92 évesen elhunyt Dale Critchlow

A színész az Idaho Falls városában működő Morning Star idősek otthonában távozott az élők sorából. Négy gyermeket hagyott hátra. Legismertebb szerepe, ami városi hírességgé tette, Jared Hess Nevetséges Napóleon című filmjében volt, melyben Lyle farmert alakította. Ezen kívül szerepelt még a Kosár, életre-halálra! című produkcióban is. Ez utóbbi volt az utolsó alkalom, hogy a vásznon láthattuk.

Egy 2020-ban adott interjúban Dale Critchlow visszaemlékezett, hogyan kapta meg a szerepet az azóta már kultuszfilmmé vált alkotásban. Elmondása szerint felesége és Jared Hess (a rendező) édesanyja egy telefonbeszélgetés során megegyeztek, hogy Critchlow elhoz két birkát a farmról. Így hát autóba pattantak Jared Hessel és egy barátjával, majd elmentek állatokat hajtani. Ezt követően a film készítése során a rendező felvette a kapcsolatot Critchlow-val, aki elfogadta a szerepet.

A beszélgetés alkalmával megkérdezték az idős színészt, hogy milyen tanulságokkal gazdagodott élete során: "Megéri egy kicsit merésznek lenni, de nem túl merésznek. Ha az emberek segítenek neked, segítsd vissza őket, ha tudod." - mondta.

34 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG