2024-ben jön az új Gyűrűk Ura-film

Az, hogy A Gyűrűk Ura audiovizuális univerzuma új spin-offokkal és Középföldéről szóló történetekkel bővülhet, igazi hírbomba volt a híres fantasy-franchise rajongói számára tavaly nyáron.

Az Embracer Group svéd holdingvállalatot jelentették be, mint a Middle Earth Enterprises ambiciózus új tulajdonosát, amely J.R.R. Tolkien legfontosabb könyveinek számos elemére vonatkozó kizárólagos világméretű jogok tulajdonosa (és amely emellett különböző filmekre, videojátékokra, merchandisingra és szinte minden más, Középföldéhez kapcsolódó dologra vonatkozó licencekkel is rendelkezett).

Bár az új tulajdonos megnyitotta az ajtót "az olyan ikonikus karaktereken, mint Gandalf, Aragorn, Gollam, Galadriel, Eowyn és Tolkien irodalmi műveinek más szereplőin alapuló más filmek felfedezése előtt", Tolkien műveinek jogai a különböző cégek és a különböző záradékok igazi labirintusa. Mint már tudjuk, például Peter Jackson trilógiájának jogai a Warner birtokában vannak.

Azonban igen jó hír, hogy készülőben van egy új Gyűrűk ura-film, amely 100 százalékban valóság, és amelyet 2024-ben láthatunk majd!

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című animációs játékfilmről van szó, amely óhatatlanul is emlékeztet arra, amikor 1979-ben elkészült Tolkien A Gyűrűk Ura első animációs filmadaptációja, és amelyet Kenji Kamiyama () rendezett, a Sola Entertainment, a New Line Cinema és a Warner Bros. pedig producerként, illetve forgalmazóként is kulcsszerepet játszanak majd. Az ambiciózus és régóta várt anime-filmet 2021 nyarán jelentették be, és a projekt távolról sem marad el, már a horizonton láthatjuk a megjelenését. Ha nem lesz változás, a Rohirrim háborúja 2024. április 12-én kerül a mozikba.

Tolkien műveinek leghűségesebb rajongóinak nem lesz túl sok kétségük afelől, hogy a brit író munkásságának melyik epizódjára figyel majd az új játékfilm, de a fantasy bestsellerben kevésbé jártasaknak tudniuk kell, hogy A Rohirrim háborúja tökéletesen megtalálta a helyét az eredeti trilógia és A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi című Amazon-sorozat között, amelynek egyébként jövőre új évada is várható.

A Rohirrim háborúja Tolkien leghíresebb művének előzménye, de közel sem olyan távoli, mint a legutóbbi sorozat. A filmet a trilógia kiegészítő darabjaként tervezték, és körülbelül 250 évvel a Jackson-saga eseményei előtt játszódik majd. Ezért a filmekhez hasonlóan ez is Középfölde harmadik korszakához tartozik, és szintén távol áll attól a másodiktól, amelyben az Amazonas-sorozat cselekménye játszódik.

Már majdnem egy éve, hogy a Variety exkluzív első pillantást vethetett a film koncepciórajzára, amely Jackson hat filmjének erős hatását tükrözte. Nagyrészt a csapatának köszönhetően, amelyben Kamiyama mellett Philippa Boyens, aki a trilógiák forgatókönyvíró csapatának tagja volt, mint executive producer; Phoebe Gittins, aki Arty Papageorgiou-val közösen írta a filmet; és a trilógiák kreatív csapatának több tagja: Richard Taylor, Alan Lee és a Tolkien-illusztrátor John Howe.

"Ajándék, hogy újra megnézhetjük Középföldét ugyanazoktól a kreatív látnokoktól és a tehetséges Kenji Kamiyamával az élen" - mondta akkoriban a Warner vezetője, Toby Emmerich a Variety-nek - "Ez egy olyan epikus előadás lesz, amilyet még soha nem láttunk."

A film szinkronhangjai is ismertek már, élükön az Utódlás sztárjával, Brian Cox-szal, mint Rohan királya, és egy illusztris névsorral, köztük Miranda Ottoval, aki a Jackson-trilógiában Éowynt alakította. Utóbbi, a Rohirrim nemes leánya lesz az, aki elmeséli ősei e fontos történetét: egy legendás csatát, amely hozzájárult Középfölde alakításához, és belemerül a Helm szurdok erődjének el nem mondott történetébe.