Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Tartalom

A film röntgenlenyomat a konvencionális és kispolgári házasság kudarcáról. Két remek színész, Liv Ullmann és Erland Josephson - akik egyúttal Ingmar Bergman állandó színészei és barátai - játsszák el a kétpólusú világ, a nő és férfi konfliktusokkal teli életét. Ingmar Bergman három hónapig írta könyvét, de egy fél élet tapasztalatai sűrűsödnek benne. "Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre" - írja róluk Bergman. (britex)
 
2016. 04. 25. 21:27 

Ez volt az első Bergman film, amit láttam. Lenyűgöző volt. Én mindenkinek ajánlanám, aki házasság előtt áll, vagy már nyakig benne van. Egy film arról, hogy ki milyen szerepeket vesz fel, vagy milyen szerepeket osztanak rá, illetve az ezektől való szabadulás folyamatáról.

 
2017. 02. 23. 21:28 

Bergman zseniális, egy egyszerű, hétköznapi témából ki tud facsarni minden érzelmet, indulatot, megszokást, szeretetet... Liv Ullmann és Erland Josephson hozták a szokásos formájukat, fantasztikusan játszottak. Bár hihetetlenül hosszú film, és egy művészmozi kényelmetlen székén ülve néztem végig, imádtam minden pillanatát.

 

A TimeOut Magazin által megkérdezett színészek szerint minden idők legjobb 100 filmje közül a 79.

(wintermat)
 

Ez Bergman egyik legjelentősebb és legnépszerűbb filmje, melynek forgatókönyvét Bergman 3 hónapon keresztül írta.

(Bogi87)
 

A svéd filmdrámából készült egy 6epizódos televíziós minisorozat is.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.