84% 96 szavazat
PomPoko - A tanukik birodalma

PomPoko - A tanukik birodalma

Heisei tanuki gassen ponpoko
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
27
Szereplők (27)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A nagy építkezések következményeként egyre kevesebb az erdei terület. A fennmaradt területek feletti uralomért az egymással szemben álló mosómedvék harcba szállnak egymással. A harc előrehaladtával azonban rájönnek, hogy a megmaradt területek mindegyiküknek elé, így összefognak.

(dulkap)

Rendező: Isao Takahata
Forgatókönyvíró: Hayao Miyazaki, Isao Takahata
Ország: Japán
Premier: 1994.07.16. | Netflix (2020.04.01.)

Hol nézheted

 
2023.08.01 Lipót Testvér

legújabb vélemény

A Zseni legkevésbé komoly műve...és a legviccesebb.

Nagyon ott van a klasszikus japán stílus, a japán humor. Nem ez a legjobb Mijazaki-film, de „Isten a rovarok között”. A tanukiknál viccesebb, együgyűbb és aranyosabb mitikus jókaikat látunk (a jókai vagy yōkai az alakváltó japán mitikus szörnyek gyűjtőneve).

0
 
2020.07.11 HADNAGY

Look!

Elöször is, nem mosómedvék, hanem nyestkutyák! Nem mindegy! Jó kis történet, csak néha nem értem, hogy mi történik aztán 20 perc után utolérem magam a mesében, de mindettől függetlenül abszolút élvezhető.

0
 
2016.12.23 RókaÚr

Nagyon furcsa keverék abból a szempontból, hogy erős ökológiai üzenete van, de közben meg a mekis burgereket meg a sültkrumplit istenítik? Jó kis reklám, nem mondom, biztos ők szponzorálták az alkotókat :P

0
 
2015.05.24 FunBoi

Elsőre olyan a vizualizása, mint a Mijazaki filmeknek, de hiányzik belőle az a varázs, amire csak a mester képes, így csak egy hosszú, nem igazán szórakoztató mese jön ki belőle, viszonylag aranyos mosómedvékkel.

0
 

A tanuki dalok régi japán népdalok, pl.: a "Vadászdal".Szerző: Lipót Testvér

#1
 

A mágikus tanukik széles karimájú kalapot viselnek, hogy megvédjék magukat a balszerencsétől és a rossz időjárástól. Egyik kezükben szaké, ami az erényt szimbolizálja. Nagy a szemük, hogy jó döntéseket hozzon, nagy bolyhos farkuk van, hogy erőt adjon nekik, nagy herezacskójuk a gazdagságot jelképezi, és nagy hasuk, amely a nyugalmat és a határozottságot szimbolizálja. Végezetül mosolyognak.Szerző: Lipót Testvér

#2