Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75

E.T. A földönkívüli (1982)

E.T. the Extra-Terrestrial
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
16
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 10. 22.

A történet volt az ami miatt nagyon erős lett és az, hogy ez a történet tökéletesen volt kivitelezve. Nagyon hamar át tudtam érezni a történetet, beletudtam szellemülni a filmbe és ez jó hatással volt rám.

 
Lamboh   2017. 10. 13.

Régen nagyon szerettem, viszont mikor tavaly újranéztem, már nem volt meg az a varázs benne, ami gyermekkoromban magával ragadott. Viszont bűn kihagyni. Mindenképp látni kell egyszer ezt a filmet, mert megérdemli.


 
dailyfilmsan   2019. 01. 31.

Spielberg mester keze aranyat ér, amihez hozzá ér az jó lesz. Persze ezt agyban befolyásolja az is hogy jól megválasztja munkáit. Az E.T. szerintem mindenkiből kihozza a gyereket. Izgulunk és izgünk-mozgunk a helyünkön azért, hogy a kis földönkívüli haza tudjon menni. Az én véleményem szerint a film a gyerekszínészektől annyira jó. Engem anyukám kötelező jelleggel ültett a film elé, mert szerinte egy gyerek nem eléggé gyerek ha nem látja ezt a filmet. Azóta pedig már számát sem tudom hányszot néztem újra. Bármikor nézhető és akármennyiszer.

 
TribeBubu   2018. 03. 06.

Steven Spielberg egyik legaranyosabb filmje. Van benne humor, kaland, dráma, mindez egy nagyon is eredeti történet köré építve. A rendezés is igazi mestermunka, bár Spielbergnél ez evidens. Nem véletlen, hogy bekerült az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listába. Viszont szigorúan az eredeti változatot ajánlom mindenkinek, egyrészt mert azok az effektek, amikkel anno frissítették már akkoriban is bénábban hatottak a vásznon, mint a bábfigurák és a stop motion effektek, másrészt pedig sok újítás ötlettelen és indokolatlan volt. Arról nem is beszélve, hogy az akkori filmek hangulatát felesleges tönkretenni. Ez egy 80-as évek elején alkotott film, ha már meg kell mutatni az új nemzedéknek, remake-eljék, ne csiszolgassák, pláne ilyen otromba eszközökkel.

 
sipiarpi   2016. 09. 01.

Annyira régen láttam, hogy csak pár kép maradt meg a fejemben belőle, így szinte új élmény volt újra látni E.T-t. Kedves történet, lehet izgulni és a fényképezése is tetszett. A tipikus ’80-as évekbeli gyerek film, amit megnéz az egyszeri mozinéző nosztalgikus hangulata miatt is, pláne ha még rajong a sci-fi műfajáért is. Igaz van pár elvarratlan szál, de élvezhető így is.

Drew Barrymore
 

Ez a film sikeresen megjelent a 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listán.

(Norbi)
 

A film költségvetése 10,5 millió dollár volt és jelenleg 793 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Sokan úgy gondolják, hogy keresztény allegóriákat is tartalmaz a film. Spielberg szerint ez csupán a véletlen műve. Ezt azzal indokolta meg, hogy amennyiben valóban szándékosan tett volna ilyet a filmbe, azt a hithű zsidó anyja sosem bocsájtotta volna meg neki.

(Mavil)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.