73% 134 szavazat
Személyi védelem

Személyi védelem

Close
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
27
Szereplők (27)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Harper  

Hol nézheted

Noomi Rapace
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Sophie Nélisse
Noomi Rapace
Sophie Nélisse
Vicky Jewson
Noomi Rapace

FILMINFÓ

Sam, a profi testőrnő és terrorista-szakértő elvállal egy munkát, amiért annyira nem lelkesedik: védenie kell egy fiatal és gazdag örökösnőt, aki szintén nincs oda az ötletért. Ám amikor megtámadják őket, és menekülniük kell, a dolgok hirtelen megváltoznak.… Több


Rendező: Vicky Jewson
Forgatókönyvíró: Vicky Jewson, Rupert Whitaker
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier: 2019.01.18. | Netflix (2019.01.19.)
 
2023.12.20 Jerico

legújabb vélemény

Végre egy jó akciófilm a Netflixen

Nem volt jellemző a Netflixre, hogy eddig elkényeztetett volna bennünket színvonalas akciófilmekkel. Ám a Személyi védelem tényleg nem rossz. Noomi Rapace (Prometheus) nagyot megy a profi személyi testőr bőrébe bújva, és kalapot lehet emelni a bevállalt bunyói, akciói előtt. Nő létére férfiakat meghazudtoló dolgokat vállal be, és még hihető is, amit csinál. (Amikor a 40 kilós Alicia Vikander kb. 1 mázsás hapsikat dobált, na az nem volt túl hihető.) Ezúttal a sztori sem rugaszkodik el a valóságtól: adott egy kamaszlány, aki milliárdos apjától egy gyümölcsöző céget (és egy foszfátbányát) örököl, ám mostohaanyja nem nagyon akarja neki átengedni a dolgokat. Nem meglepő módon kísérlet történik a leányzó megölésére, ám nem számolnak a belevaló testőrnő, Sam (Noomi Rapace) szakértelmével és szívósságával. A magánéleti gondokkal küszködő, de kőkemény Sam ugyanis mindent elkövet a lány, Zoe (Sophie Nélisse) kimenekítéséért. A végeredmény egy pörgős, fordulatos akciósztori, sok üldözős és bunyós jelenettel. Nekem bejött, 4 csillag.

0
 
2021.11.30 Harper

Izgalmas és meglepően jó

Bevallom, nem túl nagy várakozással ültem le a Személyi védelem című film elé, mert afféle nagyon átlagos "B" kategóriás Netflix-gagyiságnak tűnt, ami max. arra jó, hogy az ember a haverjára várva elüssön vele 90 percet. Nos, alaposan rácáfolt előítéleteimre Vicky Jewson rendezése és Noomi Rapace játéka is, mert egy kifejezetten izgalmas, fordulatos és kemény akcióthriller bontakozott ki előttem, ami végig fenntartotta érdeklődésemet. (A havernak le kellett mellém ülnie, hogy bevárja a végét, mert nem voltam hajlandó félbehagyni. Ez pedig jó jel nálam, mert csak színvonalas filmeknél várakoztatom a havert.) Noha női rendező, plusz két menekülő női karakter van a középpontban (és mindez egy akciófilm keretei között), mégis működik, amit összehoztak. A milliárdos örökségre számító kamaszlány és az őt védelmező testőrnő közös menekülése, kapcsolatuk alakulása, különleges, véres kalandjaik sora leköti végig a nézőt, aki akarva-akaratlanul is velük izgul a megmenekülésükért. Határozottan jobb a Netflix-átlagnál. Értékelésem: 75%.

2
 
2021.05.10 Dorkateo

Lapos

A durva erőszakon túl mást nyomokban sem tartalmaz. Gyenge film.

0
 
2021.08.16 kevelin

Noomi Rapace játéka most is, mint mindig, elismerésre méltó. A sztori nem volt túl érdekfeszítő és izgalmas sem, de Noomi vitte a hátán az egész filmet.

0
 
2019.11.09 flankezredes

Noomi Rapace több mint testőr!

Kis költségvetésű akció-thriller. Noomi Rapace jól alakít, amikor kell kőkemény, ha drámázni kell az is megy neki. Jól mutat a kamerák előtt! A többi színész közül talán a lányt alakító Sophie Nélisse emelhető ki. Szerencsére még elviselhető szinten hisztis, nála megfigyelhető némi karakterfejlődés is. Az operatőr jól dolgozott, akadnak jó beállításai. A vége viszont gyakorlatilag elmarad, nem ilyen lapos befejezésre számítottam. Összességében egy átlagos film, gyenge befejezéssel. Egyszer azért meg lehet nézni! Rapace rajongóknak ajánlom!

0
Üdvözöl az Éden!
2022
Hol nézheted: Netflix
A végső lista
2022
Hol nézheted: Amazon Prime
Rabbit Hole
2023
Hol nézheted: SkyShowtime
Vagabond
2019
Hol nézheted: Netflix
Aranyélet
2015
Hol nézheted: HBO Max
Fauda
2015
Hol nézheted: Netflix
A nagy öreg
2022
Hol nézheted: Disney+
A levegő urai
2024
Hol nézheted: Apple TV+
Fubar
2023
Hol nézheted: Netflix
Bűnös Chicago
2014
Hol nézheted: SkyShowtime
Megszállottak viadala
2018
Hol nézheted: HBO Max