76% 174 szavazat
Filofax, avagy a sors könyve

Filofax, avagy a sors könyve

Taking Care of Business
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
18
Képek (18)
Videók
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A menő reklámszakember (Charles Grodin) hétvégi üzleti útja során elveszti valamennyi feljegyzését, hitelkártyáját és igazolványát. Rádöbben, hogy ezek a papírok alkották és tartották fent egész személyiségét, nélkülük összeomlott az élete. Ugyanekkor a városi börtönben állázadás tör ki, mely arra szolgál, hogy a fegyintézet egyik közkedvelt lakója, Jimmy Dworski (James Belushi) észrevétlenül kijusson a baseball-mérkőzésre, majd baj nélkül visszatérjen a meccs után. Útja során megtalálja a reklámszakember papírjait, és használni kezdi őket. Nagyszerűen megállja a helyét a reklámszakmában, az udvarlásban, és eljut a meccsre is.

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1991.04.19.
 
2019.09.03 Interfectorem Sabnock

legújabb vélemény

Annyira nem vett le a lábamról.Megnéztem,néha nevettem,vagy hangosabban mosolyogtam,de úgy nagyjából ennyi. Ha visszagondolok,miről is szól? :)

0
 
2016.02.15 doroffee

Nagyon jópofa, vicces film. Úgy tud vicces lenni, hogy nem annyira nagyon irrealisztikus a sztorija (bár mai szemmel az azért tényleg vicces volt, hogy a börtöntöltelék csak egy baseballmeccsre lógna ki a börtönből), és simán találkozhatunk ilyen karakterekkel a való életben is.

1

A film összbevétele 20 005 435 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A forgatás 1989. november 13-a és 1990. február 9-e között zajlott Kaliforniában. Szerző: dulkap

#2
 

James Belushi felesége, Marjorie Bransfield is feltűnik a filmben, mint a Tennis Club recepciósa.Szerző: dulkap

#3
 

James Belushi az életben is hatalmas Chicago Cubs szurkoló, akárcsak a többi amerikai major sportág chicagoi csapatának. (NHL - Chicago Blackhawks; NBA - Chicago Bulls; NFL - Chicagp Bears) Gyakran lehet látni is a mérkőzéseken, sőt a Chicago Blackhawks 2013-as bajnoki címénél, még a jégre is bement együtt ünnepelni a csapattal.Szerző: dulkap

#4
 

J.J. Abrams első filmforgatókönyve, még Jeffrey Abrams néven.Szerző: dulkap

#5