71% 324 szavazat
Crank 2.: Magasfeszültség

Crank 2.: Magasfeszültség

Crank: High Voltage
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
30
Szereplők (30)
12
Képek (12)
2
Videók (2)
13
Érdekességek (13)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
tamas84  

FILMINFÓ

Chev (Jason Statham) a triádok fogságába esik, és csak pár nappal később tér magához, az igazi szíve nélkül. Annak a helyén ugyanis egy elemmel működő, rossz szívet talál. Elhatározza, hogy visszaszerzi az igazi szívét, és közben bosszút áll a triádok… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2009.07.02.
 
2023.09.26 Jerico

legújabb vélemény

Kisebb pörgés, kevesebb eredetiség

A Crank (Felpörögve) első része az újdonság erejével ütve szinte letaglózott annak idején, 2006-ban, amikor először megnéztem. Egy valóságos őrület volt, egy végtelen rohanás, tele akcióval és temérdek poénnal. A központi karakter, Chev Chelios (Jason Statham) komoly bajba kerül: alvilági húzásait megelégelve legfőbb riválisa egy olyan kábítószer-koktéllal injekciózza be, ami megöli, ha teste nem termel elég adrenalint. Ennek érdekében állandóan pörögnie, rohannia, akcióznia, bunyóznia kell, nyaktörő mutatványokkal, mert ha leáll, akkor azonnal belehal. Chev megtesz mindent, és ha már úgyis rohan, elhatározza, hogy közben levadássza „gyilkosait” is, legfőképp Veronát (Jose Pablo Cantillo), aki a méreginjekció beadását elrendelte. Chevnek nincs persze könnyű dolga, egy komplett maffia ered a nyomába. A második részben nagyjából ismétlődik a rohanás, de sokkal több túlzást és hajmeresztő butaságot is kapunk. A téma teljesen eltávolodik a realizmustól, a poénok is sokkal gyengébbek. A franchise újrázása sajnos meg sem közelíti az eredeti sztori minőségét. Ha az első rész 80%-os, akkor a második 60%-ot kap tőlem.

0
 
2022.10.25 kabel

Elragadó energia

A film hihetetlen tempóban, remek gegeket használ, és akción keresztül ad át egy zeitgeistot. Emellett még vicces is.

0
 
2019.05.21 Norbert93

Még vígjátékként kezelve sem tudok rajta nevetni, nekem egyáltalán nem tetszett. Egy katyvasz;agymenés az egész film az első képkockától az utolsóig.

0
 
2018.06.16 Syracuse

Nekem tetszett. Az első pillanattól az utolsóig látni, érezni azt, hogy itt már annyira sem veszi önmagát komolyan a film, mint az első részben. Ha pedig ennek tudatában nézzük, és helyén kezeljük az egészet, akkor tökéletes kikapcsolódást nyújt - akár többszöri megnézéssel is.

0
 
2023.09.08 Gamehun638

Egy korrekt akciófilm. Minden benne van, aminek benne kell lennie. Mintha Stathamre írták volna ezt az egészet. Nagyon jól áll ez az állandó pörgés és isten módba kapcsolás. A kamera pozíciók kivételesen jól sikerültek. Ez a kékes látványvilág érdeke... Több

0

A film összbevétele 34 560 577 dollár volt (imdb.com).

#1
 

52 szereplő halt meg a filmben.Szerző: Norbi

#2
 

Egy cameo erejéig Chester Bennington,a Linkin Park frontembere is làtható a filmben.Szerző: Bogi87

#3
 

Mark Neveldine és Brian Taylor nemcsak rendezői, hanem írói is voltak a Crank 2-nek.Szerző: Bogi87

#4
 

Kb. 34 560 577 millió dollàrra rúgott a bevétele a filmnek. Szerző: Bogi87

#5