Már a mozikban Jessica Hausner díjnyertes filmje, melynek premierje kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk, amit érdemes tudnod össze, melyet érdemes tudnod A boldogságvirágról.

A történet főhőse, Alice egyedülálló anyuka, emellett egy hatalmas cégnél végez gémmódosítást növényeken. Munkahelyének egyik fő célkitűzése új fajok létrehozása. Egyik ilyen kísérlete során létrehoz egy olyan különleges, bíbor színekben pompázó virágot, amellyel, ha jól bánnak, boldoggá teszi tulajdonosát. A céges szabályokra fittyet hányva a nő hazavisz egy példányt kisfiának, Joe-nak, és a növényt Kis Joe-nak nevezik el. Azonban nagyon gyorsan nyilvánvalóvá válik, hogy a virág közel sem olyan ártalmatlan, mint ahogyan azt a neve sugallja.

A film rendezői székét Jessica Hausner foglalhatta el (Lourdes, A boldogságvirág), míg a főbb szerepeket Ben Whishaw, Emily Beecham, Kerry Fox, Lindsay Duncan, Phénix Brossard, David Wilmot és Goran Kostić alakítják. A forgatókönyvet Jessica Hausner és Géraldine Bajard szerezte.

6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod:

  • A boldogságvirág a német származású rendező, Jessica Hausner első angol nyelvű filmje.
  • A film jelmez tervezője, Tanja Hausner a rendező, Jessica Hausner nővére.
  • Jessica Hausner rendező elmondta, hogy A boldogságvirágban szándékosan előnyben részesítette a menta zöld, a fehér és a vörös színeket, hogy meseszerű karakterisztikát kölcsönözzön a filmjének.
  • A film főszereplője, Emily Beecham Cannes-ban elnyerte a Legjobb színésznő díját.
  • A boldogságvirág premierje 2019. május 17-én volt a Cannes-i Filmfesztiválon.
  • A filmet vegyes kritikai fogadtatás övezte. A boldogságvirág jelenleg 65 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 82 szemlézett cikket követően (2020. január).

Hazai premierdátum: 2020.02.13.