Játssz egy Akai házimozi rendszerért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Ave, Cézár


(Hail, Caesar!)
Ave, Cézár

Tartalom

Az 1950-es években fénykorát éli a hollywoodi álomgyár. Egy menedzser, Mannix (Josh Brolin) arra lesz figyelmes, hogy a készülő produkció szereplői sorra eltűnnek. A férfi nyomozásba kezd, hogy kiderítse, mi állhat a rejtélyes események hátterében. A történet Mannix egyetlen napját követi végig.

(forgalmazza:  UIP-Duna Film)

(hp)
2016. 03. 01. 20:03 

Hát ez nem az volt amire számítottam. Bár nem volt hosszú, de így is hamar elkezdtem unni, hiszen a filmben igazából semmi nem történik. Felesleges jelenetek és felesleges sztárparádé. Tele kitűnő színésszel, de semmi lehetőség maradandót alkotni, annyira üresek a karakterek. Ráadásul az általam nagyon kedvelt George Clooney talán élete legrosszabb alakítását nyújtja a nagy erőlködés közepette, hogy kihozzon valamit a karakteréből. Lehet, hogy délutáni tv filmként megérne egy közepest, de Coen-filmnek rendkívül gyenge.

2016. 05. 27. 16:10 

Tipikus Coen fivérek-film rejtett utalásokkal, kissé cinikus poénokkal. Nekem tetszett.

2016. 07. 25. 19:27 

Rengeteg fölösleges jelenet van benne, ami nem is humor forrás, és a történet menetébe se illik igazán. Ami a film tartalmának van leírva a borítón - és az előzetesből is ami átjön, az mellett rengeteg az értelmetlen mellékszál. Ami miatt élvezhetőbb volt az egész, az a 60-as évekbeli környezet, és az akkori filmipar bemutatása.
Coen testvérektől többet vártam. A szereplő gárda nem minőség a jó filmre. Egyszer meglehet nézni, de megértem akiknek nem hagy pozitív élményeket a film.

 

Baird Whitlock karakterét három hollywodi legendából gyúrták össze Coenék: Robert Taylorból, Charlton Hestonból és Kirk Douglasből, akik mindannyian szerepeltek legalább egy híressé vált történelmi filmben (Taylor a Quo Vadis?-ban, Heston a Ben Hurban, Douglas pedig a Spartacusban).

(ArpiHajdu)
 

Ez volt Tilda Swinton és Ralph Fiennes harmadik közös filmje a Grand Budapest Hotel és a Bigger Splash után.

(ArpiHajdu)
 

Ez a nyolcadik Coen fivérek-film, amelyben Frances McDormand szerepel (a színésznő egyébként Joel Coen felesége is).

(ArpiHajdu)
Movieaddicts: Irány Hollywood!
Az Ave, Cézár! egy furcsa hibrid: egyszerre próbál szatirikus lenni Hollywooddal szemben, és mégis szobrot állít neki. 7,5/10
Smoking Barrels: Ave, Cézár
Ha nem az alkotók kaliberéhez, hanem a kortárs vígjátékok színvonalához mérem, akkor én is csak azt tudom mondani, hogy minőség munka. 7/10
Hetediksor: Ez a császár sajnos meztelen
Egészen szórakoztató, időnként frappáns szövegekkel, és pont elég rövid ahhoz, hogy még ne legyen unalmas. De sajnos nem lesz egy újabb Nem vénnek való vidék vagy Fargo. 7/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.