Netflix: Figyelem, ez a 7 remek film februárban eltűnik a platformról

Ha még nem láttad őket, de szeretted volna, akkor itt az ideje lecsapni rájuk!

Néhány film esetében szó szerint csak napjaid vannak, hogy streamelhesd őket, másoknál még február végégi van időd.

Akad köztük akció, dráma, gyerekfilm, magyar és külföldi alkotás és egy akkora kultikus is, mint az első Jurassic Park.

Íme a lista!

#7

77 Jack Reacher  (2012)

(25) (20)

akció | krimi | thriller

HBO Max | SkyShowtime | TV-ben (Spíler2 TV, csütörtök 01:33)

A rendőrség foglyul ejt egy férfit, akit azzal gyanusítanak, hogy lelőtt öt embert. A férfi a kihallgatáson egy cetlit nyújt át, melyen az áll: "Kerítsék elő Jack Reachert!".... több»

Utoljára: február 29.! / A Jack Reacher egy 2012-es amerikai akció-thriller film, amelyet Christopher McQuarrie írt és rendezett, Tom Cruise főszereplésével, Lee Child 2005-ös One Shot című regénye alapján. Cruise alakítja a címszereplőt, a mellékszereplők között pedig Rosamund Pike, Werner Herzog, Robert Duvall, David Oyelowo, Richard Jenkins és Jai Courtney látható. A film sztorija az amerikai hadsereg egykori katonai rendőrtisztjét, Jack Reachert követi, akivel általában nem lehet kapcsolatba lépni. Felkérik, hogy segítsen egy gyilkossági nyomozásban, amelyben egy kiképzett katonai mesterlövészről feltételezik, hogy ő a felelős egy tömeges lövöldözésért. A film pittsburghi premier előtti vetítését a Sandy Hook általános iskolai lövöldözés után elhalasztották: egy héttel később, 2012. december 21-én mutatták be Észak-Amerikában, ahol általánosságban pozitív kritikákat kapott és sikeres volt a kasszáknál.
#6

71 Kéjjel-nappal  (2010)

(38) (8)

akció | kaland | vígjáték

HBO Max | Netflix

June Havens (Cameron Diaz) már kezdi azt gondolni, hogy rátalált az igazi szerelemre, ugyanis lépten-nyomon egy rejtélyes férfibe, egy bizonyos Millerbe (Tom Cruise) fut bele. Ennyi... több»

Utoljára: február 14.! / A 2010-es amerikai szatirikus akció-vígjáték James Mangold rendezésében, Tom Cruise és Cameron Diaz főszereplésével készült. A film Cruise és Diaz második közös munkája a Vanília égbolt után. A film June Havenst (Diaz), klasszikus autók restaurátorát követi, aki összeakad a különc titkosügynökkel, Roy Millerrel (Cruise), aki a CIA elől menekül. A forgatás több helyszínen zajlott, főként több Massachusetts államban található városban, míg más jeleneteket Spanyolországban, valamint Ausztria és Jamaica egyes részein forgattak. A filmet 2010. június 23-án mutatták be az Egyesült Államokban, és vegyes kritikákat kapott a filmkritikusoktól, dicsérve Cruise és Diaz alakítását, de kritizálva a forgatókönyvét. 262 millió dolláros bevételt ért el világszerte. Érdekesség, hogy a filmet hindi nyelven Bang Bang! címmel remakelték Bollywoodban, és 2014. október 2-án mutatták be Hrithik Roshan és Katrina Kaif főszereplésével.
#5

családi | kaland

Netflix

Dóra számára nem idegen a kockázat és a veszedelem, hiszen gyerekkorát a vadon megismerésével töltötte. A középiskola azonban őt is új kihívások elé állítja. Kalandor... több»

Utoljára: február 14.! / A 2019-es film a Chris Gifford, Valerie Walsh Valdes és Eric Weiner által készített Dóra, a felfedező című animációs tévésorozat élőszereplős adaptációja. A film főszereplői Isabela Moner, Eugenio Derbez, Michael Peña, Eva Longoria, Csizma hangja pedig Danny Trejo. A címadó Lost City of Gold a legendás inka város, Paititi alapján készült. Az élőszereplős Dora-filmet 2017-ben jelentettek be, és Moner 2018 májusában kapta meg a címszerepet, a forgatás 2018 augusztusa és decembere között zajlott Ausztráliában és Peruban. A film az animációs eredeti tévésorozat eseményei után játszódik, és egyben az első film volt, amely a Nick Jr. csatorna sorozatán alapul.
#4

romantikus | vígjáték

Lehet-e barátság férfi és nő között? Talán igen, illetve nem, egészen pontosan csak átmenetileg. Tom vonzó pasi, habzsolja az életet, falja a nőket. Az állandóságot Hannah... több»

Utoljára: február 29. ! / A 2008-as amerikai romantikus vígjáték, amelyet Paul Weiland rendezett, és Adam Sztykiel, Deborah Kaplan, valamint Harry Elfont írt. A film főszereplői Patrick Dempsey, Michelle Monaghan és Sydney Pollack, aki a film bemutatása után kevesebb mint egy hónappal bekövetkezett halála előtti utolsó szereplésében volt itt látható. A cselekmény egy playboyt követ, aki beleszeret legjobb barátjába, akit aztán eljegyeznek. A lány megkéri őt, hogy legyen a tanúja. A film negatív kritikákat kapott a kritikusoktól, akik a sablonos humort és forgatókönyvet kifogásolták, de világszerte 106,4 millió dolláros bevételt hozott 40 millió dolláros költségvetésből, így kasszasiker lett.  
#3

89 Jurassic Park  (1993)

(134) (118)

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

SkyShowtime

John Hammond, a vállalkozó kedvű, excentrikus milliárdos borostyánba zárt dinoszauruszvérből újraalkotja az őslényeket. Mindössze hónapokkal a tervezett megnyitás előtt... több»

Utoljára: február 15.! / A 1993-as film a Jurassic Park-franchise első része és az eredeti Jurassic Park-trilógia első filmje, és Michael Crichton 1990-ben megjelent azonos című regénye alapján készült, a forgatókönyvet Crichton és David Koepp írta. A film a Közép-Amerika csendes-óceáni partjainál, Costa Rica közelében fekvő Isla Nublar fiktív szigetén játszódik, ahol egy gazdag üzletember, John Hammond (Attenborough) és egy csapat genetikai tudós létrehozott egy vadasparkot a kihalt dinoszauruszokból. Amikor egy ipari szabotázs miatt katasztrofálisan leállnak a park áramellátó berendezései és biztonsági óvintézkedései, a látogatók egy kis csoportja, köztük Hammond unokái, a túlélésért és a menekülésért küzdenek az immár életveszélyessé vált szigetről... Mielőtt Crichton regénye megjelent volna, négy stúdió is ajánlatot tett a filmes jogokra. A Universal Pictures támogatásával Spielberg még a megjelenés előtt, 1990-ben 1,5 millió dollárért megszerezte a jogokat. Crichtont további 500 000 dollárért bízták meg a regény filmes adaptációjával. A dinoszauruszokat az Industrial Light & Magic úttörő számítógép-generált képekkel, valamint Stan Winston csapata által épített életnagyságú animatronikus dinoszauruszokkal készítették.
#2

sportfilm | történelmi

HBO Max

Egy középiskolai fociedző múltja elől menekülve elhatározza, hogy egy helyi árvákból álló csapatot toboroz, akiket egyenesen a bajnokságig vezet, miközben egy egész nemzet... több»

Utoljára: február 28-án! / 2021-es amerikai sportfilm, amelyet Ty Roberts rendezett Roberts, Lane Garrison és Kevin Meyer forgatókönyvéből. A film egy non-fiction könyv alapján készült: The Inspiring True Story of the Mighty Mites Who Ruled Texas Football című Jim Dent könyv alapján. A főszereplői Luke Wilson, Vinessa Shaw, Wayne Knight, Jake Austin Walker, Jacob Lofland, Levi Dylan, Robert Duvall és Martin Sheen. A kritikusoktól vegyes kritikákat kapott. A Rotten Tomatoes kritika-gyűjtő weboldalon a film 89 kritika alapján 63 százalékos tetszést aratott, 6/10-es átlagértékeléssel. Az oldal kritikusainak konszenzusa így szól: "A régimódi, inspiráló sportdrámák hűséges rajongóit fel fogja ébreszteni, de a célközönség már látott ilyesmit hatásosabban megcsinálva korábban."
#1

78 Pánik  (2008)

(4) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix | Cinego | HBO Max | TV-ben (Paramount Channel, csütörtök 01:33)

Amikor a szerelme is elhagyja, Zsuzsi önként bevonul a Pánik Klinikára. Itt a terapeuta Dr. Berger Berta veszi kezelésbe. Úgy tűnik, hogy a klinika falain túl sem mindenki teljesen... több»

Utoljára: február 29-én! / Zsuzsi harmincéves korára mindent elért, amire egy ember csak vágyhat: két diploma, jól fizető állás, szép autó, saját lakás. Aztán egy szép napon a fiatal PR-igazgató lány arra ébred, hogy valami nem stimmel… Nem kap levegőt, zakatol a szíve. Amikor még szerelme, Kirill is elhagyja, önként bevonul a Pánik Klinikára. Itt a rendkívül ambiciózus terapeuta irányítása alá kerül, aki furcsa módszerekkel próbálja kezelni őt és a klinika többi pánikbetegét. Zsuzsi számára óriási feladattá válik egy aprócska cél: valahogy elhagyni az intézményt, kilépni a kapun, és visszailleszkedni a hétköznapokba...