42 Hamupipőke  (2021)

A múlt hét folyamán debütált a Kay Cannon rendezésében készült Hamupipőke, amely enyhén szólva is csúnyán elhasalt mind a kritikusok, mind pedig a nézők körében.

Vitriolos kritikákban nincs hiány, a legtöbben középszerűnek, felejthetőnek találták a Hamupipőkét, amely jócskán bővelkedik kínos dialógusokban és rosszul használt szimbólumokban, amelyek egy-egy fontos társadalmi jelenségre kívánnak utalást tenni.

A produkció 43 százalékos értékelést tudhat magáénak a Rotten Tomatoes portálon, de lássuk egy kicsit részletesebben, mit is gondoltak róla a kritikusok:

“Ez inkább mondható összeollózott TikTok videóknak, semmint filmnek” - olvasható RogerEbert.com magazinon.

“Az összes Hamupipőke adaptáció közül, amit láttam egyszerűen egyik sem volt ennyire rossz” - írja James Berardinelli.

“A klasszikus történet új ‘pop’ változata teljesen baklövésnek mondható” - jegyzi Fico Cangiano.

“Nagyon próbálkozik mondani valamit ez a film, végül azonban teljesen semmitmondóvá válik” - írja EJ Moreno.

“Bár a zene kimondottan élvezhető, a történet kiüresedett, az alakítások laposak, a párbeszédek olykor kínosnak mondhatók” írja a ScreenRant kritikusa.

A Hamupipőke tehát már elérhető az Amazon Prime Video műsorkínálatában, amennyiben pedig van előfizetésetek a szolgáltatónál, közvetlenül el is elindíthatjátok a mafabos adatlapról (itt) “Lejátszás az Amazon Prime Video-n” gombra kattintva.

Továbbra sem sikerült eldönteni, hogy szeretnétek-e látni a filmett? Legújabb, rendszeresen jelentkező “Csekkold vagy passzold?” című rovatunkban ebben is segítünk, az új Hamupipőkéről ITT írtunk.