10 meglepő érdekesség a Jumanji című filmről

A kilencvenes évek népszerű sikerfilmje, a Jumanji a mai napig képes a televízió elé ültetni a kicsiket és a nagyokat. Nem múlik el karácsony és uborkaszezon anélkül, hogy ne vetítenék le valamelyik csatornán. A film Chris Van Allsburg azonos című regénye alapján készült, amit 1981-ben adtak ki.  Joe Johnston rendezése és Robin Williams zseniális játéka tette igazán felejthetetlenné a produkciót. 

Lássuk a megígért 10 érdekességet!

1. A jumanji kifejezés egy zulu szó, ami nagyjából annyit tesz „sokféle hatás”.

2. Judy szerepére meghallgatták az akkor még csak 11 éves Scarlett Johansson-t is, de a szerepet végül Kirsten Dunst kapta.

3. A regény szerint Judy jóval idősebb és magasabb, mint Peter, de valójában Kirsten Dunst és Bradley Pierce között mindössze fél év különbség van.

4. A filmben használt eredeti Jumani játéktáblát 60,800 amerikai dollárért árverezték el.

5. A forgatáson történt egy súlyos autóbaleset. Betty Thomas, a kaszkadőrnő elvesztette az uralmat a rendőrautó felett és több mint 90 km/h sebességgel egy fának ütközött. Szerencsére megúszta a balesetet sérülés nélkül.

6. A forgatással kapcsolatban lábra kapott egy álhír, miszerint elpusztult egy elefánt a felvételekkor. Az igazság az, hogy egyetlen állatot sem használtak a forgatáson, minden jelenethez CGI technológiát alkalmaztak.

7. Robin Williams egyszer azt nyilatkozta, hogy a forgatás olyan volt, mint egy LSD trip, ugyanis mindent úgy kell odahallucinálni, az állatok ugyanis az utómunkálatok során kerültek a filmbe.

8. A forgatás során először az utolsó jelenetet forgatták le, amely karácsonykor játszódik, ehhez ugyanis rend és tisztaság kellett. Aztán jöhetett a többi jelenet szépen sorban.

9. A krokodilt egy bábos, Tom Woodruff Jr alakította, aki krokodil jelmezt viselt. Vele birkózott Robin Williams a vízben. Woodruffot végül az utómunkálatok során digitális krokodilra cserélték.

10. Robin Williams 12 órányi forgatás után, amelyet végig vízben töltött, ingerülten azt mondta, hogy „úgy néznek ki a golyóim, mint két mazsola.”