Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Vaksötét


(Don't Breathe)
Vaksötét

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A történet szerint tinédzserek egy csoportja abban a hiszemben tör be egy vak háborús veterán házába, hogy véghezvihetik a tökéletes, jó anyagi kilátásokkal kecsegtető bűntettet. Csakhogy ez hatalmas tévedés, ugyanis a férfi nem szorul segítségre, ha az otthona megvédéséről van szó.

(hp)
 
2016. 08. 25. 17:34 

Nagyon jó szerintem az alapkoncepció... végre nem egy kísértetes horror, hanem van benne realizmus, még ha néha túlzásokba is esnek. Az összerezzenésekből sem lehet hiány, de a max csillagot azért nem kapja meg.

 
2016. 08. 29. 21:35 

Lebilincselő, kegyetlen, feszültséggel teli thriller. Minden képzeletem felülmúlta.
A történet nagyon szépen felépített, megmagyarázott, és nem maradnak utána kérdések. Az egyik szereplő apja bíró, így kapunk jogi infókat is, ami miatt még jobban témában vagyunk. (Pl.: a fegyver is előkerül a rablás során, így már megölheti a ház tulaja a betörőt önvédelemből stb.) Logikus, de ezekbe nem mindenki gondolna bele, ha nem rágnánk a szánkba.
Amiért nagyon ütős a film, hogy az előzetes semmit nem lő le előre, a film alap történetét mutatja be nekünk, de a bonyodalmak, és a fő izgalmak a film második felétől érkeznek, ami mindannyiunknak meglepetés.
A házban játszódó jelenetek adnak egy nyomasztó, és félelemmel teli hangulatot, ami miatt tényleg mereven - minden figyelem a vászonra szegeződik. Nálam egyelőre tartja a 2016 legjobb moziélményét ez a film, tényleg nem volt idő leülni a sztorinak, és hamar eltelik a játékidő.
Nem horror rajongóknak is bátran ajánlom, messze van a halálra ijesztgetős sablonfilmektől, inkább tényleg egy kegyetlen thriller. Jogos a 18+.

 
2016. 09. 01. 23:35 

Az év legjobb moziélménye. Sőt, nem csak az idei szüretből hanem úgy általában is. A minap Az amikor kialszik a fényről véleményeztem pozitívan. Nos, ha az a film tetszett, akkor ez zseniális volt. Nem is tudom hol kezdjem. A szereplők egyszerűen tökéletesek, minden kritériumnak megfelelnek. Kvázi rájuk szabták a karaktereket. Az iraki veteránunktól konkrétan kirázott a hideg, tökéletesen játszotta el a figuráját. A betörő suhancok fizimiskáját és tevékenységüket tekintve drukkolnunk kéne, hogy mielőbb nyiffanjanak ki. Elvégre megérdemlik nem?! Betörtek egy vénemberhez aki ráadásul vak is. Azonban nem lehet nem szurkolni nekik. A képi világ nyomasztó, a kamera néha olyan íveket írt le, hogy csak kamilláztam. Látványos, káprázatos. A forgatókönyv részletesen kidolgozott. A rendezés maga pedig tökéletes. Olyan magas faktorú a feszültség benne, hogy elvesznek a szavak. Néhány jelenetnél a torkomban dobogott a szívem. Erőszakos, feszültséggel teli, igazi adrenalin löket. Teljesen jogos a tizennyolcas. Fede Alvarezben most sem kellett csalódni. A film közepénél van egy csavar is, legalábbis csavarnak is fel lehet fogni, a befejezés pedig egyszerűen frenetikus. A Vaksötét egy pillanatra sem érdektelenedik el, végig pörög, szó szerint bedarálja a nézőket. Beránt, magába szív, akár egy örvény. Az biztos, hogy kellett néhány óra a moziszékből kikelve, hogy magamhoz térjek, felocsúdjak. Egyszerűen olyan élményt nyújt ami a mai sablonokkal, klisékkel megtűzdelt horrorok műfajában bámulatosan egyedi. Hatalmas bravúr, nagy taps. Idegölő, lehengerlő, kifejezetten erőszakos. Plusz pont a film magyar vonatkozásaiért, joggal lehetünk rá büszkék.

Stephen Lang
Dylan Minnette
Jane Levy
Jane Levy
Jane Levy
Jane Levy
Daniel Zovatto
Dylan Minnette
Stephen Lang
Jane Levy
Dylan Minnette
Jane Levy
Dylan Minnette
Jane Levy
Dylan Minnette
Stephen Lang
Stephen Lang
Dylan Minnette
Jane Levy
Dylan Minnette
Stephen Lang
Jane Levy
Fede Alvarez
Stephen Lang
Stephen Lang
Stephen Lang
Stephen Lang
Daniel Zovatto
Stephen Lang
Stephen Lang
Stephen Lang
Dylan Minnette
Jane Levy
Fede Alvarez
Daniel Zovatto
Daniel Zovatto
Daniel Zovatto
Fede Alvarez
Daniel Zovatto
Fede Alvarez
Jane Levy
Stephen Lang
Jane Levy
 

A film nagy részét Magyarországon forgatták és több magyar szakember is segédkezett a film munkálatain.

(HercegPeter)
 

Sokan nem tudják, hogy a filmben szerepet kapott egy székesfehérvári színésznő, Törőcsik Franciska is.

(Ghotik)
 

Jane Levy és Dylan Minnette mindketten december 29-én ünneplik a születésnapjukat.

(puffancshercegnő)
Movieaddicts: Vaksötét
A Vaksötét ugyan egy üde színfoltja a jelenkor horrorjainak, de attól még nem lesz egy klasszikus. Egy jó ötlet, de sajnos semmi több. Jobban működött volna rövidebb játékidőben, egy szkeccsfilm részeként. Azért egyszer érdemes megtekinteni. 6/10
Smoking Barrels: Vaksötét
Sikeres fogadtatás esetén pedig még a folytatást sem tartom elképzelhetetlennek, amihez a történet lezárása is remek táptalajt adna, habár egyszeri szórakozásnál nem tűnt többnek a Vaksötét.
6/10
Revizor: A HORROR CSENDJE
Nem vált világot a Magyarországon forgatott amerikai thriller – de egyéjszakás rémálomnak megteszi. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.