Netflix: Ez lesz az év horror sorozata, már tudjuk, mikortól nézheted

A A Hill-ház szelleme, A Bly-udvarház szelleme és a Mise éjfélkor a legjelentősebb címek, amelyekkel Mike Flanagan eddig a Netflixet gazdagította.

Legújabb projektjével, a The Fall Of The House Of Usher című alkotásával a horror mestere, Edgar Allan Poe előtt hajt fejet. Poe több műve, de mindenekelőtt a címet adó novella lesz az alapja egy család felemelkedéséről és bukásáról szóló horror sorozatnak.

Amit a sztoriról eddig tudunk

A középpontban Roderick (Bruce Greenwood) és Madeline Usher (Mary McDonnell) állnak, akik a családi gyógyszeripari vállalkozást hatalmas birodalommá növelték. Ám ekkor egy fiatalkorukból ismert titokzatos nő lép a színre ... és ahogy a nagy Usher-birodalom egyre több örököse hal meg különböző módon, fokozatosan sötét titkokra derül fény.....

Mint a Netflix most bejelentette, az Usher-ház bukása 2023. október 12-től tekinthető meg a streaming szolgáltatáson. A minisorozat összesen nyolc epizódból áll majd és hatalmas sztárgárda szerepel benne! 

A főbb karakterek

Roderick Usher pátriárka (Bruce Greenwood) - Bruce Greenwood egyébként utólag csatlakozott a szereposztáshoz. Frank Langella volt főszereplőként a fedélzeten, de a forgatás közepén kirúgták, miután "elfogadhatatlanul viselkedett" . A vele készült összes jelenetet újraforgatták.

Madeline Usher matriarcha (Mary McDonnell) - Mary McDonnellt Oscar-díjra jelölték Kevin Costner Farkasokkal táncoló című filmjében nyújtott alakításáért, de imerhetjük már a színésznőt A függetlenség napjából és a Donnie Darkoból is.

Verna - A Sucker Punch sztárja, Carla Gugino ismét tagja Mike Flanagan parádés szereplőgárdájának. Többek között A Hill-ház szelleme című sorozatban is szerepelt már.

A filmben az említettek mellett olyan nevek tűnnek még fel, mint Mark Hamill (Arthur Pym nyomozó) vagy az ex- E.T. gyereksztár Henry Thomas (Frederick Usher, az egyik Usher-örökös)