Mivel az utóbbi hetekben minden a koronavírus-járványról szól, sok más aktuális téma háttérbe szorult. Ilye Johnny Depp és Amber Heard pereskedése is, amely a vírus előtt szinte napi témát szolgáltatott a médiának. A járvány miatt ugyan minden halasztható bírósági ügyet elnapoltak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének új információk az ügyben.

Márpedig vannak, ezúttal Javier Bardemnek köszönhetően. A színész ugyanis a minap nyilvánosan is védelmébe vette színésztársát, Johnny Deppet. A színész, aki A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja és a Mielőtt leszáll az éj mozikban játszott együtt Deppel, igazi úriemberként beszélt barátjáról, aki mindig segít a rászorulókon.

„Szerencsés vagyok, mert kétszer is dolgozhattam vele együtt, és megtapasztalhattam tiszteletreméltó viselkedését és nagyszerű humorát a stáb minden tagja felé. Azért állok ki Johnny mellett, mert egy gondoskodó és szerető embernek ismertem meg, egy egyedülálló művész, aki mindig segít, ha szükség van rá.”

Emellett Javier Bardem konkrétan ki is tért Depp és Heard ügyére is, és biztosította barátját a támogatásáról: „Azért szeretem Johnnyt, mert jó ember, aki most egy mérgező személy hazugságai és manipulációja csapdájába került, de ő így is csak mosolyog és szeret minket. Hogyan? A zenéjén keresztül, a színészi játékán keresztül, a hallgatásán keresztül. Ez sokat jelent. Köszönöm Johnny. Hozzám hasonlók milliói szeretnek téged!”

Mint ismert Amber Heard azután perelte be Johnny Deppet, hogy a pár kimondta a válást. A színésznő erőszakossággal és bántalmazással vádolja a színészt, ám az utóbbi időben egyre több bizonyíték kerül elő, ami épp az ellenkezőjét bizonyítja. Az viszont tény, hogy az egész ügy mindkettejük karrierjének csak árt.