Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

E.T. A földönkívüli (1982)

E.T. the Extra-Terrestrial
Filmadatlap
 
28
Szereplők
34
Vélemények
16
Képek
4
Videók

Galéria (16)

Drew Barrymore

Videók (4)

 
stewie_griffin_2005   2021. 05. 10.

legújabb vélemény

0

Jó és aranyos film, Spielberg rendezői munkája látszik rajta, jók a snittek. Ez a film félig-meddig gyerekfilm, ezért sem dobtam el az agyamat már annyira, mikor legutóbb megnéztem.

 
Yosihiro   2019. 05. 16.

2
E.T.

A földönkivüliekkel foglalkozó filmek közül az hiszem ez az alkotás mindenképp ott van a toppon. Most sikerült újra megnéznem a régi szinkronnal és semmi extrával mert úgy gondolom egy film akkor is "igazi" marad ha nem újítják fel. Söt az eredeti mindig jobb :) Remek rendezés tökéletes történe és gyengébb szinészi alkotások mellett is egy remek filmet kapunk amiben a családi konfiktus mellet némi romantika , izgalom feszültség és az elmaradhatatlan idegen lények sem hiányoznak. E.T. nagyon jól kialakított figura. Kicsit ijesztö de mindenképp egy szerethetö figura. Az érzelmek magas foka amit a film ad egy ember és földönkívüli között ez igazán jól sikerült. A film rendezése végésa forgatókönyve egy mestermunka de ezzel nem akarok senkit kiemelni mert a filmvásznon minden nagyon jól látszik. A kornak megfelelö technikával egy olyan szórakoztató filmet kapunk ami egyben elgondolkodtató is. A hangi effektek és a zene szerintem lenyügözö. Ez a film öt csillagnál kevesebbet nem kaphat. A színészi alakításokat nem is vettem figyelembe mert a történet maga olyan erös hogy a szerplök ezt nem tudták elrontani, de a E.T figurája azt hiszem egy etalon lett. Mindenkinek jó szórakozást kívánka ha újra megnézi vagy majd csak most fogja megtekinteni ezt a filmet nem fog csalódni. Üdv Yosi

 
dailyfilmsan   2019. 01. 31.

1

Spielberg mester keze aranyat ér, amihez hozzá ér az jó lesz. Persze ezt agyban befolyásolja az is hogy jól megválasztja munkáit. Az E.T. szerintem mindenkiből kihozza a gyereket. Izgulunk és izgünk-mozgunk a helyünkön azért, hogy a kis földönkívüli ... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 15.

0

Azért gyermekkoromban sem dobtam el az agyam,mikor megnéztem,és tavaly újranéztem....Hát.... Inkább hagyjuk.Mai szemmel,kissé nevetséges szituációk,logikátlanságok tömkelege hemzseg a filmben.A kis gúnárnyakú mindíg megmenekül.Végül hazamegy.Namármost.Szerintem jó helyen van otthon,maradjon is ott!

 
Timon   2019. 08. 30.

1

Imádom a történetet,rendkívül mély és drámai az atmoszférája,és ezenkívül a karakterek is szerethetőek. E. T. pedig aranyos,mint mindig.

 
Deku   2017. 10. 22.

0

A történet volt az ami miatt nagyon erős lett és az, hogy ez a történet tökéletesen volt kivitelezve. Nagyon hamar át tudtam érezni a történetet, beletudtam szellemülni a filmbe és ez jó hatással volt rám.

 
Lamboh   2017. 10. 13.

0

Régen nagyon szerettem, viszont mikor tavaly újranéztem, már nem volt meg az a varázs benne, ami gyermekkoromban magával ragadott. Viszont bűn kihagyni. Mindenképp látni kell egyszer ezt a filmet, mert megérdemli.

A film összbevétele 792 910 554 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a film sikeresen megjelent a 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listán.

(Norbi)
 

A film költségvetése 10,5 millió dollár volt és jelenleg 793 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Sokan úgy gondolják, hogy keresztény allegóriákat is tartalmaz a film. Spielberg szerint ez csupán a véletlen műve. Ezt azzal indokolta meg, hogy amennyiben valóban szándékosan tett volna ilyet a filmbe, azt a hithű zsidó anyja sosem bocsájtotta volna meg neki.

(Mavil)
 

A forgatókönyvet a Columbia stúdiónak írták meg egy másik script-el párhuzamosan, amely szintén földönkívüliek látogatásáról szólt. A Columbia nem akarta mind a kettőt elkészíteni, így dönteniük kellett, melyiket választják. A másik forgatókönyv a Starman (1984) volt. Arra esett a választásuk. Így az E.T végül az Universal Pictures-nél landolt.

(Mavil)
 

A fiatal színészek (Henry Thomas, Drew Barrymore, Robert MacNaughton) számára kényelmetlen volt a forgatás során E.T. szemébe nézni, ugyanis azok túlságosan messze álltak egymástól. Így azt tanácsolták nekik, hogy mindig csak egyik szemébe nézzenek a lénynek, de minden alkalommal ugyanabba.

(Mavil)