Játsz egy Opta LED projektorért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Vissza a jövőbe


(Back to the Future)
Vissza a jövőbe

Tartalom

Marty McFly átlagos életének megvannak a maga problémái. A kopasz igazgató folyton elcsípi, amikor elkésik, a középkörú Biff pedig egyfolytában beleköt. Van azonban egy őrült tudós barátja is, aki plutónium hajtású időgépet épít. A Dokit halálos támadás éri, és Marty csak az átalakított DeLoreannal tud elmenekülni. 1955-ben köt ki, és felkeseri az akkori Dokit, hogy segítsen neki visszajutni a jövőbe. Miközben ő a megoldáson dolgozik, Marty összetalálkozik fiatal édesanyjával, aki érzelmeket kezd táplálni a fiú iránt. Ekkor kezdődik a probléma, ugyanis ha szülei nem jönnek össze, Marty meg se fog születni. Kettős feladat hárul rá: biztosítani, hogy édesapja és édesanyja egymásba szeressenek,  és persze visszajutni 1955-be.
(Beke Gábor)
 
2016. 05. 28. 16:11 

Igazi klasszikus, számtalan alkalommal láttam gyerekkènt, a mai napig imádom. Egyik legjobb időutazós film.

 
2015. 01. 23. 17:13 

Nagyon jó film! Izgalmas, remek trükkökkel és humorral ellátva. Michael J Fox pedig egy tehetsége színész, ezért szerintem nagyon jól állt neki ez a szerep. Valahogy illik hozzá. :)

 
2016. 04. 25. 23:08 

Egy nagyszerű trilógia első darabja amit szerintem minden jó izlésü ember ismer.
Egy igazi sci fi film ami nagyszerű történetvezetéssel rendelkezik.És egyben nagyszerü kaland is.
A látvány kortalan, simán nézhető.A szinészek nagyon szórakoztatók és a sminkelésük nagyon jók.

Michael J. Fox
Lea Thompson
Michael J. Fox
Billy Zane
Thomas F. Wilson
Casey Siemaszko
Thomas F. Wilson
Michael J. Fox
Crispin Glover
Lea Thompson
Michael J. Fox
Claudia Wells
James Tolkan
Claudia Wells
Michael J. Fox
 

Amikor az első részben Marty gitározik a gimi színpadán, a zenekar egyik tagja, Marvin Berry felhívja unokatestvérét, Chuckot, mondván „ez az a dal, amit keresel”. A poén az, hogy a dal, amit Marty játszott, a híres énekesé, Chuck Berryé. Miután kijött a film, sokan rasszistának vélték a mozit, mert Chuck Berryt egy fehér srác zenéje ihlette meg. Maga az énekes azonban nem sértődött meg a dolgon, tetszett neki a jelenet.

(hszpp)
 

A gördeszkás jeleneteknél két profi, Per Welinder és Tony Hawk segítettek.

(hszpp)
 

Mikor Marty megérkezik 1955-be, egy helyi kávézóba tér be, melynek neve Lou's. Ez a kávézó 1985-ben egy aerobikiskola, 2015-ben pedig egy Café 80's nevű kávézó.

(hszpp)
Smoking Barrels: Vissza a jvövőbe
Összességében Zemeckis egy kiváló alkotást tett le az asztalra, nem lehet elégszer látni! Zseniális vígjáték, tökéletes kikapcsolódás, Delorean-t nekünk minél többször!
Movieaddicts: Ahová megyünk, ott nincs szükségünk utakra
Az ünnepélyes reissue több szempontból is kihagyhatatlan, nem csak azért mert sokunk számára felhőtlen gyermekkori emlékeinket idézi, hanem azért is, mert a képzeletbeli időutazást újranézve valóban átléphetjük az idő korlátait, és a kényelmes mozi székben ülve egészen 30 évet utazhatunk vissza az időben.
Filmtekercs: A visszatérés napja: Ütős nyitány
Robert Zemeckis 1985-ben elkészítette az év legsikeresebb filmjét, melyet két folytatás is követett. A Vissza a jövőbe többszörösen is kiállta az idő próbáját, egy egész generációnak adott idéznivalókat, akik ma, 2015. október 21-én Marty és Doc visszaérkezését ünneplik a jövőbe szerte a világon.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.