12 év börtönre ítélték a Netflix-sorozat szereplőjét

12 év börtönbüntetésre ítélték A pompom csapat című sorozat sztárját, Jerry Harrist.

Mint kiderült Harris kiskorúaknál kezdeményezett szexuális kapcsolatot, illetve fiatalkorú fiúkra gyakorolt nyomást, hogy küldjenek neki meztelen fotókat. A USA Today beszámolója szerint az ítéletet a szerdai, közel hétórás meghallgatást követően hozták meg, amelynek során az áldozatok részletesen beszámoltak Harris visszaéléseinek traumáiról.

Harrist 2020 szeptemberében tartóztatták le azzal a váddal, hogy szexuálisan zaklatott egy 15 éves fiút egy pompomversenyen, illetve fizetett egy 17 éves fiúnak, hogy küldjön neki explicit tartalmakat a Snapchaten keresztül. Harris bűnösnek vallotta magát minden vádpontban, az ügyészek beleegyeztek, hogy vádalku részeként ejtsék a vádakat. Ügyvédei hat év börtönbüntetés mellett érveltek olyan dokumentumokra hivatkozva, amelyek szerint Harrisnek nehéz gyermekkora volt, és "torz" kép alakult ki a kapcsolatokról, mivel 13 évesen őt magát is szexuálisan bántalmazta egy felnőtt.

Kelly Guzman helyettes államügyész, aki 15 év börtönbüntetést kért Harrisre. “Harris arra használta fel a hírességét és a vagyonát, hogy folytassa a gyermekek kizsákmányolását” - mondta Guzman az eljárás során.

Harrisnek a börtönbüntetés letöltését követően nyolc év felügyelet mellett kerülhet szabadlábra.