Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Egy kutya négy élete


(A Dog's Purpose)
Egy kutya négy élete

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A magával ragadó történet középpontjában egy kedves eb áll, aki több kutyaéleten keresztül próbálja megtalálni élete célját. Hol egy jámbor bernáthegyi, hol pedig egy virgonc németjuhász testében születik újjá. Újabb izgalmas kalandok várják, miközben szerető gazdái mellett megpróbál rájönni, mi értelme van a létezésének. A Lasse Hallström (Csokoládé, Az élet ízei) rendezésében készült családi filmben a főszereplő kutyusok mellett Dennis Quaid és Britt Robertson is feltűnik. (Forgalmazza: Freeman Film)

(Pajor Sándor)
 
2017. 01. 29. 21:24 

Szerencsére csak utólag értesültem a film körüli botrányról, ha ezt előtte tudom, lehet, hogy más szemmel nézem a filmet, ám én még mindig szeretném hinni, hogy az állatkínzásos sztori nem igaz. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy ez egy gyönyörű film, megfelelő mennyiségű cuki faktorral, amelyet olvasva és látva is imádtam. Nem igazán értettem, hogy az alapvetően könyvhű adaptációt miért kellett egy pontban teljesen megváltoztatni (a Maya-s részre gondolok, amiben lényegében költöttek egy a könyvtől teljesen eltérő új sztorit) A magyar cím így bebukott, hiszen a filmben a kutyusnak e miatt a módosítás miatt nem 4, hanem 5 élete van. (ez picit ciki!) Így, hogy még túlzottan frissek a könyves emlékeim, nem tudok elvonatkoztatni attól sem, hogy nem lett megfelelően kiemelve az, hogy kutyahősünk minden egyes életében más-más erényt tanul meg, amit aztán tovább visz egy újabb életbe (azzal, hogy Bailey Ethan-el életmentőset játszik a vízben, elősegíti Ellie-t, hogy rendőrkutyaként megmentse a vízbe esett gyereket a haláltól, s hogy Ellie érzi rendőr gazdiján, hogy magányos, segíti Cimbit abban, hogy rádöbbenjen, hogy Ethan-nek társra van szüksége...). Ez szerintem egy fontos momentum, amely a filmben nem lett kellően kidolgozva. A végeredményen azonban ez nem változtat sokat. Ahogyan a könyv is, úgy a film is ügyesen kezeli a szomorú és vidám jelenetek hirtelen váltakozását, hiszen amint el kell búcsúznunk a kutyustól, akit megkedveltünk s már-már egy-egy könnycseppet is elmorzsolnánk, jön a következő jelenet egy újabb, tündéri kiskutyával, akinek örülni kell, így nincs is időnk túl sokat szomorkodni.
Elképesztő, hogy mennyire az arcára van írva az állatoknak az, hogy mit gondolnak éppen, a narráció pedig tökéletesen kiegészít minden kedves/éhes/vicces/játékos/kérlelő vagy éppen szomorkás arckifejezést. A film közben azon kezdtem el gondolkodni, hogy milyen jó lenne néha hallani a kis állataink gondoltait, persze valószínűleg egy jó gazdinak nem is kellenek szavak, mert elég ránéznie az állatra és tudja mit szeretne. Egy igazi feel-good mozi (egy igazi feel-good könyv), ajánlom megnézésre (és olvasásra) egyaránt.

 
2017. 03. 05. 16:34 

Aranyos és tanulságos családi vígjáték, jó kis spirituális szállal van fűszerezve, ami egyedivé teszi és kimagaslik a többi közül. A kutya a gazdájával azonosulva átéli, az ember magának megteremtett házasság gyötrelmeit, párkapcsolatok sokaságát, kötelességet, mindig egy másfajta erőszakot amit az ember magának köszönhet...Érdemes nézni, dráma és vidámság remekül váltakozik...

 
2017. 01. 28. 21:02 

Nagyon vegyesek voltak az érzéseim a kikerült videó és a vádak miszerint állatkínzázást követtek el a készítők. Nagyon nehéz volt ettől elvonatkoztatnom, de mikor sikerült, rájöttem mennyire jó a film. A karakterek szeretheteőek, a történet jó és tanulságos. Egy kitűnő családi film, aminek minden otthonban meg van a helye.

Britt Robertson
Luke Kirby
Juliet Rylance
Bryce Gheisar
Dennis Quaid
 

A filmet nagyjából 22M $-ból forgatták le Kanadában.

(dulkap)
 

Eredetileg Bradley Cooper adta volna a főszereplő kutya szinkronhangját, ám őt végül lecserélték Josh Gad-re.

(dulkap)
 

A film W. Bruce Cameron "A Dog's Purpose" című könyve alapján készült.

(dulkap)
VOX.hu - Egy kutya négy élete
Hiába regény alapján készült, 10 perce se tartott a film, már öntudatlanul is azt kerestem, merre rejtették el a kutyatápot, amit el akarnak adni. Lasse Hallström keretes szerkezetű, reinkarnációs kutyásfilmje pontosan úgy néz ki, és úgy működik, mint a sok pénzből készült blökikaja hirdetések a tévében. 40/100
Hessteg: Egy kutya négy élete
Ha valaki, akkor Lasse Hallström nagyon ért ahhoz, hogy könnyeket csaljon a szemünkbe és mosolyt az arcunkra. Hát még akkor, amikor ehhez segítségül hívja az ember legjobb barátját, a négylábúakat. Az Egy kutya négy élete talán mégsem emiatt lesz leginkább emlékezetes. (6/10)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.