Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

E.T. A földönkívüli (1982)

E.T. the Extra-Terrestrial
Filmadatlap
 
28
Szereplők
32
Vélemények
16
Képek
2
Videók
 
Deku   2017. 10. 22.

A történet volt az ami miatt nagyon erős lett és az, hogy ez a történet tökéletesen volt kivitelezve. Nagyon hamar át tudtam érezni a történetet, beletudtam szellemülni a filmbe és ez jó hatással volt rám.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 31.

Spielberg mester keze aranyat ér, amihez hozzá ér az jó lesz. Persze ezt agyban befolyásolja az is hogy jól megválasztja munkáit. Az E.T. szerintem mindenkiből kihozza a gyereket. Izgulunk és izgünk-mozgunk a helyünkön azért, hogy a kis földönkívüli haza tudjon menni. Az én véleményem szerint a film a gyerekszínészektől annyira jó. Engem anyukám kötelező jelleggel ültett a film elé, mert szerinte egy gyerek nem eléggé gyerek ha nem látja ezt a filmet. Azóta pedig már számát sem tudom hányszot néztem újra. Bármikor nézhető és akármennyiszer.


 
Lamboh   2017. 10. 13.

Régen nagyon szerettem, viszont mikor tavaly újranéztem, már nem volt meg az a varázs benne, ami gyermekkoromban magával ragadott. Viszont bűn kihagyni. Mindenképp látni kell egyszer ezt a filmet, mert megérdemli.

 
Yosihiro   2019. 05. 16.
E.T.

A földönkivüliekkel foglalkozó filmek közül az hiszem ez az alkotás mindenképp ott van a toppon. Most sikerült újra megnéznem a régi szinkronnal és semmi extrával mert úgy gondolom egy film akkor is "igazi" marad ha nem újítják fel. Söt az eredeti mindig jobb :) Remek rendezés tökéletes történe és gyengébb szinészi alkotások mellett is egy remek filmet kapunk amiben a családi konfiktus mellet némi romantika , izgalom feszültség és az elmaradhatatlan idegen lények sem hiányoznak. E.T. nagyon jól kialakított figura. Kicsit ijesztö de mindenképp egy szerethetö figura. Az érzelmek magas foka amit a film ad egy ember és földönkívüli között ez igazán jól sikerült. A film rendezése végésa forgatókönyve egy mestermunka de ezzel nem akarok senkit kiemelni mert a filmvásznon minden nagyon jól látszik. A kornak megfelelö technikával egy olyan szórakoztató filmet kapunk ami egyben elgondolkodtató is. A hangi effektek és a zene szerintem lenyügözö. Ez a film öt csillagnál kevesebbet nem kaphat. A színészi alakításokat nem is vettem figyelembe mert a történet maga olyan erös hogy a szerplök ezt nem tudták elrontani, de a E.T figurája azt hiszem egy etalon lett. Mindenkinek jó szórakozást kívánka ha újra megnézi vagy majd csak most fogja megtekinteni ezt a filmet nem fog csalódni. Üdv Yosi

 
TribeBubu   2018. 03. 06.

Steven Spielberg egyik legaranyosabb filmje. Van benne humor, kaland, dráma, mindez egy nagyon is eredeti történet köré építve. A rendezés is igazi mestermunka, bár Spielbergnél ez evidens. Nem véletlen, hogy bekerült az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listába. Viszont szigorúan az eredeti változatot ajánlom mindenkinek, egyrészt mert azok az effektek, amikkel anno frissítették már akkoriban is bénábban hatottak a vásznon, mint a bábfigurák és a stop motion effektek, másrészt pedig sok újítás ötlettelen és indokolatlan volt. Arról nem is beszélve, hogy az akkori filmek hangulatát felesleges tönkretenni. Ez egy 80-as évek elején alkotott film, ha már meg kell mutatni az új nemzedéknek, remake-eljék, ne csiszolgassák, pláne ilyen otromba eszközökkel.

Drew Barrymore

A film összbevétele 792 910 554 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a film sikeresen megjelent a 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listán.

(Norbi)
 

A film költségvetése 10,5 millió dollár volt és jelenleg 793 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Sokan úgy gondolják, hogy keresztény allegóriákat is tartalmaz a film. Spielberg szerint ez csupán a véletlen műve. Ezt azzal indokolta meg, hogy amennyiben valóban szándékosan tett volna ilyet a filmbe, azt a hithű zsidó anyja sosem bocsájtotta volna meg neki.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.