84 Széttörve  (2016)

Már csak egy napot kell várni, hogy megérkezzen a mozikba M. Night Shyamalan legújabb filmje, az Idő. Az előzetes vélemények alapján ez lesz a rendező legsokkolóbb produkciója, ismerve Shyamalan munkásságát azonban erre a legtöbben már fel is készültek.

Ebben persze lehet némi naivitás, hiszen Shyamalan kétségtelenül mindig tud valami váratlant előhúzni a tarsolyából, így nem volt ez másként a 2016-ban mozikba került Széttörve filmmel sem.

Bár a Széttörve alaposan megosztotta a rajongókat annak idején, abban viszont mindenki egyetértett, hogy a film zárójelenete igencsak emlékeztesre sikerült azzal, hogy A sebezhetetlenből ismert David Dunn is felbukkant egy pillanatra.

Az Universalt viszont egyenesen sokkolta a Széttörve fenti mozzanata. Shyamalan egy friss interjúban beszélt arról, hogy ezt a jelenetet még a stúdió vezetősége is csupán azt utolsó pillanatban látta először.

Dunn karaktere ugyanis a Disney jogok alá tartozott, amikor pedig Bruce Willis megjelent a vásznon, az szabályosan megdöbbentette Universal igazgatóit is. “‘Mégis mit művelsz, ez egy Disney film?!’ - mondták a vetítés után, én pedig mindenkit megnyugtattam, hogy megkaptuk hozzá az engedélyt, de el tudjátok képzelni, mit gondolhatott mindenki” - magyarázta a rendező.

Az persze már csak hab a tortán, hogy Bruce Willis csupán néhány órára jelent meg a forgatási helyszínen, a felvétel pedig legnagyobb titokban zajlott. Shyamalan kétségtelenül nagy rizikót vállalt mindezzel, amely szerencsés módon ki is fizetődött, hiszen a Széttörve közel 278 millió dollárt hozott a konyhára.