenek korunk társadalmáról. Az elvárosiasodott, erőszakos környezet, a komor és lehúzó díszletek mind emelik filmjei színvonalát. Felejthetetlen képei hosszú időre ott maradnak a nézővel

 
NGN   2020. 01. 10.
Hangolásra fel!

Alex Proyas direktor úr egy nagyon egyedi látásmóddal megáldott rendező volt. Azért írom, hogy volt, mert körülbelül a Dark City az utolsó filmje, amibe belevitte a sajátos kreativitását. Utána történt valami, és már nem sikerült se az Én, a robot, se a Képlet filmekkel egyéni stílusát megmutatni, de még az Egyiptom istenei sem volt maradandó, inkább hamar a süllyesztőbe került az is. A videoklipek világából érkező rendező a Holló című, mára klasszikussá vált mozival robbant be Hollywoodba, nem érdemtelenül persze. A Dark City is azt a vonalat viszi tovább, bár itt inkább egy kis noir/sci-fi egyveleget láthatunk, de a sötét hangulat végig ül a filmen, főleg, hogy kilencvenöt százaléka éjsza... több»

 
macskulare   2015. 06. 11.

Az "EMLÉKEK ŐRE" c film felnőtt változatban. Elég sötét elborult sivárságot árasztó film, mindenki a sötétségben éli az életét, de egyvalakit felébredésre sugallnak a felismerések. Jól sikerült, múltbéli időkben játszódó hatalmas alkotás: Dark City! :)

Kiefer Sutherland
Jennifer Connelly
Kiefer Sutherland
Melissa George
Rufus Sewell
Melissa George
Rufus Sewell
Jennifer Connelly

A film összbevétele 12 821 985 dollár volt (imdb.com).

 

A zene, amit Bumstead nyomozó hallgat, egy 1939-es dal, amit a lengyel-zsidó zeneszerző, Jerzy Petersburski írt, a címe: „Kicsi kék keszkenő”. A dal elsősorban a szovjet érában volt népszerű a második világháború idején, melynek szövege egy magányos, kóborló emberről szól, aki örökre elvesztett szerelmén búsul.

(SódóGA)
 

A listán, amit Bumstead mutat Emmának, Murdoch áldozatai Michelle Davies, Alison Montgomery, Samantha Richards, Kathleen O'Shea, Simone Shaunessy és Beth Mulligan.

(SódóGA)
 

Kiefer Sutherland karakterének a neve Daniel Schreber, ami megegyezik a „Denkwürdigkeiten eines Nervenkranken” írójáéval, akit skizofréniával kezeltek. A könyv igen népszerű lett a pszichiáterek és pszichológusok között, Freud és Yung is sokat merített belőle. A film is inspirálódott a könyvben megjelenő világszemléletből.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.