Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
16
Vélemények
17
Képek
1
Videók
Dark City
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

Dark hangulat,komor,nehéz,és félelmetes képsorok,éles vágások,és futurisztikus párbeszédek váltogatják egymást folyamatosan.Nagyon jól sikerült film,nálam abszolúte nagy kedvenc.Rufus Sewell kifejezetten jól alakít.Sutherland is kellemes csalódás.Abszolúte jó kis misztikus thriller,érdekes szemszögből.

 
Deku   2017. 10. 22.

Nem tudom elnézni, hogy ez a film gyakorlatilag az elejétől számítva unalomba hajszolt. Eszméletlenül lehangoló lett ez a film, gondolok itt arra, hogy a történet eleve kutyafarkát sem ért.


 
NGN   2020. 01. 10.

Hangolásra fel!

Alex Proyas direktor úr egy nagyon egyedi látásmóddal megáldott rendező volt. Azért írom, hogy volt, mert körülbelül a Dark City az utolsó filmje, amibe belevitte a sajátos kreativitását. Utána történt valami, és már nem sikerült se az Én, a robot, s... teljes kritika»

 
hsanya182   2015. 05. 15.

Ilyen egy jó sci-fi, és a végére mindenre fény derül...Főhősünket érdeklik az apró részletek, ellentétben a többiekkel. A film régi klasszikus, nagyon szerettem, akkoriban egyedi alkotásként tekintettem rá. Mostanában már ilyen filmeket sorolnék ide, ami e témákat boncolgat: Emlékek Őre, Equilibrium, The Sign, Elysium.

 
Milanman   2015. 05. 04.

Alex Proyas a 90-es évek egyik legjelentősebb kultrendezője. A Dark City mellett a Holló-t is Ő jegyzi. Sötét látásmódja és a valóságtól néha nagyon elrugaszkodott világai csodálatos, de egyben ijesztő látképet festenek korunk társadalmáról. Az elvár... több»

 
macskulare   2015. 06. 11.

Az "EMLÉKEK ŐRE" c film felnőtt változatban. Elég sötét elborult sivárságot árasztó film, mindenki a sötétségben éli az életét, de egyvalakit felébredésre sugallnak a felismerések. Jól sikerült, múltbéli időkben játszódó hatalmas alkotás: Dark City! :)

 
Queenakasha   2018. 04. 02.

Előfordulhat, hogy ezt a filmet nem most kellett volna megnéznem, hanem akkor amikor még fénykorát élte, de ez most nekem nem igazán jött át. Az egész egy hatalmas katyvasznak tűnik, szerintem túl sok minden nincs megfelelően megmagyarázva, többek kö... több»

Kiefer Sutherland
Jennifer Connelly
Kiefer Sutherland
Melissa George
Rufus Sewell
Melissa George
Rufus Sewell
Jennifer Connelly

A film összbevétele 12 821 985 dollár volt (imdb.com).

 

A zene, amit Bumstead nyomozó hallgat, egy 1939-es dal, amit a lengyel-zsidó zeneszerző, Jerzy Petersburski írt, a címe: „Kicsi kék keszkenő”. A dal elsősorban a szovjet érában volt népszerű a második világháború idején, melynek szövege egy magányos, kóborló emberről szól, aki örökre elvesztett szerelmén búsul.

(SódóGA)
 

A listán, amit Bumstead mutat Emmának, Murdoch áldozatai Michelle Davies, Alison Montgomery, Samantha Richards, Kathleen O'Shea, Simone Shaunessy és Beth Mulligan.

(SódóGA)
 

Kiefer Sutherland karakterének a neve Daniel Schreber, ami megegyezik a „Denkwürdigkeiten eines Nervenkranken” írójáéval, akit skizofréniával kezeltek. A könyv igen népszerű lett a pszichiáterek és pszichológusok között, Freud és Yung is sokat merített belőle. A film is inspirálódott a könyvben megjelenő világszemléletből.

(SódóGA)
 

Szándékos anakronizmusokat helyeztek el a filmben, hogy a nézők úgy érezzék, össze vannak zavarodva.

(SódóGA)
 

A díszlet több darabját (például a tetőn játszódó üldözésnél használtakat) eladták a Mátrix (1999) forgatásához.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.