Streaming tipp: 5 apokaliptikus sorozat, amit látnod kell, ha bejött a Fallout

A Fallout premierje április 10-én volt a Prime Videón, a kritikusok pedig igen elismerően nyilatkoztak róla, különösen kiemelve a színészi alakításokat (főként a főszereplő triót, Ella Purnellt, Aaron Motent és Walton Gogginst), az írói munkát, a látványt és a produkciót, valamint a forrásanyaghoz való hűségét dicsérték.

A sorozat adaptációt Graham Wagner és Geneva Robertson-Dworet készítették az Amazon Prime Video számára, mint showrunnerek a jól ismert Tim Cain és Leonard Boyarsky által készített szerepjáték-videojáték franchise alapján. A sorozatban még olyan sztárok is feltűnnek, mint Kyle MacLachlan!

A sorozat sikerének titka nagy valószínűség szerint abban is keresendő, hogy a Jonathan Nolan - Lisa Joy páros is beszállt a készítésébe! Az első három epizódot maga Nolan rendezte.

Ha pedig már le is daráltad az első évadot, hadd mutassunk még 5 olyan posztapokaliptikus sorozatot, ami elnyerheti a tetszésedet! Ki tudja, talán valamelyik eddig lemaradt a radarodról.

Ha pedig bármelyiket azonnal elindítanád és van előfizetésed a műsort adó streaming szolgáltatóhoz, elég csak a kiválasztott sorozat mafab adatlapján a "Hol nézheted" fülig legörgetned, kattintanod a streaming ikonra (Apple TV+, HBO Max, Netflix, Prime Video) és már indulhat is a kaland a jövőbe.

#5

75 Twisted Metal  (2023)

(6) (2)

akció | kaland | vígjáték

HBO Max

Egy motoros srác új esélyt kap egy jobb életre, de csak azzal a feltétellel, ha egy titokzatos küldetés keretében sikeresen kézbesít egy csomagot egy posztapokaliptikus... több»

Az amerikai poszt-apokaliptikus akció-vígjáték televíziós sorozatot Rhett Reese, Paul Wernick és Michael Jonathan Smith fejlesztette. A sorozat a Sony Interactive Entertainment által kiadott, azonos című autós harci videojáték-franchise alapján készült, főszereplői Anthony Mackie, Stephanie Beatriz, Joe Seanoa, Will Arnett és Thomas Haden Church. A sztori: egy poszt-apokaliptikus pusztaságban John Doe, az amnéziában szenvedő, beszédes tejesember azt a feladatot kapja, hogy járja be a kietlen Egyesült Államokat, hogy kézbesítsen egy rejtélyes, ismeretlen tartalmú csomagot. Egy életét megváltoztató lehetőség előtt áll, de a halálos és pusztító járművekkel rendelkező kegyetlen martalócokkal kell szembeszállnia, hogy biztosítsa az esélyt egy jobb jövőre. Ha a sorozat a Mad Maxre emlékeztet, akkor nem vagy egyedül. Hol nézheted? HBO Max
#4

85 Sweet Home  (2020)

(9) (5)

dráma | fantasy | horror | thriller

Netflix

Egy olyan világban, ahol az emberek vérengző szörnyetegekké válnak, egy kamaszfiú és szomszédai a túlélés zálogaként megpróbálják megőrizni az emberségüket.  több»

A dél-koreai apokaliptikus horror-akció-fantasy televíziós sorozat főszereplői Song Kang, Lee Jin-wook és Lee Si-young. A sorozat Kim Carnby és Hwang Young-chan azonos című Naver webtoonján alapul, amely több mint 2,1 milliárd nettó megtekintést regisztrált! Az első évad 2020. december 18-án jelent meg a Netflixen, majd ezt követte 2023. december 1-jén a második. 2024 nyarára tervezik a harmadik évad megjelenését. A sztori: Miután egy váratlan tragédia megöli az egész családját, és ő marad az egyetlen túlélő, Cha Hyun-su (Song Kang) elhagyja családi otthonát, és a Green Home nevű lepusztult lakókomplexumba költözik. Egy éjszaka szörnyek jelennek meg, és pusztítják a várost. Hyun-su és lakótársai összefognak a komplexum keretein belül, és a túlélésért kell harcolniuk az új, túlvilági fenyegetés ellen. A második évadban A Zöld Otthon túlélői kimerészkednek a falakon túli romos világba. Eközben a kormányzati szervek és a tudományos intézmények folytatják a szörnyek tanulmányozását, remélve, hogy megtalálják a gyógymódot. Innen veszi majd fel a fonalat a 3. évad. Hol nézheted? Netflix
#3

77 The Last of Us  (2023)

(18) (5)

akció | dráma | horror | kaland | thriller

HBO Max

Joel és Ellie, a járvány-pusztította, eltorzult világban csak egymásra számíthat. A duó kénytelen elviselni az új világ brutalitását; a kegyetlen gyilkosoktól hemzsegő,... több»

Az amerikai poszt-apokaliptikus dráma televíziós sorozatot Craig Mazin és Neil Druckmann készítették az HBO számára. A Naughty Dog által fejlesztett videojáték-franchise alapján készült sorozat egy tömeges gombafertőzés okozta járvány után 20 évvel játszódik. A fertőzés következtében a gazdatestek zombiszerű lényekké alakulnak át, és összeomlik a társadalom. A 2013-as játék alapján készült első évadban Joelt(Pedro Pascal), egy csempészt követjük, akinek az a feladata, hogy az immunis tinédzsert, Ellie-t(Bella Ramsey) átkísérje az apokalipszis utáni Egyesült Államokon. A második évad várhatóan a játék 2020-as folytatását adaptálja, részben Abbyt(Kaitlyn Dever) követve. Hol nézheted? HBO Max
#2

88 See  (2019)

(5)

akció | dráma | sci-fi

Apple TV+

Egy disztópikus jövőben egy járvány során a teljes emberiség elveszíti a látását. Az idők során olyan társadalmi berendezkedések és normák jönnek létre, melyek az egyik... több»

A sorozat premierje 2019. november 1-jén volt, a második évad ezt követte 2021. augusztus 27-én. A harmadik és egyben utolsó évad 2022. augusztus 26-án érkezett. A sztori: A 21. században egy vírus kiirtotta az emberiség nagy részét. Kevesebb mint kétmillió ember maradt életben, és minden leszármazottjuk elvesztette a látását. A See néhány évszázaddal később játszódik, mire a társadalom új módszereket talált a látás nélküli társadalmi érintkezésre, építkezésre, vadászatra és túlélésre, bár sokkal alacsonyabb gazdasági szinten. Az emberiség visszatért a törzsi vadászó-gyűjtögető és középkori típusú társadalmakhoz. A régi, látó világ ismerete elveszett vagy eltorzult; úgy hiszik, hogy az olyan anyagokat, mint a fém, a beton és a műanyag, természetfeletti módon, istenek teremtették. A látás fogalma mítosszá vált, és minden említése eretnekségnek számít... Ebbe a világba születik meg két gyermek, akik látnak. Hol nézheted? Apple TV+
#1

79 A siló  (2023)

(14) (1)

dráma

Apple TV+

Férfiak és nők egy hatalmas földalatti silóban élnek, ahol rengeteg előírás van, amelyekről azt hiszik, hogy megvédik őket a felszínen lévő mérgező és elpusztult világtól. több»

A sci-fi disztópikus drámát Graham Yost készítette Hugh Howey író Silo-trilógiája(Wool, Shift és Dust) alapján. A sorozat egy disztópikus jövőben játszódik, ahol egy közösség egy 144 szintből álló hatalmas földalatti silóban él. Rebecca Ferguson alakítja a főszereplőt, egy mérnököt, aki belekeveredik a múlt és a jelen rejtélyeibe. Rashida Jones, David Oyelowo, Common, Tim Robbins, Harriet Walter, Avi Nash, Rick Gomez és Chinaza Uche is szerepelnek a filmben. Az első kötet, a Wool filmadaptációjának fejlesztése még 2012-ben kezdődött. Az évtized végére a projektet félretették, majd 2021 májusában az Apple TV+ újra elővette, ezúttal sorozatként. A tíz epizódból álló első évad végül 2023. május 5-én érkezett a streamingre. A kritikusoktól pozitív visszajelzéseket kapott, különösen a világ felépítése, a produkciós dizájn és Ferguson alakítása miatt. A sorozatot 2023 júniusában megújították a második évaddal. Hol nézheted? Apple TV+