Hosszú vajúdás után született meg az Öt éjjel Freddy pizzázójában című thriller, csaknem tíz év kellett hozzá, míg a világsikert aratott videójáték eljutott a mozivászonra.

A kezdetek kezdetén még Chris Columbus (Reszkessetek, betörők!, Harry Potter) állt neki a játék tervezőjével, Scott Cawthonnel, hogy forgatókönyvet hozzanak össze a Warner Bros.-nél, de nem sikerült, így Columbus kiszállt. A projekt ezek után Jason Blum cégéhez, a Blumhouse-hoz került, de itt is hat évig dolgoztak rajta. Erről Blum így számolt be a New York Comic-Con egyik beszélgetésén: „Hollywoodban gyakran elkövetik azt a hibát, hogy amikor valamilyen szuper népszerű alapanyagot akarnak feldolgozni, nemcsak a rajongótábort próbálják megszólítani, hanem az úgynevezett széles közönség kegyeit keresik. Elvégre a józan paraszti ész azt diktálja, hogy minél több embert vonzzunk be a moziba. Ez elég nagy nyomást jelent az alkotók számára. Mi is így kezdtünk hozzá, évekig gyúrtuk az anyagot, de nem ment sehogy sem. Beláttuk, hogy a rajongóknak kell megcsinálnunk a filmet, és ha még mások is elmennek megnézni, az nagyon jó lesz. De nem erőltetjük alapból, hogy mindenki boldog legyen.”

Az Öt éjjel Freddy Pizzázójában Blumhouse-féle változatához erős csapatot sikerült összehozni. A rendező Emma Tammi, aki 2018-as A szél című horror-westernjével emlékezetes lendülettel rúgta be a ritka hibrid műfaj ajtaját, a főszereplő a leginkább Az éhezők viadalából ismert Josh Hutcherson, a két legfontosabb mellékszereplő pedig Mary Stuart Masterson (Sült zöld paradicsom) és Matthew Lillard (Sikoly).

A kiindulópont egyezik a globális sikert aratott videójáték kezdetével: a bezárt pizzázóban új éjszakai biztonsági őr vállal munkát, és azt tapasztalja, hogy éjjelente életre kelnek az animatronikus bábuk, amelyeket valamilyen természetfeletti erő mozgat, és gyilkolni akarnak.

horror

Ki tudsz bírni öt éjszakát? A rémisztő horrorjátékjelenség hátborzongató filmes élménnyé alakul át a Blumhouse, a M3GAN, a Fekete telefon és A láthatatlan ember mögött... több»