Játsz egy Opta LED projektorért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Széttörve


(Split)
Széttörve

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Noha Kevin már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért  a többi személyiségével – és a körülötte lévőkkel – miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak... (Forgalmazza: UIP)

(Pajor Sándor)

Vélemények

 
2017. 01. 23. 01:50 

Nem akció dús a film, de amit James McAvoy alakít az lenyűgöző! Neki hála végig jelen van a filmen a feszültség, néhol tudunk röhögni is rajta, és borzongani. Zseniális az alakítása, ezt mindenképpen ki kell emelni. A téma tetszett, de az előzetes láttán tartottam attól, hogy ,,természetfeletti" átalakulást is belekevernek a filmbe, ami sajnos beigazolódott. Így azt kell mondanom, hogy az utolsó 20-25 perc nem úgy zárta le a filmet, ahogy szerettem volna. De mégis egy rossz szót nem szólhatok, mert M. Night Shyamalan olyan elvont thrillert tett le az asztalra amit már rég láttunk. Mindenképpen látni kell, minimális csalódás ért, de összességében elégedett vagyok a végeredménnyel, ami főként a főszereplő nevéhez fűződik.

 
2017. 01. 20. 23:21 

Megdöbbentő volt ez a film. A főszereplőt csak dicsérni tudom. Sajnos a film néhol veszt a hangulatából, és a több személyiséget is megismertem volna a 24- ből. A rendező visszatért, a már jól kipróbált elemekhez, de mégsem tudok egy hasonló filmet sem felhozni. Nagyon meglepő, hátborzongató film.

 
2017. 01. 26. 00:03 

M. Night Shyamalan beleásta magát a pszichológia és a széttöredezett személyiségek ingoványos területére, s a végeredmény szempontjából az az érzésem, hogy nem tudott jól kijönni belőle.

Lehetséges, hogy túl nagy elvárásokkal ültem be a moziba, mert az első vélemények és a trailer alapján egy ütős, komoly, s talán katarzist okozó alkotást vártam. Mivel ezt nem kaptam meg, kicsit csalódottan távoztam.

Ami pozitívum: James McAvoy játéka, bár hozzáteszem, ez egy rendkívül hálás szerep abból a szempontból, hogy a filmben megjelenő személyiségek nagyon eltúlzott tulajdonságokkal rendelkeztek. Mindezek mellett természetesen jól tudott működni főszereplőként, de nálam továbbra is a Mocsokban nyújtott alakítása jött be a legjobban. Tetszett ez a többszintű cselekményvezetés, nem redukálódott le egy helyszínre az egész sztori, nézőként jobban meg tudtuk ismerni a főszereplőnek a hátterét, sőt, a flashbackes részeknek is megvan a maguk jelentősége. És ami még az előnyére válik az a téma, amelyből valami nagyot lehetett volna kihozni (csakhogy a gond az, hogy ez nem történt meg).

Ami a legkevésbé tetszett az egészben az a bizonyos 24. személysiég, amelyel nem az a gondom, hogy elrugaszkodik a valóságtól (merthát hogy lehetne elvárni ezt egy 24 személyiségre bomlott egyéntől), hanem ahogy az kivitelezésre került. Talán az egész történetben ez volt a leggyengébb rész, holott az előzetesek alapján ettől lehetett volna a legtöbbet várni. Ezt csak tetőzi az a része a dolognak, hogy ebbe az alapvetően pszichológiai alapú jelenségbe bekerül még egy (s szerintem oda nem illő) aspektus is, amely tovább rontja az összképet SPOILER vallási fanatizmus plusz a szuper EGO olyannyira szuper, hogy szét tud feszíteni egy rácsot és képes a falon mászni...na ne már...SPOILER. Ami pedig a foglyul ejtett kislányokat illeti: túl hamar rá lehet jönni, hogy kinek van esély túlélni, s kinek lesz szomorú vége. Az a bizonyos csavar pedig szerintem mégsem akkora, mint azt előzetesen vártam.

Az összkép alapján semmiképp sem tudom jóra értékelni a filmet, hiába az érdekes téma és a jó alakítások, ugyanakkor épp ezek miatt átlagosnak sem mondanám (ha lehet 3,5-et adnék az 5-ből, de azt itt nem lehet).

 
2017. 01. 25. 18:46 

Nem tetszett. Sokan írják, Shyamalan visszatért, van olyan jó ez mint korábbi munkája, stb stb. A misztikum királya soha nem is tűnt el, annyi történt hogy belekóstolt a popcorn műfajába, ahol nagyobb összegek repkednek, de az nem az ő stílusa volt. Épp ezért tavaly előtt újra olyan filmet csinált, amihez a legjobban ért: misztikus thrillert. A Látogatás sokkal jobb munkája mint ez, sokkal több cselekménnyel. Ott is volt üresjárat és fölös párbeszéd, no de nem annyi mint itt. Rizsa, rizsa, rizsa hátán, de egyik sem olyan érdekfeszítő hogy az embert lekösse. Cselekmény alig, a lány múltjára való kitekintés meg a pszichológus teljesen irreális hülyeségei pedig totál felesleges voltak. Néhol éreszhető Shyamalan egyedi stílusa és a végső Willises kitekintés a Sebezhetetlenre ügyes, no meg a hibbant csávó is egész jól játszik, de ez édeskevés. Egy ilyen jellegű téma brutalítás, vér és cselekmény nélküli ábrázolása olyan, mint a túrós tészta tejföl nélkül: semmilyen.

 
2017. 01. 23. 11:02 

Őszintén szólva sokkal többet vártam a filmtől a kritikák alapján. Végül a film annyira B kategóriára sikerült, hogyha ez a szerző célja is lett volna, nem gondolom, hogy a filmnek jót tett. Van itt egy nagyon kikonstruált elmebeteg, amelyben 23 osztott személyiség él és aztán egy nagyon szimpatikus idősebb hölgy, pszichiáter, akinek van megértese, sőtt egy nagyon erőltetett teóriája, hogy a skizofrénoknak egy "más dimenziához" van kulcsuk.
Tehát nagyon, de nagyon "bés" alapsztori amelyért Uwe Boll sem szégyenkezne.

Ráadásul a thriller oldala is igen erőltetett, a fogságba esett lányok logikátlanul viselkednek. A rendező egész idő alatt csak játszik a nézővel, de nam ad hozzá semmi értékesebbet. Az esemény nekem sokkal jobban tetszett, pedig minenki kritizálta.

 
2017. 04. 10. 12:08 

Tök egyedül az öregcsaj minek megy egy elhagyatott helyre??? Ez nagyon béna volt a filmben. A disszociatív identitászavar érdekes betegség, olvastam Billy Milligan könyveit. Szerintem az alkotó is.

 
2017. 01. 30. 16:29 

Kisebbfajta csalódást okozott számomra a Széttörve. Az előzeteseket, posztereket és a különböző fórumokon az örömködő posztokat-véleményeket látva, abszolút felcsigázott és úgy voltam vele, hogy ezt bizony látnom kell mindenképpen, kihagyhatatlan! Ám, most vagy én vagyok túl kötözködő, vagy éppen rossz passzban ültem a moziterembe, nem tudom. Nekem csalódás volt. Jóval nagyobb katarzisra számítottam, azt gondoltam, hogy szétszedi majd az épületet ez a kis jószág. Ennek ellenére tele és tele van a film olyan jelenetekkel, amelyekben neuronnyi izgalom sincs. A szereplőkért nem tudtam izgulni, mert megkedvelni sem tudtam őket és megismerni sem. Az előzetest látva nagyobb transzba estem, mint magát a filmet látva. Egyszóval egy eltúlzott moziról van szó, aminek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. M. Night Shyamalan filmjei közül még mindig úgy érzem, hogy a Látogatás viszi a pálmát. Emberrablónk valóban jól játszik, meg a lányok is csinosak. Három csillag!

 
2017. 01. 30. 00:02 

Lehetne apróbb észrevételeken lovagolni, de valahogy mégis így lett jó ez a film ahogy lett, nem lett eltúlozva, habár a vége sokak számára kérdéses lehet, ami pár embert a google felé irányít.

 
2017. 03. 20. 15:17 

Szándékosan nem néztem meg a film előzetesét, mert nem akartam tudni, hogy pontosan miről fog szólni a film, így sokkal izgalmasabb volt. Tövig rágtam a körmömet a film alatt, állati izgalmas volt.

 
2017. 02. 06. 00:09 

Sok reményt fűztem a filmhez de sajnos hiába. Ott vesztettem el a reményemet arra hogy egy jó thrillert nézzek, amikor jött a szörnyes jelenet. Elvesztette a film teljes mértékben a hitelességét.

 
2017. 02. 25. 21:43 

Nem olvastam el előre, hogy pontosan miről fog szólni a film, csak annyit tudtam, hogy egy ember áll majd aközéppontjában, akinek van 23 különböző személyisége. Ezért már az első filmkockák igen megleptek, hogy ennél összetetteb dologról van szó. Nagyon tetszett a film.

 
2017. 03. 01. 00:38 

Nekem nagyon tetszett a Széttörve, egész idő alatt képes volt lekütni, borzasztóan izgaultam, mi lesz a film vége, ugyanis meglehetősen kiszámíthatatlan volt.

 
2017. 03. 01. 10:21 

Számomra csalódás volt a film. Erőltetettnek éreztem. Kategóriájában nem állja meg a helyét. A színészek teljesítménye sem győzött meg. Moziban láttam, de jobban jártam volna ha másik filmet választok.

 
2017. 01. 20. 08:08 

Nekem tetszett a film a hibái ellenére is. A leginkább érdekesnek azt tartottam, hogy a pszichológús este, tök egyedül elmegy a hapsihoz. Továbbá kíváncsi vagyok, hogy mi lesz Billy Miligannel így, hogy elkészült ez a film. Úgy tudom tervben van/volt a róla szóló film elkészítése.

 
2017. 03. 24. 12:50 

A film vége felé volt egy jelent, amikor úgy éreztem, hogy ez egy kicsit már mégiscsak sok, de összességében nézve egy nagyon klassz film, amin borzasztóan izgultam.

 
2017. 03. 27. 07:37 

James McAvoytól ez volt az első film, amit láttam, engem teljesen lenyűgözött az alakítása, számomra teljesen hiteles volt ebben a szerepben. Nagyon izgalmas, pattanásig feszült film.

 
2017. 02. 07. 10:29 

Szándékosan nem olvastam el, miről fog szólni a film, így engem igen meglepett pozitív értelemben. Csupán annyit tudtam előre, hogy a film főszereplőjének 23 különböző személyisége van. Nekem nagyon tetszett a feszültség, amely áthatotta az egész filmet, különösen jó volt a kiszámíthatatlansága.

 
2017. 02. 06. 18:47 

A napokban láttuk a moziban. Nagy várakozással tekintettünk elé, mert szinte minden portálon csak jó kritikákat lehetett olvasni és jó pontokat lehetett találni. M. Night Syhamalan rendesen odatette. Azt mondták páran, hogy talán ezzel a filmmel térhet vissza az elitbe. Szerintem sikerült neki. A mozikban kenterbe veri a többi filmet, ami egyáltalán nem meglepő. Nem egy tucatfilm, egyedi storyval. Van akitől azt hallottam, lehetne kicsit pörgősebb , lehetett volna benne több akció. Szerintem ez kicsit lassabb menet adott időt arra, hogy felfogd azt az elképesztően ijesztő és durva dolgot, ami a filmben és a James McAvoy által vászonra vitt szereplőben zajlik. És ha már James McAvoynál tartunk: hatalmasat játszott a fickó. Nem tudom, lehet, hogy a memóriámmal van baj, vagy nem láttam olyan filmeket amikben szerepelt, de nekem nem nagyon rémlett ő. Most bevéste magát az agyamba ezzel a szenzációs játékkal. SPOILER Kicsi félsz volt bennünk, nehogy az legyen, hogy ez a szörnyes vonal nagyon elmenjen a béna kategóriába. Nem ment el a béna kategóriába. Bár volt egy-két pillanat, ahol nekem rezgett a léc de fenn maradt. És ami még talán spoiler, hogy úgy lett vége, hogy lesz folytatás. Hát én nem tudom az mennyire kell ennek a filmnek. És hát Bruce Willissel a végén azzal a jelenettel, kicsit ilyen szuperhős film feeling járt át. Na az nem kéne ennek a filmnek. Én szeretem a szuperhősös filmeket, de ebből kár lenne azt csinálni.

 
2017. 03. 30. 13:53 

James McAvoy-tól ez az első film, amit láttam, lehengerlő volt az alakítása. A film sztorija is nagyon tetszett, nem sok hasonló történettel találkoztam eddig, úgyhogy nagy meglepetés volt.

 
2017. 01. 19. 14:24 

Nagyon jó lett M. Night Shyamalan új filmje.Nem akarok hosszan írni róla nehogy kikotyogjam véletlen a film végét.Izgalmas volt,kellően nyomasztó és a színészek is jók voltak(élükön természetesen James McAvoy-al aki valami elképesztően jó)és a briliáns befejezés csak hab a tortán.Szóval a rendező visszatért,de még hogy!!Nálam:10/8,5

1 2


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.