A majmok bolygója: A birodalom erősen debütált globálisan, az első hétvégén összesen 129 millió dollárt hozott, ebből 72,5 millió dollárt nemzetközi szinten és 56,5 millió dollárt Észak-Amerikában, írja a Variety.

Annak ellenére, hogy Kínában kissé csalódást keltő volt a 11,4 millió dolláros start, a film jól teljesített a többi nagy piacon, köztük Franciaországban, Mexikóban és az Egyesült Királyságban. A Wes Ball által rendezett film az újragondolt széria negyedik része és a franchise tizedik darabja. A sci-fi pozitív kritikákat kapott, 81 százalékon áll a RottenTomatoes-on, míg a hazai nézők 90%-ra értékelték a mafabon.

A történet több nemzedékkel Caesar után játszódik, ahol a majmok a domináns fajként élnek a bolygón, míg az emberek kénytelenek rejtőzködni. Ebben a helyzetben egy új, zsarnoki majomvezér kezdi meg birodalma kiépítését. Eközben egy fiatal majom nehéz útra indul, amely során megkérdőjelezi mindazt, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hoz, amelyek meghatározóak lesznek mind a majmok, mind az emberek jövője szempontjából.

Az új Majmok bolygója-film már a hazai mozikban is látható.

akció | kaland | sci-fi

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy... több»